Ga naar inhoud

marieke63

Members
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marieke63

  1. Mijn paarden krijgen "paardenkuil" dat is droger dan koeien kuil en er zitten veel minder eiwitten in. Ik heb enige tijd de konijnen ook kuil gegeven, dit aten ze prima en bleven goed in conditie. Nu voer ik ze weer gewoon hooi, vind ik toch makkelijker

  2. Echt weten doe ik het niet, maar van de tentoonstelling in Lisse enkele weken geleden, hadden alle 8 mijn konijnen gebrek aan eetlust en wat dunne ontlasting bij thuiskomst. Via een fokkersforum kwam ik erachter dat er veel dieren ziek thuis kwamen uit Lisse. De een zei; een virus opgelopen daar, de ander hield het op de veranderde weersomstandig- heden in die dagen???????? Dus het zou beide kunnen, lijkt me:yes: Alle dieren zijn er zonder medicijnen weer bovenop gekomen, wel met de nodige aandacht en extra groen, wat ze nog wel wilde eten.

    Als iedereen zijn problemen hier meld, word het misschien vanzelf bijgehouden

  3. Als hobby fokker heb ik het nooit gevoerd, ik voer standaard hobby korrel, maar volgens mij is het sinds juni vorig jaar verboden en zit het anti cocc. middel niet meer in de sportbrok (faunafood)hoor.Vele van mijn mede fokkers, klagen steen en been erover, zijn wanhopig op zoek naar vervangende middelen. ( ik hoor ook, dat als je het eenmaal gehad hebt en je halve stal kwijt bent geraakt, je bijna verslaafd raakt aan dit product.

    (Fokkers, verbeter me, als ik lieg, hierover:$)

  4. Bij konijnen vind de vertering plaats in de blinde darm(heel anders dan bij mensen en dus niet te vergelijken). Daar bevinden zich goede en slechte bacterieen. Bij normale konijnenvoediing blijven deze bacterien in balans en het konijn gezond. Bij verkeerde voeding (maar ook bij stress) kunnen de slechte bacterieen de overhand nemen en raakt het konijnen darmenstelsel van de kook. Dit merk je vaak niet na 1 dag, kan enige tijd duren. Met de wetenschap dat je konijn pas laat, laat merken dat hij(buik) pijn heeft, is het vaak te laat. Voor konijnendarmen geld; hooi, hooi en hooi(en in het seizoen natuurlijk gras). Voor de vitaminen geef je een beetje (evt. gemengd, maar liever niet)bix, verder niet.(met natuurlijk als variatie :konijnen eten als: wilg of andere takken, geen gasvormende groenten, wat kruiden, als peterselie en heel af en toe een kruimeltje brood)

    Veel buik ziekten bij huis/tuin konijnen komen voort uit verkeerde voeding.(veel van deze konijnen worden ook maar tot de 4 jaar)

    (deze wijsheid is me verteld op een konijnen symposium op de veeartsenij school te Utrecht in oktober j.l)

  5. Als hij geen zieke indruk maakt , zou ik me niet zoveel zorgen maken. Persoonlijk vind ik 80 gram bix voldoende voor een konijn, aangevuld met hooi. als je daarbij nog witlof en peterselie geeft, zoals je schrijft is dat volgens mij genoeg. De mijnen krijgen dus; gewoon hooi, gewoon 80 gram bix en daarbij andijvie of witlof(kan ook eens stukje brood of fruit zijn). Ik maak geen extra kosten aan hooi en bix, maar koop wel andijvie en witlof speciaal voor de konijnen. In de zomer vervang ik het hooi voor gras en koop ik geen extra groen, hier doen ze het alle 20 goed op, incl. de jongen.

    Mijn rammen eten allen slechter als de voedsters!!!!!!

  6. Alles met mate, dan is het geen probleem. Konijnen hebben heel gevoelige darmen. Bij het minste, zijn ze van streek en heb je problemen.

    als je weinig bix of gemengd voer geeft en genoeg hooi, dan zou het goed moeten gaan. Maar dingen als koekjes oid, daar waag ik me niet aan. en alle extraatjes als konijnen snoepjes, gaan op plekken zitten waar hooi zou moeten zitten en is dus eigenlijk nadelig voor je konijn.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .