Ga naar inhoud

Cathedral

Members
  • Items

    611
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cathedral

  1. Ik gebruik meestal de spuitjes die ik van de dierenarts meekrijg, ik denk dat dat meestal 2,5 ml is. Die van 1 ml zijn niet mijn favoriet, als je meer dan 0,5 moet geven moet je die zo ver uitrekken. Om een of andere reden bots ik dan altijd ergens tegen waardoor er dan medicatie uit is en dan moet het opnieuw en blabla. Sowieso krijg ik mijn duim gewoon niet zo ver (voor het spuiten) en dat is ook niet handig natuurlijk. Zelfs toen ik 0,35 ml moest geven vond ik die spuit niet zo makkelijk, enkel om te doseren wel. En als de medicatie meneer konijn niet aanstaat, is het altijd handig om een wat grotere spuit te hebben zodat ik er wat appelsap oid bij kan doen vind ik. Dwangvoeren heb ik gelukkig nog niet moeten doen, dus geen idee wat daarbij het handigst is.


  2. Mensen verklaren mij gek als ik vertel welke spelletjes wij doen haha! Ik heb Archimedes leren bowlen (gewoon een balletje vooruit duwen dus) en vaak spelen we 's morgens dan een spelletje. Hij duwt het balletje, dan ik, dan weer hij... en de punten schrijf ik op. Dat idee kwam voort uit een hele saaie dag, maar ik ben het blijven doen. Hij is er wel beter in dan ik, hij staat 2 punten voor momenteel. Soms doet zelfs de kat mee!  :lol:  Ik heb ook ooit geprobeerd om hem te leren voetballen (naar elkaar rollen of in een goal duwen), maar dat was een beetje moeilijk dus daar ben ik mee gestopt. Dan heb ik ook nog een denkspelletje, dat deden we in het begin samen, maar ondertussen is hij er zo goed in dat hij het alleen doet. Eigenlijk had hij dat héél snel door. En tenslotte heb ik zo'n houten puzzel waar je zo stukjes kan uithalen en insteken als je weet wat ik bedoel? Dat doen we ook af en toe. Ik probeer hem dan te leren welk puzzelstukje welk dier is (het is een dierenpuzzel), hij snapt er nog altijd niets van maar hij lijkt het leuk te vinden dus maakt me ook niet uit.


  3. Ja, hij is inderdaad geïntubeerd, dat doen ze daar standaard blijkbaar. Het is dus niet abnormaal en komt vaker voor, ondertussen is de piep over en is het af en toe eens hoesten (of ja, het klinkt toch als hoesten). Wel altijd even schrikken want dat is best luid. Ik moet even afwachten, als het niet over gaat moet er wel eens naar gekeken worden, maar volgens de dierenarts is het voorlopig niets zorgwekkends, gelukkig. Ik heb hem ondertussen gewoon wat extra kruiden gegeven die bij mensen zouden helpen tegen keelpijn, in de hoop dat het toch een beetje verzacht, al verwacht ik er niet te veel van. Baat het niet, dan schaadt het niet denk ik dan.


  4. Mijn konijn is gisteravond gecastreerd, maar nu maakt hij af en toe een soort piepend, hoestend of slikgeluid. Soms lijkt het op hoesten, soms op luid slikken, het is een soort keelgeluid denk ik. Hij is pas terug hier sinds vanmiddag, dus geen idee of hij dat al de hele tijd heeft of niet. Nu heb ik wel al eens gehoord dat honden of katten kunnen hoesten etc. na een operatie (door de narcose dacht ik?), kan dit bij konijnen ook? Voor de rest is alles oké, hij eet, drinkt, plast en keutelt goed en loopt ook gewoon weer vrolijk rond. Daarom maakte ik mij er niet zoveel zorgen om. Hij lijkt er ook niet echt last van te hebben dus ik dacht even af te wachten in de hoop dat het weg zou gaan, maar ondertussen heb ik al spijt dat ik de dierenarts niet direct gebeld heb, dan had die mij al dan niet kunnen geruststellen. Dus in afwachting tot de dierenarts morgen weer open is, heeft iemand hier een idee wat het is en of het normaal of zorgwekkend is?


     


    Dit is een filmpje dat ik net heb kunnen maken, op 00:10 doet hij het, maar wel stilletjes (het eerder krakende geluid dat je erna hoort is het hooi dat hij wegtrekt, geen nies of zo). De ene keer is het zo, de andere keer hoor je het best luid. Hij doet het om het half uur ongeveer, ongeacht of hij ligt, eet of loopt: https://youtu.be/Wr1ud4sBUcg


  5. Als je twijfelt, gewoon even de dierenarts bellen. Dan krijg je waarschijnlijk gewoon een uitleg waarom je die dosering moet geven, of ze komen erachter dat ze een vergissing hebben gemaakt ;)

    Ja dat had ik al gedaan omdat het op de bijsluiter anders stond, maar de bijsluiter geldt voor honden. Konijnen zouden 10x meer moeten hebben was toen de uitleg.

     

    Het moet ook maar 1x per dag, alles in 1 keer en de spuit die er bij mij bij zit is per ml ipv per kilo. 

    Het zijn vooral de ervaringen zoals die van Sonja1990 en JoBoris76 die mij doen twijfelen. Langs de andere kant zei de dierenarts wel (toen ik het meekreeg) dat de voorgeschreven dosis anders zou zijn dan op de bijsluiter, dat dat normaal was en dat het niet schadelijk is (ze schrijft het ook vaak voor aan dieren die het de rest van hun leven moeten nemen). Dus ik als ik er nog eens over nadenk, veronderstel ik dat ze wel weet waar ze het over heeft en dat ik gewoon weer te veel heb zitten opzoeken in mijn overbezorgdheid...

  6. Ik heb van de dierenarts een potje meloxidyl voor honden meegekregen en zou hiervan 1 ml per dag moeten geven. Nu was ik de bijsluiter aan het lezen op internet en door hier en daar een beetje door te klikken, zag ik dat de meeste mensen maar 0,1 ml/dag geven. Mijn dierenarts is konijnkundig en ik vertrouw haar wel, maar hierdoor begon ik toch even te twijfelen. Zijn er mensen die ervaring hebben met meloxidyl en weet iemand of 1ml/dag kan kloppen? (Hij krijgt het ivm met een blaasprobleem, weegt 1,5 kg en het is meloxidyl 1,5 mg/ml, geen idee hoe dat precies werkt)


  7. Ik heb dit nog wel eens in het hooi gevonden, maar de zak die ik nu heb, zit vol met deze dingen:


    2m76ooi.jpg


    (Sorry voor de vreselijke kwaliteit, maar ik heb momenteel enkel een iPod om foto's mee te trekken. Als het echt te onduidelijk is, probeer ik vanavond wel eens met de camera.)


     


    Omdat er zo veel in zit en ik totaal geen verstand heb van planten, vraag ik het toch eens voor de zekerheid. Weet iemand wat dit is en of het eetbaar is voor konijnen? 


     


    Oh ja, sorry als hier al een topic over gemaakt is, maar aangezien ik niet weet wat het is, kan ik het ook niet zoeken hier.


  8. Kijk ik heb de ren overdekt! Heb mijn 2 rammen gecastreerd. Ze zitten nu per koppel samen in een hok!

    Dat is inderdaad al een verbetering, maar ik hoop dat je de twee vrouwtjes ook laat castreren hierna, dat is de enige oplossing om dit soort dingen te vermijden in de toekomst. Dan zou het perfect zijn en hoef je deze discussies niet meer te voeren. 

  9. Moet je een wit konijn eens een aardbei geven. Iedere keer, ja iedere keer (ik heb vast last van dementie) schrik ik me weer wezenloos als ik de tuin inloop en heel het bekkie/koppie en oren onder het 'bloed' zie zitten! NOOOOO! LEXXXX!!

    En dan... Oja, ik had hem een aardbei gegeven.

     

    :D

    Haha ik zie het zo voor mij, Medes eet nog wel redelijk deftig eigenlijk, de grond is wel helemaal aangesmeerd, maar zijn gezicht blijft altijd gespaard. Ik was ook wel een keer helemaal in paniek toen hij moest niezen en hij zich daarna omdraaide met een gele snuit. Ik had de telefoon al vast toen ik besefte dat hij paardenbloemen aan het eten was. :P

  10. Nou ja zeg, ik kan je maar één tip geven, zorg er alsjeblieft voor dat dit het allerlaatste nest is, verwacht of onverwacht. Dit is helemaal niet goed voor die voedster of de konijnenpopulatie. Als het toch bewust was, ondanks alle goedbedoelde adviezen hier, kan ik dat alleen maar heel jammer vinden. Was het onverwacht, tja, 3 onverwachte nestjes plus die keer dat je dacht dat moeder en dochter zwanger waren, maar het gelukkig toch niet waren... Dan zou je toch moeten snappen dat je niet goed bezig bent. Ik weet niet of ik je geloof of niet, maar met kritiek bereik je toch niets, dus ik hoop dat je deze keer wel naar de adviezen luistert. Want die zijn enkel bedoeld om jou en de konijnen te helpen. Hierna de mannen en vrouwen snel genoeg scheiden, het hele boeltje laten castreren en de ren goed overdekken en gaas eronder.


    • Vind ik leuk 1
  11. Ze blieven hier absoluut geen courgette. Als ze het over de afscheiding van de ren terug hadden kunnen gooien, hadden ze dat gedaan.

    Ze hebben gisteren wat sla/komkommer/tomaat en een beetje blauwe besjes op. Naast biks en hooi.

     

    Vanavond eten we toevallig courgette, dus dan zullen ze wel verontwaardigd zijn geen groenvoer eten. Jammer dan.

    Hier hetzelfde, van alles neemt hij uiteindelijk wel een hapje, ook al lust hij het niet zo graag, behalve van courgette. Daar komt hij echt totaal niet aan.

     

    Het allerlekkerste vindt hij aardbeien en druiven, helaas (voor hem) iets dat hij niet te vaak krijgt. Voor de rest geef ik hem echt vanalles, er zit niet echt een logica in. Ik ben wel een van die gekken die speciaal voor het konijn groenten gaat kopen en als ik mij verveel, maak ik er ook echt zo'n mooie schotel van (meestal dus) haha. Misschien hebben mijn ouders wel een punt als ze mij gestoord vinden. :P

  12. Daarnet wou ik mijn konijn oppakken omdat ik weg moest, maar toen ik dat deed, zag ik dat hij daar geplast had. Nu is hij niet 100% zindelijk, maar ik heb nog nooit gezien dat hij bleef liggen waar hij had geplast. Voor de rest lijkt alles wel normaal, hij eet en drinkt gewoon, spartelt als je hem op wil pakken, rond de middag is hij altijd rustig, maar vanmorgen maakte hij nog gewoon binkies en zo. Moet ik hiermee direct naar de dierenarts of kan het gewoon een ongelukje zijn? Ik dacht al aan blaas problemen of iets dergelijks, maar omdat er voor de rest niets aan te zien is, ik toch pas ten vroegste vanavond naar de dierenarts kan (en mijn ouders vinden dat ik weer overbezorgd ben), vraag ik het hier even.


  13. Wat ik de laatste keer gedaan heb, was zelf appelsap en wortelsap (afwisselend) gemaakt. Daar een beetje van in het spuitje, medicijn erin en dan weer sap. Dan gewoon even laten ruiken, in de mond steken en loslaten, hij bleef dan vanzelf verder drinken, lekker makkelijk. Extra goed vasthouden, ogen bedekken of in een handdoek wikkelen werken hier net averechts. Daarvoor deed ik het altijd op de grond, konijn tussen de knieën en inderdaad langs de zijkant inspuiten. Lukte ook wel, maar minder goed dan met het appelsap. Medes werd na een tijdje ook wat wantrouwig tegenover mij, dus gaf ik hem tussendoor gezonde snacks en dan vergaf hij mij wel.


  14. Medes krijgt regelmatig koolrabi en broccoli, is kropsla trouwens een koolsoort? Wist ik niet, maar dat krijgt hij ook af en toe. Ik heb nog nooit problemen gehad en hij eet het graag dus ja. Onze dierenarts zei ook dat ik gerust kolen en sla mocht geven. Ik ga er niet anders mee om dan met bijvoorbeeld witlof. Als ik nu een gevoelig konijn zou hebben, zou ik dat wel doen, maar ik weet ondertussen dat het geen probleem is. Hij krijgt ook redelijk grote porties, niet dat ik hem nu een hele broccoli in één keer geef, maar het zijn zeker geen mini-stukjes. :P


  15. Bijna alle konijnen hebben een hekel aan borstels en bezems en alles. Geen idee waar het vandaan komt haha.

    Doet mij denken aan honden en postbodes  :hihi:  Hier valt het eigenlijk best wel mee, Medes heeft zo zijn momenten waarop hij alles aanvalt dat in de ren komt (behalve mijn handen, die zijn blijkbaar leuk). Op andere momenten mag ik gewoon dweilen en stofzuigen terwijl hij een dutje doet, raar dier. 

  16. Ik vind het ook allemaal niet zo duidelijk te zien maar zo alarmerend lijkt het mij niet. Maar goed lastig te zien dus.

    Hoe komen jullie er toch bij dat mos giftig is?

    Ik weet niet meer hoe ik op dat idee kom, maar ik heb hier wel ooit eens een discussie gelezen daarover. Eén iemand had gewoon mos in het hok en er was geen merkbare schade, anderen zeiden dan weer dat het schadelijk is. Ik weet het allemaal niet meer. Als hier mos in het hooi zit, wordt dat niet opgegeten, dus ik maak me er niet druk om.

    Veel van die dingen zijn ook pas schadelijk in hoge dosissen volgens mij. Als er zoveel twijfel bestaat over of iets giftig is of niet, toont dat alleen maar aan dat je konijn er niet direct van dood gaat vallen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .