Ga naar inhoud

Hobbit'

Members
  • Items

    128
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hobbit'

  1. Hobbit heeft een bakje omdat hij maar niet wil leren met een drinkfles om te gaan... Alleen gooit hij iedere keer z'n waterbakje vol met stro en dan kan hij dus niet meer drinken...

    Het voordeel van een drinkfles is dat er niet zo veel troep in komt.

    Maar dat van die tandjes klinkt inderdaad best wel logisch, mischien ligt het inderdaad gewoon aan de houding van jou konijn. Mischien drinkt hij anders dan andere konijnen, op zo'n manier dat hij z'n tanden slijt...

    Ik weet het niet ik gok ook maar wat ... ;)

  2. Je kan proberen het net zolang te laten staan totat hij alles op heeft gegeten, en hem dan pas nieuw te geven.

    Als je hem steeds nieuw blijft geven heeft hij geen reden om alles op te eten. Als jij steeds friet en spruitjes zou krijgen zou je ook steeds de friet uitkiezen, maar als je er een week ofso mee moet doen eet je echt wel alles op ;)

    (Al moet je natuurlijk niet je konijn een week geen eten geven :P)

    En als dit voer op is natuurlijk gewoon weer biks kopen, kan hij niet kieskeurig zijn. ;)

  3. Toen ik Hobbit kreeg was hij geen drinkfles gewend, dus heb ik hem gewoon een bakje water gegeven. Nu heeft hij een drinkfles maar hij snapt niet wat hij er mee moet, dus heb ik het bakje ook maar laten staan zodat ik zeker weet dat hij drinkt. Ik heb hem al verschillende keren laten zien hoe de drinkfles werkt en hij weet waar hij hangt maar hij snapt het maar niet.

    Heeft iemand tips hoe ik hem kan leren die drinkfles te gebruiken? Zo'n bakje is niet erg handig.

    Alvast bedankt!

  4. Ik geef gewoon eigenmerk biks van de dierenwinkel, vermengt met een of ander jonge konijnen voer dat hij in de diernwinkel kreeg. Ik ben hem aan het over zetten op biks, maar om hem in één keer alleen maar biks te geven vond ik ook zo wat. Daarom krijgt hij gemengt, maar als ik nieuw voer moet kopen, koop ik gewoon biks.

  5. maar weten julie hoe dat komt dat die als die op bed is gaat plassen of als die op de bank springt . want hij wil altijd op bed maar dat mag die niet hebben julie konijnen dat ook . en hoe moet ik dat afleren .

    Hobbit plast altijd als hij bij mij moeder op schoot zit of als hij naast haar zit xD. Heel grappig want bij mij en bij mijn broertje doet hij dat niet. Mijn moedervind het alleen niet zo grappig :P

  6. Meestal word er zo'n waterspray-ding aangeraden.(ben ff vergeten hoe dat heet). Als hij aan z'n tralies knaagt water over hem heen spuiten, het liefst op zo'n manier dat hij niet ziet dat jij dat doet (maar dat is best wel moeilijk). Hem pas voer geven als hij stil is, is in ieder geval goed, anders krijgt hij z'n zin en word het alleen maar erger.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .