Ga naar inhoud

KarenDM

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KarenDM

  1. Ja maar is het niet zo dat ze echt gewoon hooi nodig hebben, en niet verwerkt hooi in korrels of bv snelvoer (zo een papje dat je soms moet geven als ze ziek zijn..) , omdat het net de lange structuur ook van het hooi belangrijk is...dacht ik toch...:)

  2. En wie zegt dat wij onze konijnen volproppen??? Overdrijven is ook een vak zeg.

    Was niet op jullie bedoeld hoor. Hier in de buurt zie ik gewoon teveel konijntjes in minieme kooitjes die gewoon gemengd voer krijgen en als ze geluk hebben word hun drinken op tijd ververst. Zo zielig en jammer, ik doe mijn best dan altijd en probeer mense ervan te overtuige hun konijn wat gezondere dinge te geve en zeker hooi! En ze alsjeblieft een grotere kooi of ren te gunnen. Het lukt me beetje bij beetje toch :)

    Maar ja dus daarmee dat ik wat gefrustreerd ben op dat vlak.

  3. Wilde konijnen eten veel meer dan gras alleen, een dieet wat nog nooit compleet is ontrafeld en iets wat wij niet kunnen nabootsen door alleen hooi en groenten te geven.

    Ja een dier kan het daar een heel eind op redden, maar zit daar alles in wat het nodig heeft?

    En waarom hebben ze dan nog steeds niet precies wat wilde konijnen allemaal eten.

    Wanneer ze ziek zijn of niet lekker weten ze precies van welke plant ze moeten eten, allemaal dingen die kunnen onze huiskonijnen niet meer.

    Vandaar dat de biks is gemaakt met ingredienten die zoveel mogelijk voldoen aan wat ze nodig hebben.

    Dat je groenten en hooi geeft is erg mooi, maar ik zou het toch elke dag met een klein beetje biks aanvullen

    Heb het gisteren aan de dierenarts gevraagd en ze zegt dat biks eventueel mogen gegeven worden als aanvulling, zeker in de winter of als ze zwanger zijn dan zijn ze goed sterk. Maar is niet noodzakelijk. :) dus heb geen probleem mee dat jullie dat geven. Ik ga me dan misschien ook eens een zak halen, om af en toe wat te geven, zien wat ze ervan vinden.

  4. Wilde konijnen en tamme konijnen kun je absoluut niet met elkaar vergelijken. Tamme konijnen hebben hele andere behoeftes dan wilde konijnen.

    Andere behoeftes dat wel, maar dat is gen ekskuus om je konijnen vol te proppen met dingen die eerder slecht dan goed voor ze zijn.

  5. Hier krijgen mijn konijntjes enkel hooi en verse groentjes (zoals witloof, andijvie, peterselie,..)

    Ik geef ze NOOIT korrels, op aanraden van de dierenarts, dat is eigenlijk helemaal niet goed voor ze, maakt hun dik en hun tanden slijten niet af,..

    Mijn papa geeft ze 's ochtends wel een stukje hard brood, tssk!

    en zo hoort het, ik heb gezonde konijntjes!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .