Ga naar inhoud

Niesuh

Members
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Niesuh

  1. Dankjewel voor je reactie, de oogjes van Punky zijn inmiddels redelijk rustig maar hij kan niet recht lopen en zijn kopje is erg scheef.., rolt af en toe ook om. Vandaag medicatie voor EC gevraagd en meegekregen.. Ik hoop dat het niet te laat is, ben er kapot van.

  2. Mijn konijn Punky zat toen ik vrijdag middag mijn kamer inkwam met een wat scheef hoofdje en liep wat wankel en zijn oogjes gingen heen en terug (niet heel snel).

    Nog geen uur later zat ik bij de dierenarts, ze vertelde dat het 3 opties konden zijn, hersenbloeding (dit zou moeten verbeteren), oorontsteking, of ec, ec was onwaarschijnlijk omdat het volgens de da meestal anders begint maar ze sloot het niet meteen uit. Ik heb medicijnen tegen de oorontsteking gehad en ik moest afwachten hoe het verder ging.

    Het bewegen met de ogen is bijna volledig weg maar de kop van Punky is schever gaan hangen en hij loopt wankeler. Hij loopt rondjes en is erg wankel. Wel gebruikt hij al zijn pootjes en kan hij rechtopzitten (behalve zijn kopje dan).

    Hij eet en drinkt wel gewoon voor zover hij kan met zijn scheve kopje.

    Mijn hart breekt als ik hem zo zie, ik vind het echt verschrikkelijk.

    Ik ga morgen de da nogmaals bellen en toch maar om de medicatie voor ec vragen..

    Heeft iemand ervaring met een konijn die dit gedrag ook vertoonde en hoe dit verder is verlopen? (En hebben we het hier dan om oorontsteking of ec?)

  3. Ze was ongeveer 9 jaar, en heeft gewoon goed gegeten en haar buikje voelde ook normaal. Ze kan nergens van gesnoept hebben dus dat kan het ook niet zijn.

    Ik wilde indd niet dat ze onderweg zou overlijden dus heb ik haar bij me gehouden omdat ik het al aan zag komen. Ik heb er inderdaad nog een ander konijntje bij die nu alleen zit. Hij eet en drinkt goed en speelt zelfs af en toe, maar ben bang dat hij eenzaam wordt en droopy teveel mist.

    Klinkt indd hetzelfde als Kanina, enig idee wat de reden was van haar overlijden?

  4. Gister middag rende Droopy van haar hok de ren in en zat lichtelijk heen en weer te wiebelen. Ik zag meteen dat het niet goed zat en heb haar opgepakt waarbij de helemaal tegen me aan kwam liggen. Ik voelde hele lichte spierspanningen in haar achterpootjes en haar ademhaling was heel langzaam en rustig.

    Af en toe tilde ze ineens haar kopje op en probeerde (niet langer dan 2 sec.) weer actief te doen maar dit lukte niet. Na maximaal 20 minuten is ze overleden.

    Diezelfde middag is me niks opgevallen en zat ze nog gezellig met balletjes te gooien en met me andere konijn te spelen.

    Ik ben er kapot van..Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?

  5. Het leek meer op opgedroogd snot, want toen dat eenmaal wegwas zag haar neusje er weer helemaal netjes en schoon uit..!!

    Het is wel zo dat het supererg plakte..

    Dit is de eerste keer dat ik dit bij haar opmerk..

    Ik wil inderdaad nog even langs de dierenarts..maar je zal altijd zien dat dit soort dingen in het weekend gebeuren..:@

  6. Mijn Nijnie Droopy is sinds 2 dagen erg rustig en gisteravond ontdekte ik dat ze moeilijk ademde.

    Haar neusje zat helemaal dichtgeplakt, zodat ze bijna geen adem meer kreeg. Omdat alles zo dichtgeplakt zat heb ik met lauw water het geprobeerd weg te weken en na een halfuur is het eindelijk gelukt en ademt ze al een stuk beter.

    Haar oogjes waren gewoon schoon en ze plast en poept ook normaal.

    Toen ik vanochtend ging kijken was haar neusje nog netjes open en gewoon schoon.

    Ze doet al een heel stuk levendiger dan gisteravond maar nogsteeds niet zoals normaal...

    Heeft iemand een ideetje wat dit kan zijn??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .