Ga naar inhoud

Cassie

Members
  • Items

    9.733
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cassie

  1. Nee, hij is wit, met van die harde soort haren. Aqua cleaner van Velda.

    Al is het misschien een zelfde soort van een ander merk.

    Kostte maar 4,95 en scheelt heel wat gepoets met die stomme filterwatten. Zo'n algenmagneet durf ik niet te gebruiken, ik heb al zoveel shocking foto;s gezien, waarbij de magneet per ongeluk losschoot en je dus enorme krassen op je glas krijgt.

  2. Hahaha, ik denk ook dat ik het maar niet ga proberen.

    Heb trouwens wel onlangs een speciale spons gekocht, die zelfs de meest hardnekkige alg wegpoetst, zonder het glas te beschadigen.

    Je moet wel oppassen dat je geen visjes raakt, die zijn altijd zo nieuwschierig.

  3. Ik snap ook eigenlijk niet wat het probleem is?

    Zolang je het alg weg haalt is het toch goed? En zolang ze elke dag worden schoongemaakt? Konijnen gaan er niet dood van, hoor.

    Misschien hangt de 1 wat meer in de zon, of is het warmer qua temperatuur, is gewoon iets natuurlijks.

    Ik spoel het meestal met warm water, niet met heet, was niet zo goed voor het flesje en daarmee niet zo goed voor de nijntjes. Mijne ziet er tiptop uit, zelfs de letters zijn niet vervaagd ;)

    En zo ja, dan kopen we toch gewoon een nieuwe? Big deal.

  4. Toch kan het, hoor.

    Als het echt langdure in een warme felle zon hangt. Ik maak mijn flesjes ook elke dag schoon en toch krijg ik het lichtjes. Als het veel is moet je inderdaad vaker schoonmaken, maar bij bepaalde omstandigheden kan je schoonmaken wat je wilt.

    Algvorming is iets natuurlijks.

  5. Dat groenige? Dat is inderdaad alg. De reden dat anderen er misschien minder last van hebben, is omdat hun flesje waarschijnlijk in de schaduw hangt.

    Als je flesje met wat in de zon hangt, dan krijg je dus redelijk snel algvorming (is bij mijn aquarium ook zo, en dat is niet eens stilstaand water.)

    Kwestie van schoonmaken of het flesje op een andere plek hangen. Je kan voor een paar euro zo'n flessenborstel halen (hema ofzo) dan kan je heel makkelijk de aanslag verwijderen.

  6. Ik ben afgelopen vrijdag geweest :) Draakje is de dierenarts en de rit nu inmiddels gewend, Dopey natuurlijk niet. Ik was op een gegeven moment bang dat ik Dopey ergens had achtergelaten ofzo, want hij was helemaal onder Draakje gekropen (en ze zijn allebei zwart). De dierenarts zei dat we beter eerst Dopey konden doen omdat hij het eng vind, maar haar eerste reactie was al: nou hij is wel een stuk makkelijker dan Draakje! Ze kennen Draak natuurlijk al.. En inderdaad, toen Draak aan de beurt was deed ze gelijk tegen stribbelen.

    Ik heb voor het eerste konijn 25 betaald en voor het tweede konijn 15 euro. Dus 40 euro...

    :lol: Hier moest ik wel even om lachen. Ik dacht ook een keer dat mijn nijn 'weg' was, maar nee hoor, lag relaxed te snurken achter het andere konijn.

  7. Prima, ik laat het hier ook bij. De konijnen worden er inderdaad niet veel beter van.

    Fijn dat Belgium nu eindelijk na dat heen en weer gesleep een goed huisje krijgt, dat is zeker positief.

    Ik ben op de hoogte van de situatie en dan moet je soms een minder egoistische keuze maken, hoe rot het ook is.

    On-topic:

    Als hij zo stilletjes in een hoekje blijft zitten, zou ik toch oppassen. De pijnstiller zou nu toch wel moeten werken, al blijft het natuurlijk ongemakkelijk voor een nijn. Misschien dat je anders wat aan het trappetje kan doen? Schijnen meer nijnen problemen mee te hebben dat het trappetje te smal/steil is.

    Zo kan je het bijv. oplossen door het trappetje weg te halen en een soort stapstenen te maken.

  8. Haas&ko/Saf/Josee zijn wel degenen die ook buiten BB zeer regelmatig contact hebben met Britt en er ook zelfs naartoe gaan als er hulp nodig is. Waar velen kritiek geven op een toon tegen een jong meisje omdat men vind dat hun manier de enige juiste zou moeten zijn, bieden zij niet de helpende hand. Er zijn velen wegen die naar Rome lijden, vooral als het gaat om degene die de kar moet trekken niet alle mogelijkheden heeft om het te doen zoals velen het misschien zouden willen zien. Dat wilt niet zeggen dat Britt haar oprechte liefde voor dieren minder is dan van anderen hier.

    Britt schiet zelf niks op met een discussie als deze en Snuggel al helemaal niet.

    Een oordeel is snel gemaakt, maar denk eens in... wat zou jij willen doen en kunnen doen als je in haar schoenen staat, en het gevoel wat daarbij komt kijken.

    Begrijp me goed, Lianne. Ik zal heel snel rekening houden met iemand situatie, maar denk je dat de konijnen iets opschieten met de goede bedoelingen van Saf, Jose en Haas&Ko?

    Ik twijfel ook niet aan Britt's liefde voor haar konijnen, ik vind alleen dat als je de middelen niet hebt om voor ze te zorgen, je dat of niet moet doen, of met minder konijnen zodat het WEL lukt.

    Dat is geen raar advies. Dieren zijn nu eenmaal afhankelijk van ons, en die hebben hier niks aan.

    Er zijn zat jonge meiden hier, ik noem een Sascha en een Melissa, die prima voor hun kleintjes kunnen zorgen en die zijn niet veel ouder dan Britt.

  9. Ik had je berichtje nog niet gelezen BRC, dat bedoel ik dus. Dieren zijn afhankelijk van ons mensen, en als wij niet adequaat voor ze kunnen zorgen (liefde is niet genoeg, een ziek kind laat je ook niet 3 maanden ziek rondlopen) dan moeten we geen dieren nemen, of in ieder geval niet zoveel. Nu is er weer een nijn bij, Belgium, en dan snap ik dat de kosten de pan uit rijzen.. Konijntje is nog meegekomen ook, omdat ze per se dat hok wilden hebben. Dat ik daar met mijn verstand niet bij kan, lijkt mij niet geheel onbegrijpelijk.

  10. José heeft wel een punt, het zijn eiegnlijk altijd dezelfde die commentaar op britt hebben... kunnen jullie niet mss haar topics gewoon overslaan of zo?

    Wellicht kunnen jullie eens rekening houden met gevoel voor anderen? Britt en José worden hier ff lekker afgebekt! Fijn hoor!

    Joepie gezellig bunnybunchen... Yeah right!

    Misschien omdat wij de enigen zijn die het DURVEN te zeggen? Omdat ze anders door de haas&ko-Saf-Joseclan worden uitgemaakt voor zeurders, omdat we het blijkbaar 'op Britt hebben gemunt'. Doe je ogen eens open.

    Het valt wel heel erg op, en daarmee helpen jullie Britt, en haar konijnen al helemaal niet.

    Topics overslaan, omdat ze niks wil doen met adviezen? Gewoon maar konijntjes in de shit laten zitten? Had wel meer verwacht van een 'opvang'. Bovendien: als er iemand niet rekening houd met het gevoel van anderen zijn het Britt en Jose zelf, die elke kritiek opvatten als een persoonlijke aanval. Dat ligt aan henzelf en niet aan ons.

    Ik duim in ieder geval voor Snuggel, ik hoop dat het arme beestje er snel bovenop komt. Het is overduidelijk dat het arme beestje pijn heeft.

  11. Britt, trek het je iet aan meisje.

    Het begint mij idd ook op te vallen hoe bepaalde mensen steeds reageren in jouw topics.

    Ik ben bij jouw thuis geweest & heb met eigen ogen gezien hoe jij jouw konijnen verzorgd & met ze omgaat --> je doet het SUPERGOED & ik weet zeker dat meerdere mensen zo denken die jou ook kennen :)

    Mijn *Balou* heeft ooit zijn hakje gebroken gehad.

    Mijn DA heeft d.m.v. voelen kunnen constateren waar de breuk zat.

    Hierdoor hoefde ik ook geen foto te maken & had ik ook voor 10 dagen Carprofen meegekregen.

    Hij zou kooirust moeten krijgen, gescheiden van Pumbaa, maar dit had ik niet gedaan.

    Hij zou helemaal gek worden van de stress.

    Meneertje kon zelf heel goed aanvoelen hoever hij kon gaan met zijn pootje.

    Na 8 weken is het pootje helemaal geheeld hij kon er weer fatsoenlijk op lopen.

    Een mede-werkgroep-lid van de SKB haar konijn heeft laatst ook een teentje geamputeerd.

    Mocht het mss zover komen bij Snuggel, kan ik je haar mailadres geven.

    Zij zal je zeker weten graag willen helpen met info en is heel vriendelijk :)

    Wat mij juist opvalt zijn de velen mensen die een veer in je reet proberen te steken. Moedergevoelens, Jose? Ga dan ergens anders oefenen.

    Ik word het een beetje zat dat al het commentaar wordt 'weggewuifd', terwijl er gewoon een kern van waarheid in zit. Daarmee wil ik niet zeggen dat Britt zelf niet goed voor haar konijnen zorgt, dat ze om haar konijnen geeft geloof ik echt wel.

    Ik geloof alleen niet dat haar da kk is, en dat is nu al keer op keer bewezen. Dat vervoer lastig is, is rot, maar moet het konijn daar dan onder lijden? Britt is geen gehandicapt kind van 4, ze zal onderhand wel bijna 16 zijn met, als het goed is, een spaarpotje voor de nijnen.

    Ik vind het dan ook perfect dat je gelijk naar je da rent als er iets mis is, alleen aangezien Zwerver nog steeds traant, en je da pas ging spoelen e.d. toen ANDEREN daarop aandrongen.. Tja, dat zegt genoeg.

    Ik vind alleen wel dat Heidi een goed punt heeft, en omdat het hier om Britt gaat, moeten we opeens ons kop in het zand steken? Omdat zij 'zo haar best doet'? De rest niet dan? Als iemand zijn best doet, maar geen rammetje mag castreren, of een ziek konijntje laat zitten wordt het niet geaccepteerd. En nu wel? Zijn Snuggel en Zwerver dan geen volwaardige konijntjes?

    Zoals Britt zei in haar verhaal, kon haar da niet voelen of het een botbreukje was of iets met een pees, dat lijkt mij toch wel verschil uitmaken. Je kan niet alles aan eigen ervaringen koppelen, Jose, je bent gewoonweg geen da.

  12. in Velp heb ik een da die het voor 10' date='- (beide injecties) doet tijdens entinsdagen per konijn. Das nog eens goedkoop.[/quote']

    Wow, dat is inderdaad goedkoop!

    Bij mij was het 20, 50 euro per konijn..

    Kreeg nog een oproep van de dierenkliniek waar mijn lieverds zijn gecastreerd, daar zou het 35 euro zijn voor 2 konijnen. Zou me 6 euro schelen, maar die zou ik dan kwijt zijn aan benzinekosten.. Bovendien zitten de nijntjes dan veel te lang in de auto..

    @Emytje: let wel dat alle oren binnenboord zijn voordat je 'm dichtdoet :lol:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .