Ga naar inhoud

Valentine

Members
  • Items

    171
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Valentine

  1. Ik denk dat er verwarring is over het spuitje panacur..ik heb dat ook wel eens gehad, dat is de pasta geloof ik, met een draaisysteem. Zo kan je doseren en geef je elke dag een dosis op basis van het gewicht. Met zo één spuitje kan je zeker een week of langer verder geloof ik (ik weet niet of ik er één week of 12 dagen mee toe kwam), maar ik denk dus dat het niet terecht is dat ze wordt verweten maar één keer panacur te geven, het is gewoon miscommunicatie lijkt me.


  2. Ik vind het jammer dat als je je eerste konijn koopt je vaak amper weet waar je op moet letten qua ziekte..ik denk dat ik helemaal in het begin ook pas me begon in te lezen over ziektes en de gevoelige darmen van konijnen, toen ik ermee geconfronteerd werd. Dat is eigenlijk wel sneu want je weet dan nog niet dat je geen kostbare tijd mag verliezen met twijfelen of opzoeken, en dat een nijn echt snel kan sterven als je de symptomen niet herkent. Hier in dit geval leek het me nu wel echt ernstig en vrij duidelijk dat je geen hele dag kon wachten, maar soms is het al mis als ze gewoon wat stiller zitten wezen en niet direct op eten afkomen...een leek qua konijnen vindt dat misschien nog niet heel alarmerend. En op weinig plaatsen zeggen ze erbij dat je best meteen naar de DA rent als je nijn niet meer wil eten. Ik hoop dat het goed afloopt in dit geval!


  3. Ik denk dat als de Panacur niet zou werken, ik wel eens met hem naar een andere DA zou gaan. Nijnen zijn soms echt moeilijke diertjes qua diagnose stellen, en als je DA eigenlijk niet zo goed weet wat er aan de hand is, vind ik het wel een goed idee om een second opinion te vragen. Wie weet herkent een andere DA wel een bepaalde aandoening of weet die een bepaalde behandeling die je nog zou kunnen proberen. Met een vaag ziektebeeld zou ik persoonlijk niet vertrouwen op de mening van één dierenarts, als die aangeeft het eigenlijk niet zo goed te weten. Ik ga namelijk zelf meestal met m'n nijnen naar een zogenaamd konijnkundige dierenarts, zou echt een specialist moeten zijn, maar zelfs hem heb ik al dingen horen beweren die ik echt onzin vond (hij was er 100% van overtuigd dat m'n konijn geen wormen kon hebben, 'want dat komt bijna nooit voor bij konijnen', terwijl 2 van de 4 nijnen hier al zichtbaar wormen hebben gehad, afzonderlijk van elkaar...). Ik hoop echt voor je dat de panacur aanslaat, ik denk zeker dat er een kans is dat ie het daar beter op doet, het is in ieder geval het proberen waard. Maar als ie nog eens een terugval heeft en je zou opnieuw naar de DA gaan, kan een nieuwe kijk misschien meer wijsheid brengen. Veel succes!


  4. Mijn voedster heeft zo van die graafperiodes, is bij haar hormonaal...dus dan heeft ze het een week lang dat ALLES kapot gegraven wordt, en dan weer een hele tijd niet. Dit hoeft dus niet permanent te zijn, maar ik begrijp best dat het heel lastig is. Wat je kan proberen:


    -voedster castreren


    -(rubberen) mat onder de bak leggen, zodat de schok wordt opgevangen en het niet tegen de stenen klettert


    -eventueel op maat geknipte mat in de bak leggen


    -een houten kader maken zonder bodem, die je dan op de stenen zet en waar je de vulling indoet : dan graaft ze enkel op de stenen


    -in de periodes dat ze het heeft enkel stro/vulling leggen zonder bak


    -afleiding die je enkel 's nachts geeft


  5. Ik zou ze ook niet scheiden, dit hoeft niet te betekenen dat ze altijd overal zal plassen, kan heel goed zijn dat ze de eerste tijd gewoon terrein wil afbakenen en dmv haar geur het gebied markeert (ze is er tenslotte nog maar net, en met ander konijn...). Hoe lastig ook, ik zou even doorbijten. Wel steeds alles in de bak blijven gooien. Met wat geluk gaat het na een paar dagen/weken alweer beter, ze leren ook wel van elkaar dus als je rammetje zindelijk is helpt dat ook wel. Als het echt blijft duren kan je nadien nog drastischer gaan, maar voor nu zou ik een pril koppeltje niet scheiden want dan zouden ze net aan het hek weer kunnen beginnen markeren omdat ze het terrein niet meer delen.


  6. Jammer dat een ander spuitje bij jou niet werkt, hier gaat dat wel goed (niet dat ik gigantische spuiten gebruik hoor) aangezien ik nog wel goed kan kiezen hoeveel ik erin spuit, de hoeveelheid dat ik in hun mondje doe is hetzelfde alleen moet ik minder vaak aanvullen. Hopelijk krijg je hem zo ver dat ie het zonder spuitje wil, dat zou dan wel een echte oplossing zijn!


     


    Qua smaak vinden ze hier basilicum en peterselie lekker fris, als ie dat gewend is zou je dat er mee in kunnen mengen.


  7. Ik kan je wel aanraden van een iets groter spuitje te gebruiken (heb ik ooit eens op konino.nl gekocht) en misschien iemand te laten bijvullen. Bij het spuitje dat ik heb is één à twee spuitjes zeker voldoende per keer, zo hoef je niet steeds bij te vullen want eens je je grip wat lost ben je weer uit het ritme natuurlijk. Ik heb toen wel het mondje moeten breder knippen.


     


    Qua het zelf maken zou ik het wel eens een keer proberen, ik heb ook wel eens in een noodsituatie een wortelpapje gemengd met wat peterselie en wat andijvie, het is niet ideaal omdat er in echt dwangvoer ook speciale stoffen zitten maar enkel en alleen om te vullen zou je het wel kunnen proberen wat af te wisselen.


  8. Ah zo zie je maar weer, bij de minste aanwijzing toch maar je voorgevoel volgen, want vaak is het nadien alsnog raak...subtiele beestjes zijn het toch ook die nijnen! Wat goed dat je er zo snel bij was, als ze nu van haar haakjes verlost is zou ze wel snel weer erbovenop moeten komen!


  9. Lijkt mij zeker nuttig dat het diertje pijnstilling krijgt en ik vind het echt onzin om dat in vraag te stellen Dolly, volgens mij heeft de TS daar ook helemaal niets aan. Ze is naar de dierenarts geweest, lijkt mij dat ze correcte medicatie heeft meegekregen. Volgens mij is ze goed bezig en ik kan dan ook alleen maar hopen dat je door vol te houden het nijntje erdoor helpt!


     


    Tip: http://www.konijnen.nl/ziekten/gasbuikmassage.htm   hier wordt heel gedetailleerd uitgelegd hoe een buikmassage precies moet, ik weet niet of het nog helpt, maar je kan altijd proberen!


  10. SS geeft in het algemeen weinig problemen als je ze er op overzet dus als je niets bijzonders ziet aan de keutels o.i.d. kan je vrij snel overschakelen, aangezien ie toch zelf eigenlijk gekozen heeft enkel SS te eten.


  11. Castreren! Feit dat ie de meiden ziet en ruikt helpt ook niet echt lijkt me...ik heb m'n rammetje op 4 maand laten castreren (hij sproeide binnen alles onder), maar meesten wachten tot 6 maand.


  12. Aww wat een lastige situatie! Als het zo niet lukt kan je inderdaad bij de DA langsgaan, maar vermoedelijk wat zij gaan doen is hem ook gewoon heel goed vasthouden en het dan weghalen. Wat ik zou doen is even hulp vragen aan iemand, hem op een handdoek zetten, daar inwikkelen zodat hij jou of zichzelf niet verwond als ie wil tegenstribbelen, en dan toch voorzichtig de tape weghalen. Dit is wel een paar min stress, maar als ie naar de DA moet moet je hem ook pakken en is het evenveel stress...


  13. Bij mijn voedster is dat opgekomen toen ik ze een paar maanden had (en ze dus in haar pubertijd kwam), en nu een jaar later ongeveer heeft ze dat nog steeds :) wel met buien, bijvoorbeeld een week heel lief en dan een paar dagen wat minder, maar in het algemeen blijft ze dus zo en hoort dat inmiddels bij haar karakter lijkt me. Een van m'n rammetjes reed eerst ook heel veel, maar sinds z'n castratie is dat volledig over. Ga je Meiyo laten castreren of niet? Als je dat niet doet, is er wel een kans dat ze dus zo blijft. Hopelijk begint ze niet met constant te sproeien, want dat zou niet zo aangenaam zijn...


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .