Ga naar inhoud

Flap&Doortje

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Flap&Doortje

  1. Ik voer het ook. Lekker handig. Ik koop grote zakken want ze hebben het ruim voor de vervaldatum op. Mijn Flappie heeft geen voortanden meer dus het is heel handig dat het al in reepjes gesneden is. Hoef ik het niet meer te doen ;-)

  2. Ik heb eigenlijk zojuist geconcludeerd dat mijn konijnen zeker niet te dik zijn. Ik voer dus lekker door. Blijkbaar nemen ze inderdaad voldoende beweging om al dat voer er zelf weer af te trainen.

    Bedankt voor de tips in ieder geval.

  3. Ja, zo doe ik het eigenlijk ook. Al heb ik de Science selective als basisvoer en krijgen ze de andere soorten voor de verwennerij bij. Ik laat het ook staan tot het op is en geef dan pas nieuw...

  4. Mijn konijnen hebben een heel grote ren op het gras (ongeveer 3 bij 4 meter) en daar kunnen ze de hele dag in rond huppelen. Alleen 's nachts zitten ze opgesloten in hun grote 2 verdiepingen hok in verband met Reintje. Ik woon namelijk helemaal buitenaf.

    Tot nu toe heb ik Flap altijd vrij hard moeten voeren met energierijk voer om hem wat op gewicht te houden omdat hij zoveel energie verdoet met rondhuppelen in de wei.

    Doortje heb ik nog niet zo lang maar ik heb het idee dat zij wat sneller dik wordt. Ze heeft ook zo'n wam trouwens.

    Op dit moment zijn ze volgens mij trouwens geen van 2 te dit want je voelt het ruggetje duidelijk als je ze aait en als je ze op tilt, kun je ook duidelijk de ribbetjes voelen.

    Hoe doen jullie dat met voeren van 2 konijnen waarvan de een mogelijk wat sneller te dik wordt? Tijdens het voeren van krachtvoer apart houden is helaas geen optie want Flap heeft het vrijwel onbeperkt nodig.

  5. Hallo allemaal,

    Hoe kan ik zien of mijn konijnen te dik zijn of juist te mager? Aan Doortje (die ik nog maar pas heb) kun je wel zien dat ze ooit te dik is geweest want die heeft vel over maar wat is nou de juiste maatstaf voor te dik of te dun?

    Ik heb twee dwerghangoortjes.

  6. Bedoel je met SS Science Selective? Dat krijgt die van mij ook en verder muesli van Kenner (=nieuw) met grove stukjes erin.

    Klopt het dat Science Selective in ieder geval een deel van de ruwvoerbehoefte invult?

  7. Lange stuken hooi bij een konijjte zonder snijtanden????

    het is nu hij geen snij tanden heeft dan hij nog minder eet.

    Hij heeft geen moeite met lange stukken. Grote paardebloembladeren knaagt hij ook zo naar binnen en lange slierten andijvie ook.

    Ze krijgen onbeperkt hooi en ik voer eigenlijk altijd van dat lekkere kruidenhooi en dan vooral de kamille variant, ook omdat ik dat zelf zo lekker vind ruiken. Ze zitten samen en Doortje eet wel gewoon hooi.

    Ik heb nu voor het eerst een pak gewoon hooi gekocht omdat het kruidenhooi op was.

    Ik zal eens kijken of het helpt om het nat te maken.

    Lucerne vindt hij ook niet lekker trouwens.

  8. Hallo,

    Een van mijn beide konijnen eet vrijwel geen tot geen hooi. Heeft hij nooit erg veel gedaan maar nu hij geen snijtanden meer heeft, eet hij helemaal geen hooi meer lijkt het wel.

    Hebben jullie nog tips?

    Ik weet dat het heel belangrijk is dat ze goed ruwvoer eten maar ik kan het er moelijk in proppen, niet dan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .