Ga naar inhoud

Sherrifke

Members
  • Items

    13.828
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Sherrifke

  1. Oeps te vroeg geplaatst.

    De laatste zin kunnen jullie even vergeten want dat was niet helemaal wat ik bedoelde. xD

    Misschien is het zoals christa al zegt iets dat vaker voorkomt bij fh's. De enigste die met zekerheid kan zeggen wat het is en of er een behandeling/operatie nodig is de da, dus ik denk dat het handig is om de da iig even er naar te laten kijken als je het niet vertrouwd.

     

    Als het zich vandaag weer voordoet zal ik advies vragen bij Wilhelmina Park Utrecht. 

    Maar ik zal niet direct naar mijn DA gaan in Heerlen. Ben een beetje geschrokken van de ondeskundigheid na mijn laatste bezoekje. 

    Geen slecht woord over hen overigens, ze hebben mij en Sem altijd goed geholpen.. maar ik ben het vertrouwen een beetje kwijt geraakt. 

    Daarnaast is de operatie van Sem nog maar net 3 weken geleden geweest en de financiële consequenties daarvan waren niet zo zuinig.    

     

    Ik heb AB, pijnstilling, darm stimulerende middelen en dwangvoer in huis. Mocht het nodig zijn, dan ben ik goed voorbereid.

  2. Ze heeft er naar mijn weten geen last van. Het is nu ook weer plots weg. Dus of er een traanklier omgeklapt was en weer terug.. 

    Geen idee. Ze eet en drinkt goed. Ze reageert enthousiast op aandacht of op mijn aanwezigheid.. Voor zover is er niks aan het handje. 
    Maar ik blijf het vreemd vinden dat het nu weer opeens weg is. (gelukkig! dat wel, maar vreemd)

  3. Rian, kan het ook zijn dat het vanzelf weer overgaat? 
    Het heeft iig wel raakvlak met wat ik vanmorgen bij Sem zag.

    Nu heeft ze het oogje weer normaal staan..

    Of ze houdt me voor de gek om extra veel aandacht te krijgen of ze is gewoon raar met al die fratzen van d'r. :)

     

    Ik hoop niet dat het weer op een operatie aan moet komen. Of ze dat nog aan kan op haar leeftijd..

  4. Na een heftige periode met Sem die ontzettend voorspoedig is verlopen zie ik vanmorgen bij Sem een hangend ooglid. (onderkant oog.. Gapend ooglid)


    Iemand enig idee wat dit kan zijn of waar het door veroorzaakt wordt?


     


    Ik sluit een kortstondige ruzie tussen Sem en Fritz niet uit.. Ze hebben sinds Sem's operatie regelmatig 'huwelijksproblemen'...


     


    post-2386-0-78859700-1405247362_thumb.jp


  5. Het hok heb ik bij grootplezier.nl vandaan. Een kippenhok in plaats van konijnenhok. 
    Ze hebben er leuke hokken tussen zitten. Deze is zo fijn omdat er niet meer de hoogte in gesprongen hoeft te worden, Wel jammer dat het ook de beschikbare ruimte nu wat kleiner maakt. 

     

    Aangezien het tijd wordt voor wat nieuws in huis ga ik de boel snel eens omgooien en kijken hoe ik meer ruimte kan creëren. Tot ik een huis met tuin gevonden heb :)

  6. Ik zat me ook te bedenken: Die baarmoeder moet groter geweest zijn dan Makoto... dat moet serieus een opluchting geweest zijn om die kwijt te raken... Maakt een persoon weer blij dat zo'n beestje dan weer zo opknapt! Wat vinden ze van het nieuwe hok? 

    Ik staat nog in de verpakking naast me. Ga hem zo in elkaar zetten. Foto's volgen snel :)

    Sem kan zich nu weer een stuk makkelijker bewegen nu die ballon in de buik weg is. Ik denk dat ze dat zelf ook heel goed merkt inderdaad. 

  7. Woehoe! Helemaal super zeg, dat moet toch heerlijk voelen. Zo zie je maar, ook oudere nijnen kunnen een operatie aan. Ik ben blij dat het zo goed gegaan is!

    Het voelt inderdaad geweldig. Ik heb een nieuw soort bewondering ontdekt voor de levenslust en wilskracht van Sem. 

    Op papier is Sem richting senior aan het gaan, maar volgens mij is ze in haar hartje nog steeds puber :)

    • Vind ik leuk 1
  8. De bollen rollen in grote getale en de biksies en hooi gaan er ook goed in! \0/


    Drinken en plassen ook probleemloos..


     


    Ik sta er zelfs een beetje versteld van. :love:


    Opgelucht gaan we allemaal slapen hier.  :slaap:


    Morgen krijgen ze een nieuw hok.. ben benieuwd of ze het net zo leuk vinden als ik 


    • Vind ik leuk 1
  9. Sem is Franse Hang oor van 4,5 jaar oud. Zij heeft maandag haar baarmoeder (gevuld met vocht (1,8!! kilo) en eierstokken verwijdert gekregen. Nu hupst ze weer thuis rond bij haar menneke. Ik weet niet of een half jaar echt veel verschil maakt, maar als jij denkt dat haar kwaliteit van leven erop vooruit gaat met het verwijderen van het oog.. waarom zou je het niet doen? 

    Ik heb er voor gekozen om de ingreep bij Wilhelmina Park in Utrecht te laten doen. Een ervaring die ik iedereen kan aanraden.

     

    Je zou je kunnen informeren bij een specialist. Naar mijn weten kan een Franse Hangoor 7 - 8 oud worden. Afhankelijk van een hoop factoren. 

     

  10. Ik heb Sem net gezien toen ik Rakker weer op kon halen. Wat een schatje is het. 

    Het gaat goed moet Sem, Evert-Jan is dik tevreden. We hebben het nog eventjes over de operatie gehad. Evert-Jan liet me foto's van de operatie zien. Woh, wat was die baarmoeder groot. Ik kan nu begrijpen dat het vocht niet weg kon door die draaiingen van de baarmoeder. Wat moet Sem nu een leeg gevoel hebben (positief bedoeld). Het gaat dus goed met Sem, dat zal je vanavond ook wel te horen krijgen. 

    Evert-Jan zei dat ik nog een foto moest maken, dus hierbij.

     

    IMG]http://i59.tinypic.com/2wedu1c.jpg

    Ohhhhhh ik zie je bericht nu pas, wat heerlijk om te lezen!!!! Ik had om half 5 nog gebeld en ze vertelde al dat ze het goed doet.

    Na het gesprek begon de onzekerheid en bezorgdheid weer.. En nu, vlak voor slapen, lees ik je berichtje!

    Erg fijn, dank je wel daarvoor!

    En wat lief van Evert-Jan dat je een foto moest maken :) ik was al van plan om een doosje overheerlijke handgemaakte bon bons mee te nemen morgen als bedankje voor de geweldige en super snelle zorg. Ik denk dat ik er een grote doos van maak :)

    Kan niet wachten tot ik haar morgen weer zie. <3

    • Vind ik leuk 2
  11. Ja ongelofelijk, het is 1/3 van haar eigen gewicht wat ze al die tijd mee heeft zitten slepen.

    Ik ben inmiddels goed en wel thuis aangekomen. Ik ga straks of morgen vroeg het hok van Sem en Fritz een 'kopje' kleiner maken zodat er niet meer in en uit gesprongen hoeft te worden. Fritzie een dikke knuffel geven. Shief en Fiep natuurlijk niet vergeten :)

    Ik zal vanavond voor een update bellen, hopelijk blijft alles goed gaan.

    Maar wat ben ik blij dat ik naar Utrecht ben gegaan!! :D

  12. Ik ben net even naar binnen gewandeld, ze waren net klaar met de operatie en Semmie is nu langzaam aan wakker aan het worden. Ze hebben mij de verwijderde baarmoeder laten zien... 1,8 kilo en meerdere keren getorpedeerd.. En Sem heeft nooit niet een taken van pijn laten zien..

    Ik schrok van de grootte... Ongelofelijk.

    Ik snap niet dat ze vorig jaar niks op de foto hebben gezien bij mijn dierenarts. De bult zat er toen al en leek even weg te zijn gegaan toen hij onlangs weer zo groot werd. Nu kan ik alleen maar denken dat de baarmoeder toen gekanteld is waardoor het leek dat het weg was maar dat er meer en meer vocht in is gekomen waardoor het weer zichtbaar werd aan de buitenkant...

    Blij dat het gebeurd is. Over een half uurtje mag ik haar knuffelen aks ze helemaal wakker is.. Kan niet wachten nie! :)

  13. Ze wordt als het goed is momenteel geholpen. Ik zit in een cafeetje om de hoek.. Tijd maar even weg te kijken en te wachten op het telefoontje..

    Ik heb er een goed gevoel over al merk ik dat ik zelf een hoog stress level heb nu :)

    Maar Evert Jan de Boer heeft de stress met zijn geruststellende stem aardig weg weten te nemen..

  14. Dank je wel iedereen voor de geruststellende reacties. 

    De laatste dag, de laatste uurtjes... 

    Ik heb er een goed gevoel bij. Heb gisteravond uitgebreid geknuffeld met Semmeke en haar verteld wat er gaat gebeuren. Daarbij ook heel duidelijk gemaakt dat het geen optie is om er tussen uit te piepen en naar het licht te gaan. 

    Morgenvroeg wordt enigszins een lange rit. Sem is niet een konijn dat stokstijf van de stress zit met autorijden. Ze legt zich languit in haar vervoersbak en heeft een iets wat versnelde ademhalen, ze draait nu en dan een beetje maar vindt er niet veel aan. Een dekentje, flesje water en wat biksies gaan mee. Als ik iets vergeet, geef me gerust een gilletje.

    Na het gesprek met de dierenarts morgenvroeg zal ik vragen of ik bij Sem mag blijven tot ze in slaap gebracht is. Dat werkt geruststellend voor haar; een vertrouwd gezicht in de omgeving en misschien ook wel geruststellend voor mij. 

     

    Ik zal in Utrecht blijven tot ik telefoon heb gehad over de behandeling. Als alles goed is gegaan hoop ik haar nog even te zien. Mocht het onverhoopt toch anders lopen dat ik hoop, dan kan ik haar die zelfde dag mee naar huis nemen. Fritz kan dan ook afscheid nemen als we thuis zijn. 

     

    Oef.. de gedachte... :(
     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .