Ga naar inhoud

Mopsie

Members
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mopsie

  1. Volgens mij trek je (Ditotje) nu de snelle conclusie dat hij gas heeft nav het vorige berichtje en dat je dus morgen probeert naar de dierenarts te gaan?

    - Je hoeft hem niet bij te voeren zolang hij zelf prima eet en drinkt, zoals je eerder schreef. Anders ga je hem overvoeren, met alle gevolgen van dien.

    - Op moment dat hij niet meer eet en drinkt dan moet je meteen naar de dierenarts, ivm mogelijk gas en verstopping (zoals Sasha al zei).

    - Voor die bult op het kontje moet je idd een dierenarts raadplegen. Wij hebben er geen beeld van en kunnen dus geen oordeel geven, daarbij komt dat de dierenarts (voorkeur voor een konijnkundige!) meer deskundigheid en middelen heeft om het te beoordelen.

    Met welke reden heb je 'm de vorige keer moeten bijvoeren? Was hij ziek?

    Veel succes en hou ons op de hoogte!

  2. Haha! Ik vermoede al zoiets. Al moet ik zeggen dat ik de postbode ervan verdacht het groene goedje voor iets anders aan te hebben gezien (you never know?!).

    Ik wacht geduldig af en laat weten hoe het afloopt.

    Mijn konijn was er eentje uit de categorie 'wil echt niet'.

    Lange tijd gewoon hooi geprobeerd, ververste het om de dag, maar na 4 weekjes nog niks verder. Dan toch maar een hooi met smaakje proberen, ze moeten tenslotte toch hooi eten. Maar ook daar zelfde verhaal. Vele soorten later, eindelijke een goeie gevonden. En ik moet m'n konijn meegeven... in structuur en geur (smaak ben ik natuurlijk niet op de hoogte haha!) is er echt verschil tussen de verschillende soorten. Als ik een konijn was, zou ik het wel weten!

  3. Ik heb het linkje van de site van ZuPreeme gemailt. Op hun site gezien dat ze vooral de vogelproducten van ZuPreeme importeren en verkopen, maar wie niet waagt...

    Lianne, als je mij een handje zou kunnen sturen per post, dat zou super zijn!

    Eerst eens proberen voordat ik de zoveelste zak aanschaf...

    Ik stuur je een pb!

  4. Hallo allemaal,

    heeft iemand nog tips voor mij? Hier even de voorgeschiedenis...

    Nijn is een slechte hooieter. In het verleden al veel hooisoorten geprobeerd; gewoon hooi, kamille, rozenbottel etc etc. Maar niks werd gegeten...

    Eindelijk een hooisoort gevonden: Timothy Hay van Nature's Promise.

    Voordat ik op vakantie ging wilde ik nog een zak halen echter was het uit het assortiment.

    Veel rondgebeld in de omgeving, maar niemand had hetzelfde.

    Toen bij Zooplus een alternatief besteld als tijdelijke oplossing ivm vakantie; weidehooi van JR Farm. Helaas heeft ie hier niks van gegeten in de vakantie.

    Na de vakantie weer opzoek gegaan naar Timothy Hay in NL. Het merk Beaphar heeft dit sinds kort in het assortiment! Dus meteen besteld.

    Binnengekregen, maar ondanks dat het praktisch hetzelfde hooi is (echter ietsje grover en harder), eet 'ie het niet!

    Wat kan ik nu nog doen? Als 'ie zelfs 'de kaviaar onder de hooisoorten' niet eet, wat dan?

  5. Hallo!

    Sinds zaterdag ben ik terug van een weekje vakantie. Die tijd heeft nijn vrij rond gelopen in huis en heeft opa iedere dag voor het eten en drinken gezorgd (zoals ook tijdens vorige vakanties).

    Wat me nu opvalt is dat nijn veel meer drinkt dan anders (sinds gistermorgen 220 ml), veel meer honger heeft (bakje snel leeg) en dat hij telkens naast het toiletje poept en plast in de kooi (deed 'ie eerder altijd netjes erin).

    Hij is verder helemaal fit, dus heel bezorgd ben ik niet. Maar het is toch echt anders dan normaal... Iemand een idee?

  6. Zojuist bij de dierenwinkel op de B&D-seweg in Nijmegen geweest.

    Hooi is bijna op namelijk. Volgende week op vakantie en dan zorgt opa voor nijn.

    Nu kom bij de dierenwinkel, is het hooi van Natures Promise uit het assortiment! Komt over 2 weken weer binnen, maar dan zelfde product onder ander merk: Beaphar. Helft van de prijs.

    Das een mooi vooruitzicht, echter: welk hooi moet ik nu geven? Al vele andere soorten geprobeerd, was geen succes.

    Weet iemand waar ze in Nijmegen nog meer Timothy Hay verkopen?

    Heb nog genoeg voor deze week, maar weet niet of ik genoeg heb voor einde volgende week.

  7. Hmm, dat lijkt er veel op ja. Maar verklaard dat ook de 'gekke' snorharen?

    Of zou dat een foutje zijn?

    Andere nijn is 'langharig'. Als beide konijntjes uit hetzelfde nestje komen, dan zijn het dus beide rasloze nijnen. Dan zal of pap of mam een rex geweest kunnen zijn.

  8. Hallo!

    Vandaag was ik in een tuinspeciaalzaak waar ook nijntjes verkocht worden.

    Ze zitten er daar altijd netjes bij; goede biks, veel hooi, vers water, schoon en groot hok.

    Vorig weekend (1,5 week geleden) zijn er 2 nieuwe nijntjes gekomen (was er toevallig vorige week ook toen ze binnenkwamen). Beide komen, naar zeggen, uit hetzelfde nestje. Zelfde grootte, zelfde koppie, alleen ander kleurtje zeg maar. Een nijn is wit met her en der een zwart vlekje.

    De andere is helemaal zwart.

    Wat me bij die zwarte opviel was z'n vacht. Hij had enorm kort haar, beetje velours-achtig (vilt is niet het goede woord denk ik). Daarnaast waren z'n snorharen niet goed ontwikkeld; heel kort (2 cm) en krom. Geen sprake van kale plekken, witte schilvers oid.

    Beide lijken voor de rest prima in orde. Eten en drinken goed, zijn actief, zwarte maakte zelf een binkie, geen plakpoepjes ontdekt.

    Maar wat zou dat kunnen zijn, die velourse-vacht?

    Is dat een gezondheidsprobleem?

  9. Nijn is de hele dag gewoon levendig geweest, eet en drinkt goed, zit nu rustig op z'n kussentje (daar zit 'ie gedurende avond en nacht altijd).

    Nu vond ik net een zachte geplette keutel op de grond (terwijl normaals alles in 'het bakkie' gaat).

    De keutel weggehaald met doekje. Was heel zacht en rook naar diarree (herken de geur van het konijn dat ik vroeger had en 2 keer flinke diarree had, erg herkenbare geur).

    De rest van de keutels die wel in het hok lagen zien er normaal uit, sommige overigens wel wat zachter.

    Moet ik nu al maatregelen nemen of afwachten of dit een eenmalige keutel was?

  10. Vandaag kwam nijn even langshupsen op de bank en toen viel me op dat z'n vacht wat onregelmatig was.

    Beetje plukken en het lijkt erop dat 'ie in de rui is.

    Is dit normaal voor de tijd van het jaar? Niet echt of?

    Hij is in januari/februari van vachtje gewisseld (echt enorm!) en heeft al eerder deze temperaturen meegemaakt.

    Niks aan de hand of toch in de gaten houden?

    Voor de rest helemaal gezond trouwens.

  11. Is je nijn door een hem of haar gezien bij ST Anna 404?

    Ik ben daar pas geleden ook geweest en moest €36,- betalen voor inentingen.

    Die mannelijke DA was niet zo heel nauwkeurig.

    Snelle blik op oren, verder niet geluisterd naar ademhaling of buikje gevoeld. Nagels was nog niet nodig volgens hem en tandencheck alleen door aan de buitenkant van de kaak te voelen.

    Verder opzich heel vriendelijk, maar vond die snelle check niet heel erg bijzonder. Maar misschien ben je door iemand anders geholpen?

  12. Wat goed dat jullie sparen!

    Inderdaad kan slijpen beter zijn dan knippen.

    Mijn nijn at ook nooit hooi, maar ik heb een kleine zak Nature's Promise / Timothy Hay gehaald op de Berg en Dalseweg in Nijmegen (zie google voor naam vd zaak).

    Daar is 'ie helemaal gek van!

    Een zakje daarvan is duurder dan gewone hooi, maar met 1 konijn is dat te overzien (prima als je 'm 2 handjes per dag geeft, dat is iig al een begin).

    Tandjes trekken incl narcose, is dat €60,-? Hmm, dat valt dan nog best mee of?

  13. @ Rian, sorry als je je evt aangesproken voelde door mijn reactie! Bij mij ontstond er verwarring rondom combi oude/nieuwe topic. Mijn reactie was gericht op jouw reactie op het oude onderwerp (wat dus gericht bleek op nieuwe topic). Hmm, weet niet of iemand het nu nog snapt? :oh:

    Anyways...

    Allemaal vriendjes! :yes:

  14. Ik ben het volledig eens met de adviezen om de DA te bezoeken. Echter, jouw DA komt mij niet helemaal konijnkundig over. Niets ten nadele van jouw DA. Hij zorgt vast goed voor je katten, maar goed, je kunt je niet in alles specialiseren. Dus misschien een andere DA zoeken met konijnen als specialisatie, wellicht ook dichter in de buurt. Desnoods voor een second opinion (die soms zelfs gratis zijn!).

    Echter, in de laatste reacties worden er wel snel dingen gesuggereerd:

    - fokkerij??? dat staat echt nergens! Het is 1 dumpkonijn.

    - heeft de DA het konijn nog niet gezien? In het begin verteld ze dat de om baytril heeft gevraagd, maar andere heeft gekregen. En dat ze dwangvoer mee heeft gekregen. Klinkt voor mij als een DA-bezoek.

    Later zegt ze dat ze een volgende DA-bezoek niet snel zal doen vanwege de afstand en dat ze liever belt. Ook dat suggereerd nog steeds niet dat ze er nooit geweest is.

    Dit is puur wat ik teruglees.

    Nogmaals; ik ben het niet eens met de keuzes die ze maakt, maar het lijkt me wel goed om op te passen dat er opeens dingen geroepen worden die niet geschreven zijn. Roept verwarring op en irritatie. Dus om die reden is een slotje denk ik niet nodig of?

    Reacties welkom, misschien zie ik het wel helemaal verkeerd... ben ook niet perfect...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .