Ga naar inhoud

LauraVing

Members
  • Items

    281
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LauraVing

  1. Hoi meid,

    Ik ben niet heel wijs in dit soort dingen, hihi, alleen weet ik wel dat als ik het hoekwctje een paar dagen niet verschoond heb, het zaagsel vanwege de urine rood/bruin kleurt..

    Dus of het diarree is, mijn nijnen hebben nog niet echt diarree gehad, alleen grote plakken plakkerige poep, in plaats van keutels.

    wellicht dat er mensen zijn die je beter kunnen helpen!

    Succes!

  2. Hoi Chani,

    Ontzettend bedankt, hier heb ik wat aan! :)

    Fijn een goede reactie, maar ze is idd nog te jong om gekoppeld te worden (las ik hier later) ze is van januari, krap 5 maandjes dus, maar ze heeft inmiddels nu een maand buiten 'gewoond' en ik wil haar ook terug naar haar zuster hebben, maar de koppeling was wel goed gegaan.

    Ik zal de dierenarts maar even contacten...

    En als ze nu na 1.5 week terug zou gaan naar de rest, moet ik hen dan weer helemaal koppelen, of zal de rest het accepteren?

  3. Haar zusje was ook bij die koppeling, ze gingen met zijn tweeen naar de ren, daar zaten ze nu met zijn vieren en Katootje zit nu binnen omdat ze ziek was, maar eigenlijk wil ik haar weer bij de rest, alleen wordt ze dan niet weer ziek?

  4. Hoi allemaal,

    Ik heb laatst een topic geopend over mijn konijntje, ik kwam er dus achter dat ze darmcoccidiose had, inmiddels is ze helemaal beter en is de kuur afgemaakt enzo, maar nu was mijn vraag:

    Darmcoccidiose komt voort uit stress,? (ze waren net gekoppeld met mijn andere nijnen en met zijn allen in een nieuw hok, wellicht de oorzak ervan)

    Wanneer ik haar nu, na 2 weken weer terug zet bij de anderen, is de kans groot dat zij weer ziek wordt?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Laura. x

  5. Ik vind het prima. Het beestje is beter, keutels zijn goed, eetlust is terug en gezien hoe mager zij was, ben ik blij dat ze nog leeft!

    Ze wordt alweer wat voller, dus alles gaat goed.

    En deze dierenarts was ik voor het eerst, maar ik vind het een fijne vent, mn nijntje is beter in plaats van dood.

    Daarnaast had ik wel gelezen dat ESB3 een ouderwetsere kuur is voor darmcoccidiose, maar het heeft gewerkt.

    De topic mag gesloten worden.

  6. Hoi,

    Ja de dierenarts heeft wel naar de keutels gekeken, toen heeft ze een prikje antibiotica gekregen, druppeltjes voor het ontwormen in de nek, en esb3, voor in het drinkwater.

    Ze knapt ietsje op, eet en drinkt inmiddels zelf weer, niet veel maar wel wat..

    Groetjes Laura.

  7. Vanmorgen om half tien naar de da geweest. Waarschijnlijk een darmparasiet, kiezen en tandjes zagen er prima uit, buikje was waterig en de poep plakkerig.

    antibiotica gekregen, iets voor in het drinken en ze is ontwormd.

    qua eten, ze eet weer iets, geen brokken, maar wel wat groenvoer, dat had ze vannacht ook niet gegeten, en daarnaast een potje olvarit worteltjes, daarvan spuit ik iedere x een beetje in dr bekkie.

    ze is niet suf, en protesteert goed met de worteltjes, hopen dat t goed komt!

  8. ik heb een basket (voor je plantjes) aan de zijkant gehangen, als een soort ruif, het hangt even te hoog, maar daaronder heb ik een stenen element staan.

    ze staan dan op het element en kunnen zo net bij het hooi, wanneer ze er moeite voor moeten doen vinden ze het bij mij interessanter!

  9. Sinds februari heb ik twee nieuwe aanwinsten, twee baardkonijntjes uit januari.

    zo'n drie weken geleden heb ik hen naar buiten gedaan, want het binnenhok was veel te krap geworden.

    rustig kunnen wennen aan de andere twee nijnen, en een dagje later met zijn allen in het grote hok met ren.

    Nu aaide ik haar vandaag, ik pak ze niet iedere dag op, maar inene viel het mij onwijs op dat haar rug en kont erg mager is!

    Het was mij gister al opgevallen dat ze bij de drinkfles zat, en haar zuster zat met haar poten op haar kop, en ze deed niets..

    vandaag was ze ook vrij lusteloos...

    sinds vanmiddag zit ze nu dus weer binnen, want in de ren kan ik niet in de gaten houden wat ze eet, drinkt en keutelt, maar tot dusver heeft ze alleen een stukje peterselie op en nog niet gepoept&geplast.

    Ik heb druppeltjes vitamine in het water gedaan, maar verder weet ik het nu even niet..

    zal ik het even aankijken?

  10. Meest goedkope:

    Mijn konijnen eten wat de pot schaft!

    Eet ik worteltjes, krijgen hun die dag een worteltje met z'n allen, eet ik bloemkool, krijgen hun die dag de restjes v/d bladeren, eet ik andijvie, eten zij mee, eet ik een appel, krijgen hun de schilletjes, eet ik banaan, krijgt ieder een stukje, etc...

    Het enige dat ik speciaal voor hen koop, is witlof, laatst bij Deen 1 kg voor 89 ct.

    Gelijk 4 kg gehaald, daar kunnen ze twee weken op voort!

    Goedkoop, goedkoper, goedkoopst! :)

  11. Ik verdeel over 8 konijnen:

    3 stronken witlof, 4 roosjes broccoli en 1 worteltje in schijfjes.

    En daarnaast brokjes.

    Ik kan me niet voorstellen dat teveel groen niet goed is.. Ik woon aan de duinen.. maar daar groeien geen brokjes voor de konijnen?? Dus die doen het met gras en groenten...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .