Ga naar inhoud

Leonie85

Members
  • Items

    2.052
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Leonie85

  1. Inderdaad een dichte ren maken, zodat ze zelf kan kiezen

     

    Misschien kan je ipv haar vastpakken en optillen, haar eerst in een (reis)mandje lokken en haar daarmee optillen en naar het hok brengen.

     

    Op de bank zette ik altijd een deksel met wat zaagsel (ook wat zaagsel wat al vies is erbij) neer als toilet, daar plasten ze netjes op.

     

    Qua bijten weet ik alleen dat ze dat bij mij doen als ik in de weg zit. Vaak willen ze achter je langs op de bank en dan bijten ze in je arm zo van, ga is naar voren ik wil er langs!

  2. Balen zeg, ik heb het hier ook gehad.

    Je ziet er niks aan en de volgende dag liggen ze dood :(

    Je kan een spoedenting doen, dat heb ik bij de laatste 2 toen gedaan. Er is er toen nog 1 blijven leven, maar die was achteraf bij de fokker al ingeënt en die enting werkte gelukkig nog.

    Ik heb nu een groep van 6 en laat ze 2x per jaar enten, woensdag komt de dierenarts ze hier weer enten.

     

    Ik zou je wel willen adviseren om een ram altijd te castreren, anders blijf je kleintjes krijgen en de asiels zitten al vol met konijnen en jonkies ook.

    Gecastreerde ram en voedster is mooiste combinatie. 

    2 zussen gaan toch vaak vechten als ze geslachtsrijp worden en 2 broertjes ook.

    Met een groep kan je het beste ook gecastreerde rammen en voedsters nemen, nooit meer rammen dan voedsters doen.

     

    Suc6 ik hoop dat de laatste 2 het nog redden!

  3. Oooh wat een slecht nieuws!! Hoe kan dat nou, jeetje zeg! Is de ontsteking naar binnen geslagen? Of???

    Heeft de dierenarts al Duplocilline gegeven? Dat is best een heftige antibiotica, maar misschien de laatste hoop? Ik weet het niet.

    Ik zal voor je duimen!!

    Heeft de da het ook uitgeknepen dan? Klinkt nu als een abces en dat kan wel even duren. Echt naar allemaal. Is dat gat ontstaan door die maden? Idd Duplo werkt het beste tegen pus, dus zeker proberen!

  4. Is vier maand niet te jong om al EC te hebben? Dacht dat daar een minimumleeftijd voor was?

    Hoe dan ook, EC is hartstikke overzetbaar, deze hebben het ongetwijfeld van moeder konijn gekregen, dus ik vrees dat ze allevier drager zijn van EC. Wat niet wil zeggen dat ze ook ziek zullen worden, EC komt enkel opzetten in periodes van verminderde weerstand, zoals hier een verhuis.

    Hyperactiviteit is geen symptoom van EC, integendeel zelfs, de meeste konijnen met EC hebben zwakke achterpootspieren en slechte coördinatie en kúnnen niet uit hun hok springen. Wel stom dat hij dat nijn dan terug brengt. Zo'n 70% van alle konijnen dragen EC, dus grote kans dat zijn volgend nijn dit ook draagt.

    Ik heb hier ook een nestje gehad (2 konijnen gevonden, dame was drachtig) 1 heeft met 3 mnd ook E.C. gehad, dus kan wel zo jong. Zij heeft het helaas niet overleefd. Daarvoor waren er al 2 overleden (met een paar weken), dus weet niet of die E.C. hadden. 3 zijn naar een opvang gegaan en niks meer van gehoord, dus denk dat het daar nog goed mee gaat. De 2 die ik daarvan nog hier heb, zien er prima uit.

  5. Ik heb telefoontje gehad van de dierenarts... en inderdaad het mag niet meegegeven worden.. en het hoeft in principe maar 1x in de 5 dagen of in erge gevallen 1x in de 3 dagen gegeven te worden.. die injectie van duplo ..voor konijntjes dan..volgens hem.. dus ik zou altijd nog wel langs kunnen komen daarvoor..maar aangezien ik haar nog niet durf te vervoeren met de trein en alles... haal ik gewoon weer een potje van het oude AB op..hij zegt ook dat het nog wel kan duren voor het kopje weer rechter wordt... en dat het ook wel iets scheef kan blijven staan..maar dat wisten we al natuurlijk...zucht kreun steun..nu maar weer geduld hebben..als het na een weekje nog niet rechter is ga ik echt wel met dr naar de dierenarts voor die duplo... hij zegt zelf dat duplo meer voor absessen en pus enz is en dat het in dit geval niet zeker is of dat ook zo is... en dan zou die t oor moeten bekijken maar goed... nu nog maar even niet dan.. we zien het nog wel even aan deze week en als het heel erg achteruit gaat of wat dan ga ik sowieso met dr naar de dierenarts..maar als t stabiel blijft of langzaam verbeterd dan laten we het eerst zo... geduld..geduld..blabla... dat heb ik helaas niet zo goed... :(

    Ik vind het raar dat het niet mee gegeven word, ik kreeg het ook mee van de da. Kan je het niet bij een andere da halen?

  6. Ik heb een konijntje van 3 maanden gehad die EC had. Ze was verlamd, in een week liep ze weer te huppen en binkies te maken. Daarna ineens een terugval, weer verlamd. Toen hebben we haar in moeten laten slapen, ze was hersendood toen we bij de da aankwamen....

    Dus is echt een rot ziekte.

  7. Netjes! Vind de artikelen nu een stuk duidelijker en beter, knap gedaan.

    Heb 2 puntjes van kritiek (als het mag) Dit stukje vind ik dubbelop: "Er zijn groentes die met mate gevoerd moeten worden en groentes die wat sneller diarree veroorzaken" en op de foto daaronder lijkt het of er een hele appel in ligt, terwijl er een klein partje word geadviseerd;)

  8. Ja konden ze echt een breuk zien? Dacht zelf gelijk aan E Cuniculi. Apart dat hij 1 pootje heeft gebroken, ook geen idee hoe hij dat gedaan heeft dan.

    Misschien haalt hij snel adem van de pijn, krijgt hij pijnstilling?

    Eten en drinken zou ik goed in de gaten houden, je kan dwangvoeding halen. Critical Care heet dat.

  9. Ging echt niet goed met Shandy, ze had gisteravond een terugval. Was weer bijna helemaal verlamd, ze reageerde steeds minder. Net naar de dierenarts gegaan om haar in te laten slapen. Bij de dierenarts reageerde ze helemaal niet meer en bleek ze al hersendood te zijn. Echt zo ***, vooral omdat ze met de vorige kuur helemaal opgeknapt was. Nu wrs een hersenbloeding gekregen.

    R.I.P Shandy 11/03/12 - 07/07/12

  10. Panacur wordt geadviseerd om 28 dagen te geven bij EC. Langer is namelijk niet veilig.

    Wel fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan!

    Oke dank je wel. Nou geef ik het 2x daags en in een ander topic staat 1x daags, misschien heb ik het fout gedaan en moet ik teruggaan naar 1x daags?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .