Ga naar inhoud

Nattie

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nattie

  1. Mijn liefste Chocolatje heeft een hele tijd geleden ook maden gehad.

    Ze had wat plakpoep, en ondanks elke dag lauw badje en hooidieet, zijn er toch maden in gekomen (kan gebeuren zelfs met de beste zorgen, voel jezelf vooral niet schuldig, vliegen kruipen waar ze niet gaan kunnen!).

    Uiteraard keek ik haar elke dag meerdere malen na. Tot ze op een zaterdagavond om 22u heel raar begon te doen, net alsof ze erge jeuk had.

    Toen ik maden zag, meteen da gebeld en ik mocht meteen langskomen, want het kan op een paar uur aankomen!

    Mijn Chocolatje is er doorgekomen en heeft nu een fijn vriendje :love:

    Tip tegen maden (als ze al op het konijn zitten dus):

    Poep van het konijn in een lauw badje dopen met wat javel in.

    De javel is geheel onschadelijk voor dieren (mijn kat drinkt soms javelwater :beurk:), maar maden kunnen er totaal niet tegen en kruipen uit het konijn. Dan met een pincetje maden eruit halen en in een bakje pure javel gooien (laat ze maar ff lekker afzien :duivel:)

    Een afschuwelijk karwei, maar als je er je konijn mee kan redden, doe je dat toch met liefde, niet waar :yes:

    En uiteraard meteen naar de da!!! (ik heb de javeltruuk nog meerdere malen moeten herhalen van de da nadat ik bij hem langs was geweest)

    Tot alle maden eruit waren. Wonden tssdoor ontsmetten met verdunde isobetadine, zodat het niet gaat ontsteken.

  2. He bah, wat naar! Had je geen gaas ingegraven zodat ze zich niet uit kunnen graven?

    Neen, het stuk tuin waar ze zitten is omringd door tegels, dus weg kunnen ze niet. Had enkel een hek gezet om de tuin in 2 te delen, en omdat ze normaal niet constant in de tuin zitten, maar in het tuinkot, had ik dus geen gaas ingegraven :whistle2:.

    Maar ondertussen gaat het al goed, Tido loopt al terug rond in de tuin en eet goed van het gras :party: hij zal bekomen zijn van de schok :yes:

  3. Weet niet goed waar ik dit bericht moest plaatsen, als het niet goed is, hoor ik het wel :$

    Even korte uitleg over wat er vannacht is gebeurd:

    Ik heb 2 koppels konijnen (Shumi + Vanilleke en Tido + Chocolatje) die elk een aparte hok en ren hebben, maar wel naast elkaar (even kijken bij m'n foto's, daar is het duidelijk).

    Normaal zet ik ze 's nachts steeds in hun binnenhok (de helft van het tuinkot), die kan worden afgesloten met een deurtje naar de ren.

    Omdat het gisteren nog goed weer was en ze nog vrolijk rondhupsten, heb ik beslist van het poortje naar de ren open te laten. Geen goed idee dus!

    Deze voormiddag vond ik Tido een beetje afwezig in een hoekje zitten, totaal zijn gewoonte niet, want Tido en Chocolatje zijn steeds de eersten om naar me toe te lopen als ze me nog maar horen.

    Toen ik zag dat er gegraven was tussen de 2 rennen wist ik genoeg.

    Alle konijnen meteen nagekeken op wondjes, Shumi en Chocolatje hadden niets, Vanilleke heeft enkele wondjes, niets erg, beetje plukken haar weg, maar was in haar gewone doen. Tido was blijkbaar helemaal van slag van z'n encounter met Vanilleke en had ook verschillende wondjes, erg oppervlakkig, echt bloed heb ik niet gezien. Van Tido liggen er wel veel plukken haar in z'n ren.

    Heb de wondjes ontsmet met (verdunde) isobetadine en nog eens goed gekeken of er niets echt erg aan de hand was. Gelukkig niet. Geslachtsdelen en andere vitale lichaamsdelen waren nog helemaal intact :P

    Volgens mij kan ik naar de da gaan, maar veel zal die niet kunnen zeggen, buiten: afwachten, wondjes ontsmetten en goed in 't oog houden.

    Als iemand er anders over denkt, zijn mening of ervaring wil delen, ... dan hoor ik het graag!

    Alle 4 de konijnen eten nog goed trouwens, zelfs Tido, die heeft zelfs uit m'n hand gegeten. Heb een beetje gezondigd en ze wat extra biks gegeven :$ omdat ze dat zo graag eten. Normaal krijgen ze maar een handjevol per koppel hoor, altijd hooi en elke avond een bord vol groenvoer.

    Beetje lang verhaal, maar wou toch even m'n hart luchten en jullie reacties horen.

    Merci d'avance! (ja ik woon in Belgiƫ, veel te dicht bij Brussel :whistle2:)

  4. Vandaag met Shumi, Vanilleke en Chocolatje naar de da geweest voor hun vaccinaties.

    Vanilleke is normaal de wildste van de hoop, maar na de autorit was ze zo mak als een lammetje, het arme ding :$

    Gelukkig is de da maar 5 min rijden van bij ons. De groepsvaccinatie viel wat laat dit jaar, maar nu zijn m'n nijnen weer beschermd, kan ik met een gerust hart gaan slapen :party:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .