Ga naar inhoud

ornithos

Members
  • Items

    113
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ornithos

  1. Hoe vaak geef je hem biks (bijv. 's ochtends de ene helft, 's avonds de andere helft oflles in één keer o.i.d.) en eet hij veel hooi?

    S' morgens geef ik 20-25 gram, s' avonds ook;)

    Dit moet nu omdat ze een tijd terug is afgevallen en weer terug op gewicht moet komen.

    Dit wil helaas niet erg lukken. Nog even aankijken, anders misschien nog 3dg panacur geven?

  2. Hallo allemaal,

    Alvast bedankt voor het doorlezen!

    Mijn konijn (8 jaar) heeft sinds ongeveer 2 jaar darmproblemen. De darmen vallen soms stil/ gaan minder goed werken.

    Dit gebeurt meestal in de winter en gaat dan vaak gepaard met een ondertemperatuur. Mijn aanpak dan:

    - Ciseral Drops (darm stimulatie)

    - buik masseren (darm stimulatie)

    - oraal vocht/ dwangvoeding toedienen indien nodig (klonten in darmen laten "verzachten")

    - binnen halen en evt kruik (warmte)

    Ik wil graag een oplossing voor het steeds terugkerende probleem,

    de DA zei dat Science Selective misschien goed zou doen.

    Mijn konijn krijgt nu Hopefarms super trio, zou dit hét verschil maken?

    Mijn konijn (1600gram) krijgt iedere dag 2x:

    - 25 gram biks;

    - een bakje andijvie + stukje wortel

    - vers water+hooi

    - soms brinta

    hebben jullie verder ideen (oplossingen)?

    Bedankt!

  3. Alvast bedankt allen,

    Even voor de duidelijkheid, het is een ontwormingskuur.

    ik zit vooral met het aantal dagen dat ik het moet geven. Mijn dierenarts zegt 1x en dan over 14 dagen weer 1x. Maar ik denk zelf toch echt dat ik het 14 dagen achter elkaar moet geven is het niet?

  4. Ga dan eerst maar eens ontwormen met panacur, ivermectine werkt namelijk niet bij de meest voorkomende wormensoort die konijnen kunnen hebben (pinwormen)! Lees ook eens dit artikel door: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/wormen.html

    Ook is het verstandig om te stoppen met brinta, dit kan een negatief effect hebben op de darmen.

    Waarom is Brinta slecht voor de darmen:$. Mijn konijn is flink afgevallen, dus ik geef het o.a. om het gewicht omhoog te krijgen.

  5. Zouden die gistcellen ook coccidien kunnen zijn. Je verhaal, zeker door het terug komen van problemen en de eitjes doen denken aan coccidiose. Denk dan ook aan levercoccidiose.

    Gistcellen kan een normaal verschijnsel zijn bij konijnen.

    Als mijn konijn coccidiose had dan zou het toch al veel sneller "mis" gegaan zijn dacht ik? En zien coccidien er niet anders uit onder de microscoop dan gistcellen?

  6. Dit ontwormingsmiddel werkt niet tegen de pinworm (de Passalurus ambiguus), de meest voorkomende worm bij konijnen. Je zal in plaats van ivermectime, fenbendazol (panacur) moeten gebruiken.

    Dat had ik idd ook gelezen, ik had nog naar de DA gebeld welke familie wormen gevonden was. Dit kon de assistent helaas niet meer terug vinden. Maar ik neem aan dat de dierenarts toch wel weet om welke soort wormen het gaat en of dat dit de pinworm was. Ik heb zelfs panacur nog voorgesteld.

  7. Heeft ze genoeg ruimte om wat te bewegen

    Bewegen is ook belangrijk

    Heb je een konijnkundige dierenarts

    En wat krijgt ze precies te eten

    Ook hooi

    Sorry voor de vele vragen

    Yep, ze heeft genoeg ruimte, ze heeft de hele dag (ovedag) de ruimte van een laken om op te lopen, ik laat haar zelfs ook door de kamer lopen ivm beweging;

    Mijn dierenarts lijkt mij konijnkundig, hij weet er veel van en heeft ook een konijnenopvang waar hij voor zorgt.

    Ze krijgt:

    Hooi

    Water

    Brinta (pap)

    wortel

    andijvie

    En, maakt niet uit, beantwoord ze graag!

  8. Beste forumleden,

    Mijn konijn at, dronk en keutelde +- 2 maanden geleden niet meer goed, naar de DA gegaan. idd, zijn buik was erg hard, er zat erg veel vast. Ciseral meegekregen om de darmen te activeren. Een hele tijd bezig geweest (buikmassage, ciseral, verse-annanas sap, brinta, andijvie, wortel (en hooi+water)).

    Een paar weken later was ze flink afgevallen, maar het leek opgelost, buik voelde niet meer hard aan, er werd goed gekeuteld enz. Maar toen ging het op een gegeven moment weer minder, dan weer beter en dan weer minder. Dus heb ik 2wk geleden de keutels laten onderzoeken, ze had last van veel gistcellen en ze had wormeneitjes. Ik heb haar nu 2x ontwormd (2e keer was gisteren), omdat het weer minder met haar ging.

    Hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn? De temperatuur van mijn konijn is ook te laag, terwijl ze binnen staat (garage+- 17 graden).

    Alvast bedankt!

  9. Beste medeforumleden,

    Woensdag ochtend

    Ik had het idee toen ik gisteren, woensdag ochtend, naar mijn konijn (buiten) toe ging dat ze niet had gedronken uit de drinkfles. De avond daarvoor had ik haar zoals gewoonlijk 23g biks (hopefarms trio) gegeven (ze weegt 1.7 kg). Dit was op deze ochtend op. De keutels waren ook zacht, dus ik had maar een heel klein stukje wortel gegeven.

    woensdag middag+avond

    Ik had haar deze middag naar binnen gepakt op een groot laken. Hier heeft ze o.a. een tunnel waar ze normaal door heen rent, dit deed ze nu ook maar ze trok zich hier ook in terug en ging er in liggen, dit heeft ze nooit gedaan. Normaal is het laken na 2 uur bezaait met keutels, maar na 1.5 uur lag er nog geen keutel, na 2 uur kwamen ze, eerst waren ze echt zacht, later op de avond waren ze hard en zat er ook hooi in.

    Op het eind van deze avond had ze weer echt zin in eten, de biks van vanochtend (23g) waren op en het hooi werd ook gegeten. Ze heeft ook gedronken uit de fles (zelf vastgehouden) en ik gok 30 ml uit een schaaltje met water. Heb nog tel contact met DA gehad.

    donderdag, vandaag

    ochtend, ze had niet uit de drinkfles gedronken, drinkbakje in het hok was ws omgevallen dus ik weet niet hoeveel ze had gedronken. Ze had redelijk gekeuteld, heb .5ml cisaral drops gegeven.

    in de ochtend 9.00-15.00 heeft ze 30 ml uit de drinkfles gedronken. Vanmiddag binnen heeft ze in 2 uur 50 ml water uit het bakje gedronken.

    Ze heeft vannochtend en vanmiddag een paar keer geknarsetand, vooral als ze iets had gegeten, en soms tijdens het knuffelen zachtjes knarsentanden (genieten) maar ook hard knarsentanden (pijn?). Ze heeft 1x gewoon zitten knarsentanden (+-8 x), het zou wel kunnen dat ze daarvoor een keutel had "gepakt".

    Nu, na 3 uur binnen te hebben gezeten, nog geen keutels, ze is erg oplettend (oren etc), beweeglijk, speels, rent weer zoals vroeger door de tunnel, heeft veel zin in eten!, 1x beetje geplast.

    Hebben jullie enig id?

    Alvast erg bedankt!

  10. Gisteren nog telefonisch kontact met dierenarts gehad. Nog even langsgegaan voor reserve spuit en dwangvoer voor als dit op is.

    In de middag heb ik keutels in het hok gezien. Vanochtend niet zo veel maar nu al wel weer redelijk wat. Sommige zijn wel echt speldenkopjes.

    Wat me opvalt. als ik mijn konijn op de deken pak om te dwangvoeren heeft ze vrijdag en zaterdag geplast. Waar zou dat op kunnen duiden. En vanmiddag bij het dwangvoeren, toen ik haar uit haar hok haalde waren de haren op de poten zo nat van urine dat ze afgaven op de deken. Heb wat extra stro in het hok gelegd zodat ze deze onder zich kan leggen.

    Vannacht ging het dwangvoeden al moeilijker. Ze had er een stuk minder zin in. Ze likte het niet de hele tijd gewoon op zoals eerst.

    Vanmiddag moest ik haar hoofd helemaal vastpakken, spuit op de voortanden zetten, langs de tanden naar achter verplaatsen waar geen tanden zitten. Dan dwangvoer in mond spuiten. Na halve spuit (=0.5 ml) liet ik het kopje weer los omdat ze echt tegenwerkte. Na 10 spuiten (ongeveer) van 1 ml probeerde ik het haar nog eens te geven. Ze likte weer een beetje maar niet zo goed als gisteren ochten.

    De oplossing dwangvoeding heeft ze niet veel zin in als er weinig vocht in zit. Daarom blijft eigelijk altijd het laatste gedeelte van het spuitje over.

    Hooi iederedag rond 8-10 gram weg, maar er zal van deze 8-10 gram ook in het hok als bodembedekking terecht komen.

    Biks niet gegeten. Wel wortel met beetje loof.

    Wat is jullie mening, tips, en waarom zou ze nu moelijker doen over dwangvoeding? Geeft het plas nog iets aan?

    Alvast bedankt!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .