Ga naar inhoud

Castarah

Members
  • Items

    350
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Castarah

  1. Even inhakend op een ander topic over kale plekken in de nek. Ik heb daar ook gereageerd, maar misschien is het net zo handig om even een eigen topic te starten.

    1 konijn met 2 kale plekken op de rug. Hele mooie gave huid, maar wel kaal

    Bij de DA geweest, die denkt dat het niks is (geen mijt ofzo), overmatig schoonlikken van een van de andere twee, of misschien dat ze ertussen heeft gezeten toen de andere twee aan het 'rangorde bepalen waren' (het konijn met de kale plekken is de jongste, en bemoeit zich over het algemeen niet met het rangorde bepalen, zij zit gewoon onderaan in rang).

    anyway, heb zalfje meegekregen om huid soepel te houden, wat er 3 maal daags op moet.

    kale plek is me ong 8 dagen geleden opgevallen, ben 6 dagen geleden bij DA geweest.

    Nu wordt de kale plek, die eerst licht was (lichte huid), donker. ik kan nog niet zien of er haartjes opzitten, alhoewel ik wel dat vermoeden heb.

    Nu is mijn vraag, is dit normaal (dat het donker wordt), duidt dit op nieuwe haartjes of kan het wat anders zijn? (btw konijn heeft konijnengrijze kleur)

    bedankt alvast.

  2. Ik haak hier even op in, heb namelijk hetzelfde.

    1 konijn met 2 kale plekken. Hele mooie gave huid, maar wel kaal

    Bij de DA geweest, die denkt dat het niks is, overmatig schoonlikken van een van de andere twee, of misschien dat ze ertussen heeft gezeten toen de andere twee aan het 'rangorde bepalen waren' (het konijn met de kale plekken is de jongste, en bemoeit zich over het algemeen niet met het rangorde bepalen, zij zit gewoon onderaan in rang).

    anyway, heb zalfje meegekregen om huid soepel te houden, wat er 3 maal daags op moet.

    kale plek is me ong 8 dagen geleden opgevallen, ben 6 dagen geleden bij DA geweest.

    Nu wordt de kale plek, die eerst licht was (lichte huid), donker. ik kan nog niet zien of er haartjes opzitten, alhoewel ik wel dat vermoeden heb.

    Nu is mijn vraag, is dit normaal (dat het donker wordt), duidt dit op nieuwe haartjes of kan het wat anders zijn? (btw konijn heeft konijnengrijze kleur)

    bedankt alvast.

  3. JE KONIJNTJES MOETEN ECHT HANDMATIG GEVOED WORDEN!

    ze mogen normaal pas bij 8 weken weg bij de moeder, dit is omdat ze nog melk nodig hebben van te voren,

    je moet ze dus handmatig voeden met speciale melk, ik denk dat je daarvoor je da moet bellen!

    je moet in ieder geval hiervoor een spuitje zonder naalt gebruiken, pas wel op want de mondjes van pas geboren konijntjes kunnen snel beschadigt worden!

    Verder moet je zorgen dat het nest goed warm blijft, en als ze buiten staan naar binnen nemen.

    Sorry hoor, maar dit is helemaal niet waar.

    Ze kunnen nu prima zonder moedermelk, je hoeft ze niet bij te voeren.

    Daarbij hoef je ze ook niet naar binnen te halen als ze buiten staan, ze liggen in een nestje neem ik aan, en dat is warm genoeg. Ook zullen ze al regelmatig zelf rondwandelen als ze 4 weken zijn, en dit wordt alleen maar meer. Ze hebben de warmte van het nestje niet eens meer persé nodig.

    Daarbij is de temperatuur buiten momenteel dusdanis warm dat het hoe dan ook geen probleem is als ze buiten staan.

    Edit: weer tegelijk met Danielle :-)

  4. Was ik ook benieuwd naar, de leeftijd van de moeder, en of er enige aanwijsbare reden is waarom ze nu overleden is.

    Wat betreft de kleintjes, als ze idd 4 weken zijn en ze eten biks en drinken zelf water dan hoeft dat geen probleem te zijn. Je moet ze wel tot ze 8 weken oud zijn bij elkaar houden, nu de moeder weg is hebben ze steun aan elkaar.

    edit: tegelijk met Danielle

  5. Onze Tijger is flink in de rui. De haren komen er behoorlijk vanaf, en omdat hij ook niet onmiddellijk op (groen)voer aanvalt zoals normaal ben ik ook ananassap aan het voeren + hem stukjes verse ananas aan het voorhouden. Hij eet verder op zich wel goed, en drinkt ook. Keutels zijn wel vrij harig.

    Maargoed, hij is dus de héééle dag bezig met vachtverzorging. Hij houdt gewoon echt niet op, misschien om even te eten of te drinken, maar that's it. Ik ben hem wel aan het 'helpen' door regelmatig zijn vacht te kammen, maar dat verandert zijn gedrag niet.

    Is dat normaal als ze in de rui zijn? of moet ik toch checken of hij bijvoorbeeld geen luizen heeft ofzo? En kan ik dat zelf checken en hoe?

    Ohja, we gaan woensdag naar de DA voor inenting, dus kan zou ik het ook evt kunnen laten checken.

  6. bij de MM hebben ze prima niet al te dure keukenweegschalen.

    wij hebben er eentje van daar voo rminder dan 20 euro die we voor de nijneng ebruiken.

    we wegen daar de nijnen op (met behulp van een platte ovenschaal :)) en het voer voor de nijnen, zo nu en dan (om te kijken of de hoeveelheid nog klopt, we geven in principe een schepje, maar af ent oe moet je kijken of het schepje nog net zoveel was als eerst :))

  7. Trouwens, als je wilt weten hoe zwaar snuffie is, bij de dierenarts wegen ze konijnen eigenlijk altijd bij de check-up. Dus donderdag weet je het :)

    maarja, als je geen weegschaal hebt kun je natuurlijk ook het voer niet afwegen.. dus schiet je er nog niks mee op :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .