Ga naar inhoud

smurfje1983

Members
  • Items

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door smurfje1983

  1. Wij hebben onze voedster laten castreren, omdat het ongeveer elke maand heisa was. En we zijn heel blij dat we het gedaan hebben. Ze is nu nooit meer kribbig, een stuk liever en zelf ook een stuk relaxter dan daarvoor.

    Het is wel een vrij grote ingreep, dus laat het doen als je zelf minimaal twee dagen vrij bent zodat je alles in de gaten kan houden. Maar je krijgt er een veel gelukkiger konijn voor terug (in ons geval dan).

  2. Napoleon is vandaag voor zijn castratie geweest. Z'n achterkant lijkt nog wat moeilijker mee te komen, maar hij eet al wel volop. Nu kregen we een brief mee van de dierenarts waarin staat dat hij de komende 10!!! dagen niet los mag lopen en ook nog 6 weken lang vruchtbaar is. Over vijf dagen hebben we een controle afspraak.

    Nou lijkt 10 dagen mij nogal extreem, ik heb Bugs&Snuf maar 1 dag in het hok gehouden. Verder dacht ik dat ze na 15 dagen al niet meer vruchtbaar waren? Want we willen graag dan over 2,5 week een vrouwtje voor hem uit het asiel gaan halen.

  3. We hebben een dwergteddy, rond de 3 maanden oud. Ze heeft vandaag sinds 07:30 uur 75 tot 100 ml op. Geen idee of dat veel is.Verder is ze gewoon fit en eet goed, durft nog niet het hok uit.

    Maak me ook geen grote zorgen, maar was benieuwd hoeveel het gemiddeld is. soms gaat ze zo tekeer met dat flesje :)

    Dat is dus over een hele dag, vind ik absoluut niet veel hoor! En bij ons dronk Napoleon de eerste dagen ook veel meer dan nu. (ook al hebben we hem pas een week:p)

  4. Afgelopen vrijdag zijn dus allebei onze konijnen kort na elkaar overleden. Volgens de dierenarts had Snuf een longontsteking en Bugs doorgegroeide wortels van zijn kiezen en is het puur toeval dat ze er allebei op hetzelfde moment aan onderdoor zijn gegaan helaas.

    Nu houd ik in mijn achterhoofd dat het ook een virus of bacterie geweest kan zijn. Wanneer is het huis dan virus/bacterie vrij, voor als we in de toekomst eventueel nieuwe konijntjes willen. We hebben alle bakken enzo goed schoongemaakt met soda, maar de konijnen liepen altijd vrij rond, dus kwamen overal in huis.

    Concrete vraag dus, wanneer is het weer veilig voor eventuele andere huisdieren?

  5. Ja wij geloven ook niet echt in dit toeval. Maar verstopping of gas was het ook niet, want hun buikjes voelden goed aan. Twee dierenartsen hebben hier nog aan gevoeld ook. We zijn wel bij konijnkundige dierenartsen geweest, ze staan zowel op konijnen.nl als hier op het forum. (Dierenkliniek Enschede)

    Over de narcose: de dierenarts liet ons zelf die keus, maar ik wilde graag weten wat er aan de hand was, want anders konden ze ook niets voor hem doen. Zij wilden hem gelijk in laten slapen eigenlijk.

    Bugs zou deze maand 5 worden, ik had hem sinds dat hij jong was en Snuf had ik drie jaar, die was ook ongeveer 5 jaar. Allebei nog vrij jong en dan ook ineens zo snel achteruitgaan.

    Het is nu echt enorm stil in huis. Normaal renden ze altijd vrolijk rond, om eten of aandacht vragen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .