Ga naar inhoud

Lyra

Members
  • Items

    447
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lyra

  1. Ik ga maandelijks met de fiets, bus en trein. Ik doe dit samen met mijn 5 konijnen en 2 vogeltjes. Het gaat super. Ik denk dat het vooral super gaat omdat ik mijn ram al vanaf 8 weken heb en hem vanaf pup af aan al heb laten wennen aan het reizen met de fiets, bus, trein en auto. Meneer gaat gewoon slapen in de bench. De andere waren in het begin een beetje schuw maar zijn al gauw bij getrokken.

  2. Ja Kyro (mijn rammetje) durf ik niet van SS af te halen. Ten eerste hij eet het goed, ik neem aan dat hij het zelfs lekker vindt, aangezien hij van de bix van Lyra afblijft. Ten tweede hij eet heel slecht hooi. Nu dat we Lyra hebben is het iets beter (denk dat hij het afkijkt van haar) maar nog steeds niet veel. Nou ik ga dit proberen. Ik maak de bix op die ik nu heb en dan ga ik steeds meer SS geven. Wil het dan nog niet lukken, ga ik HF proberen. Beetje jammer als ik straks twee zaken van 10 kg op me kamer heb staan... maar ja zit niks anders op.

  3. Ik heb mijn rammetje twee weken geleden gekoppeld aan een vroedstertje uit de opvang. Nu voer ik alleen SS. In de opvang gaven ze dit alleen als lekkernij. Omdat ik zoiets had, probeer gewoon (ik had natuurlijk ook niks anders in huis) heb ik ze gewoon SS gegeven. Maar dit eet ze dus niet, ze at wel goed hooi dus op zich was het niet ernstig, maar evengoed maakte ik me zorgen. Ik ben dus maar gewone bix gaan kopen. Dit eet ze goed.

    Hoe krijg ik haar nu alsnog op SS?

    Op dit moment kan ik heel slecht zien wat mijn ram aan SS binnen krijgt (hij eet gewoon al zijn blindedarm keutels op) en ik wil natuurlijk niet dat hij opeens een tonnetje wordt. Heeft iemand ervaring hierin? Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

  4. Hallo allemaal,

    Ik ben op zoek naar een konijnkundige DA in Den Bosch. Eind augustus ga ik naar Den Bosch verhuizen ivm mijn studie en mijn konijnen gaan natuurlijk met me mee. Weet iemand een kundige arts daar? Dit zou mij heel veel zoek werk schelen. Het liefst in de buurt van de Wethouder Schuurmanslaan of het centraal station.

    Groetjes Lyra

  5. Ik ben bij de DA geweest, er was niks te zien. Ik heb Metocloral drops gekregen en hij heeft een soortgelijke vloeistof in een prikje gekregen. Dit zou zijn lichaam helpen om alles in goeie banen te leiden. Nu is het afwachten.

  6. Sinds een paar dagen eet Kyro veel minder, hij laat brokjes over en ook groente kom in de ochtend in zijn kooi tegen. Het hooi is veel minder populair dan het was. Ik snap niet goed wat er met hem is. Heeft iemand een idee waarom hij opeens minder is gaan eten? Hij keutelt en plast normaal, ook drinkt hij zoals voorheen. Zijn gedrag is niet veranderd. Wel haart hij heel erg. Kyro woont binnen en mag zodra we thuis zijn altijd los lopen door het hele huis, dit is plusminus 8 uur per dag. Ook heeft hij genoeg te doen, takken, ballen, dozen, dekens, knuffels, ect.

    Voorheen at hij altijd alles op, hooi is niet zijn favoriet maar hij eet er wel een beetje van. Nu is het dus nog minder.

  7. Kyro wordt vandaag voor de tweede keer ingeënt. De eerste keer was dit paniek, paniek en nog eens paniek. Ze moesten hem met z'n tweeën vast houden en ik kon zien dat de spuitjes hem echt pijn deden.

    Nu vraag ik me af, is er iets wat ik kan doen zodat deze hele gebeurtenis niet zo'n trauma ervaring voor hem is?

  8. Ik wil graag mijn tuin en woonkamer inrichten met veilige planten voor mijn konijn, maar vind het best lastig om te kiezen. Daarom leek het me een goed idee om een aparte lijst te maken voor kamerplanten en voor tuinplanten. Hieronder heb ik al heel veel planten bij elkaar gezet die veilig zijn (sommige wel met mate of maar een gedeelte van de plant) Ik heb bewust alleen planten uitgekozen die echte erkende planten zijn, dus geen onkruid, kruiden en groentes ect.

    Dus als je weet welke planten veilig zijn, zet ze hieronder en dan kunnen we een lijstje maken.

    Vooral de kamerplanten mogen aangevuld worden.

    Ook heb ik het makkelijkere gemaakt voor de planten leken onder ons door van elke plant een plaatje te zoeken. Dat maakt het een stuk makkelijker om ze te herkennen.

    Kamerplanten:

    Bamboe

    Tuinplanten:

    Heide

    Rozenstruik

    Viooltjes

    Kamille Gedroogd

    Zonnebloem

    Geranium

    Bruidsluier

    Skimmia

    Pachysandra terminalis

    Gebroken hartje

    Vrouwenmantel

    Hosta's

    Rode zonnehoed

    Oostindische Kers

    Aardbei

    Guldenroede

    Goudsbloem

    Duizendknoop

    Duizendblad

    Dovenetel

    Artisjok

    Rumex Sanguineus

    Bomen:

    Appelboom

    Beuk (de nootjes in kleine mate en alleen de jonge blaadjes)

    Beukenhaag

    Berk

    Eik (niet de Amerikaanse en beperkt in verband met looizuur)

    Esdoorn

    Els

    Hazelaar (kronkel en krul)

    Kersenboom

    Lindeboom

    Lijsterbes (de bessen met mate)

    Meidoorn

    Moerbeiboom

    Paardenkastanje

    Perenboom

    Populier

    Vlier

    Wilg(alles soorten)

    Struiken:

    Rode bes

    Zwarte bes

    Vlinderstruik

    Framboos

    Rozenbottel

    Braam

    Druif

    Bamboe

    Dit is trouwens de lijst waar ik het uitgehaald heb.

  9. Kyro krijgt meteen nadat ik afgestaan ben 15gr SS, als ik een uur daarna de deur uit ga krijgt hij een paar takjes wilg/hazelaar. Als mijn vriend thuis komt om 17.00 krijgt hij nog een keer 15gr SS. Rond en uur of 6/7 maak ik zijn groente ( 6 soorten + kruiden) schoon en ongeveer een uur later begin ik met het geven van de groentes (ik gebruik ze vaak voor zijn clickertraining) hij krijgt het in ieder geval gespreid over de avond. Vlak voor dat ik naar bed ga krijgt hij nog een tak wilg/hazelaar. Natuurlijk heeft hij altijd hooi en schoon water in overvloed.

  10. Bij mij in de straat hebben ze volgens mij een grote wilg gesnoeid haha, want nu ligt voor op de straat een groot pakket met wilgentakken (1 m, bij 1m bij 2m) Ik heb net mijn grootste opbergdoos er helemaal mee gevuld, me handen waren zowat bevroren toen ik aan het knippen was. Hoop dat ik zo wel de winter door kom:D

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .