Ga naar inhoud

Snoeteke

Members
  • Items

    165
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snoeteke

  1. Hoi allemaal,

    Ik heb even snel een vraagje. Ik heb vandaag een nieuw zak Rabbit Select van Hope Farms gekocht, maar ik zie nu dat ik de verkeerde heb aangeschaft. Normaal heb ik namelijk de "gewone" brok van Hope Farms, en nu dus met allemaal graantjes en dingetjes er in. Is deze voedig goed voor konijntjes? Ik heb nog best wat van het andere soort waardoor ik ze langzaam kan laten wennen aan deze soort maar ik vraag me af of ze nu dan ook wel voldoende voedingstoffen e.d. binnen krijgen?

    Alvast bedankt!

  2. HOi allemaal,

    Even een vraagje...ik heb mijn twee konijntjes buiten staan een loop altijd te sukkelen met een bakje met water. Ik ververs dit iedere dag, maar ze gooien er altijd wel weer stro of hun voerbak in. Lijkt mij dat het drinken dan iets minder makkelijk gaat. Maar het probleem is dat één van de twee volgens mij niet uit het flesje drinkt, maar dit kan ik natuurlijk niet controleren als ze met z'n 2en zitten. Wat moet ik nu doen, want ik wil eigenlijk wel het liefst met een waterflesje omdat een waterbakje zo'n kliederzooi wordt. Kan ik het hem "leren" of moet ik gewoon een flesje ophangen en de waterbak weghalen?

  3. Weet ik niet, het lijkt mij dat ze in die pitten kunnen stikken omdat ze zo hard zijn...maar weet ik niet zeker...

    Ik ga ze vanavond in ieder geval wat kersentakken en druivenbladeren geven :)

  4. Wij hebben in de tuin een kersenboom en een druivenboom. Mogen de konijntjes knabbelen aan deze takken? Ik had laatst wel heel snel even iets gelezen over kersentakken ofzo....maar ik vraag het toch nog even voor de zekerheid! :)

  5. Hoi allemaal,

    De baby's van Snoetje zijn inmiddels alweer 6 weken oud. Nu eten ze al behoorlijk met mama mee, zowel bix, groente als hooi. Ik gooi dat bakje nog steeds vol (dat deed ik ook toen Snoetje net bevallen was, ik had gelezen dat ze dan onbeperkt mag eten), maar is dit nog steeds goed? Ik ben zo bang dat die baby's te veel eten en dus te dik worden. En heeft Snoetje het wel nog nodig om onbeperkt te eten? En als ik het moet doseren, hoeveel moet ik ze dan geven...ik kan niet zien hoeveel welk konijntje eet...

    Alvast bedankt!

  6. Kijk, zulke mensen mogen dus geen dieren hebben vind ik. Je kan toch op z'n minst even langsgaan bij de dierenarts?!?!! Ik vind het ronduit hufterig en extreem egoistisch. Tevens vind ik het ook zielig voor dat kind. Als ouder zeg je toch niet keihard tegen je kind (die hopelijk en waarschijnlijk verdrietig is om zijn/haar konijn) dat het dan maar jammer is.....ongelooflijk........

  7. Ik heb even een vraagje over het voeren van Snoetje en haar baby's. Ik weet dat je een moederkonijn onbeperkt voer mag geven (maar ook voor hoelang? Wanneer moet ik haar weer op haar oude "dieet" zetten?) maar die ukkie's eten vrolijk mee van de bix. Moet ik er dan ook voor zorgen dat er gewoon continu voer in het bakje zit? Ik geef ze verder ook onbeperkt hooi en 's avonds wat groenvoer.

    p.s) zijn snoepjes, zoals van die knapperige wortelhapjes, slecht voor babykonijntjes? Of is het niet erg als ze soms een stukje van mama wegpikken?

  8. Hoi allemaal,

    Ik heb even een vraagje: Sinds kort valt het mij op dat Snoetje tijdens het drinken (uit een waterflesje) best wel luid borrelt uit haar buikje. Verder drinkt ze gewoon goed en ze lijkt er geen last van te hebben. Het klinkt zeg maar als je zelf heel erg honger hebt en je maag begint te knorren.

    Is dit normaal? Ze eet, drinkt en poept verder wel goed. Ook kijkt ze verder gewoon helder uit haar ogen en lijkt geen pijn te hebben. Moet ik hier mee naar de dierenarts of is het gewoon lucht uit het flesje ofzo?

    Alvast bedankt!

  9. Ok dat zal ik inderdaad doen. Vind het ook zo raar dat het konijntje zichzelf steeds afzonderd van de rest. Hij gaat steeds buiten het nest liggen. En dat komt niet door Snoetje, die wast en likt haar baby juist! HEb gister ook een (ander) dood konijntje gevonden, maar die leek me niet ziek in eerste instantie. Leek wel of mamakonijn erboven op is gaan staan! Ik wil dit hummeltje niet ook al kwijt!!!

  10. Ben net even bij het nestje van Snoetje wezen kijken. Ze racen allemaal heel fanatiek door het hok. Behalve 1 beestje. Die zit vooral suffig voor zich uit te kijken en loopt lang niet zo goed als de rest. Hij/zij strompelt meer dan dat 'ie rent. Ook issie een stukje kleiner dat z'n broertjes en zusjes. Moest ze gister allemaal even controleren of de oogjes open zijn en alle konijntjes waren nogal springerig (wat mij gezond lijkt) toen ik ze probeerde op te pakken. Maar dit hummeltje blijft extreem rustig in m'n hand liggen en rent niet eens terug naar z;n broertjes en zusjes als ik hem weer in het hok zet. Wat moet ik hier nu mee? Ik kan wel janken, ben zo bang dat ie ziek is en ik weet echt niet wat ik moet doen! Wie kan mij helpen????

  11. Hoi allemaal,

    Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe komen jullie aan wilgentakken? Ik zou namelijk niet zo snel weten waar bij ons in de buurt wilgen staan en daarnaast lijkt het me een beetje gek om in een park aan een boom te hangen om takken er af te trekken.

    Mijn vraag is dus eigenlijk: "zijn die dingen ook in de dierenwinkel of in een tuincentrum te koop?"

  12. Hoi allemaal,

    Ik heb sinds zondag een nieuw konijntje erbij. Het is een albino met van die lieve grote oren. Alleen...die zijn een beetje scheef. Ik vind het eigenlijk wel heel aandoenlijk om te zien, maar ik vraag me toch af of het wel gezond is. Eén oor staat namelijk (meestal) rechtop, en het andere oor hangt dan meer. Volgens mij heeft ze geen last van kriebel ofzo, want ze schud niet vaak met haar hoofdje.

    Wie weet wat dit is? :)

  13. Hoi allemaal,

    Toen ik gister met m'n nijn zat te kroelen voelde ik hele kleine bultjes onder haar buikje. Ik dacht eerst dat het tepeltjes zijn (tis een vrouwtje) maar ze zitten ook vlakbij haar voorpoten. Zitten daar ook tepels???

    Ze is verder heel gezond, eet goed, drinkt goed, rent lekker rond etc...

  14. @Karina

    Ik heb je filmpje gezien, wat super schattig! Mijn Snoetje gaat dan rondjes om m'n hand heen rennen. Denk dat we best geluk hebben met zo'n lief konijntje...heb ook ergens gelezen dat konijnen in de puberteit agressief kunnen worden, maar dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. Leuk om te lezen dat jij ook zo'n gekkie in huis hebt! :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .