Ga naar inhoud

MopsaSnoes

Members
  • Items

    416
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MopsaSnoes

  1. Ik begin er niet aan.MITS er een medische reden voor is,maar niet uit voorzorg.Ik ben een vrouw en heb volgens sommige berichten kans van 1 op 3 dat ik ooit borstkanker kan krijgen,maar toch laat ik mijn borsten niet uit voorzorg weghalen.Waarom dan wel bij dieren uit voorzorg gaan snijden in gezonde dieren?Bij rammen is het pure noodzaak,want ongecastreerd betekent voor een ram een eenzaam leven.Dus dan weegt het voordeel veel zwaarder dan het nadeel,maar voedsters zal ik nooit castreren.


  2. Ik ga nu voor het Compact hooi van Welkoop(zie ander topic hierover van iemand),15 kilo voor 11 Euro.Ik heb ze inmiddels zien liggen en het zijn hele kleine dichtopeen geperste pakken in groen folie.Ideaal als je weinig ruimte hebt zoals wij.Ik heb dan toch 15 kilo hooi in huis,maar niet alle gedoe/rommel/ruimtegerek van een baal.


  3. Mopsa had vorige maand een dik elastiek opgegeten,zoeen die postbodes gebruiken.Ik was zo dom geweest om het te laten liggen en toen ik weer kwam had ze 80% ervan opgegeten.Balen dat ik deed,dus direct da opgebeld en die zei ach het is niet giftig en je kunt niet meer doen dan afwachten.Ik heb extra veel eten gegeven:Wat meer SS,heel veel hooi en meer groente dan normaal,waardoor de ook mega veel ging keutelen,maar zo raakte ze wel dat spul in haar darmen kwijt.


  4. Jeetje wat een toestand zeg,en wat heb ik met je te doen.En die arme Chuzzle dat zorgenkindje.Ik heb geen antwoorden voor je helaas,ik ben hier absoluut niet mee bekend.Maar ik wil je gewoon veel sterkte wensen met al je zorgen en beslissingen,ik denk dat je nu het beste kan luisteren en overleggen met de da die kent haar medische verhaal nu het beste.Sterkte!

  5. Trouwens MompsaSnoes, ik begrijp uit jouw verhaal, dat jij een zeer tevreden gebruiker van SS bent? Ik heb vandaag een proefverpakking aangevraagd, ik ben voornamelijk erg benieuwd of het hier gegeten gaat worden. Mag ik vragen wat je hiervoor gaf? En merk jij sinds de verandering van voer, veel verschil?

    Ja ik ben een zeer tevreden gebruiker.Bij mijn vorige konijnen voerde ik jaren lang HopeFarms Select(=gemengd voer,wel van goede kwaliteit)èn SS.Mijn huidige konijnen kwamen beide bij mij met gezondheidsproblemen,en eentje was veel te dik,de ander dronk zo vreselijk veel dat het erg ongezond werd.Ik heb ze vanaf dag 1 op SS gezet,omdat onze dierenarst dit ook aanraadde ivm met mineralengehalte(dit weer voor het vele drinken,snap je het nog;)).Ze hebben eventjes een momentje gehad dat ze het wat minder graag aten,maar toen ben ik de extraatjes (zoals HF Select)weg gaan laten en daarna aten ze het weer even graag.Ik heb NHD's en die voer ik 40 gram per dag/per nijn.Ik bestel al mijn voer altijd bij De Welpenhoeve(voor website even google vragen).Ik heef het nu dus een maand of 4(?)en ik zie wel dat mijn konijnen in steeds betere conditie raken.De vachten zien er mooi dik vol uit,Snoes had toen hij kwam altijd soepoogjes en dat is ook helemaal weg,de ontlasting is perfect en Mopsa is weer mooi op gewicht.Ik heb ook wel gelezen dat mensen het erg geodkoop uit engeland bestellen maar 20 kilo daar doe ik 250 dagen mee,en het zijn flinke zakken die ik dan moet opslaan.Ik koop dus gewoon 1 zak verse SS in NL,dan maar iets duurder.Eerder kocht ik ook wel zakken in de aanbieding bij Intatuin(was op dit moment bij ons 13,95 per 3 kilo)en Welkoop heeft het ook vaak in de aanbieding.Als ik jou was zou ik eerst een zak van 3 kilo kopen en als het bevalt dan pas een baal van 10 kilo.

  6. Hallo, ik ben net nieuw hier en heb sinds een maand een konijntje in huis.

    Punky heb ik over genomen van iemand via facebook.

    Maargoed ... we kregen het voer erbij,

    Mevrouw krijgt dus elke dag een beetje Supreme Science Selective Rabbit, en ze vindt het erg lekker.

    Nu hoorde ik dat dit voer erg goed is?

    Zijn jullie het daar mee eens?

    Ja hartstikke mee eens!:)
  7. Andijvie en spinazie zijn nitraatrijke groentes en die zou ik wat spaarzamer voeren.Ik voer zelf een beetje adijvie,witlof en wortel iedere dag.Iets anders geef ik nooit,ook geen kruiden.Niet alle kruien zijn onschuldig,ik zou eerst opzoeken wat ze precies doen voordat je het voert.Bijvoorbeeld Peterselie is vochtafdrijvend,is dat wat je wil?Het belangrijkste in het dieet van een konijn is hooi,de rest is bijzaak.Wel kun je hooi afwisselen met kruidenhooisoorten.

  8. In het wild groeien brokjes niet aan de bomen, maar groenvoer in overvloed.

    Geloof me komen hier jongen in de opvang en soms is dat helaas met 3 a 4 week, het eerste wat zij krijgen is hooi en groenvoer (andijvie/witlof en wortelloof) en dan herstellen de darmpjes snel, biks blijft de eerste week dan ook achterwege. Juist brok met de hoge gehaltes aan eiwitten willen vaak problemen geven zoals de bekende clostridium die groeit op eiwitten. Het is een veel gemaakte fout, geen groenvoer aan jonge dieren, maar juist dat kunnen de darmen ontzettend goed verwerken, maar de eiwitten in brokken niet.

    Tuurlijk geloof ik je,maar ik vind je advies ronduit verkeerd.Een jong konijntje mèt plakpoep waarvan baasje ook nog eens zegt dat het erg stinkt groente adviseren...In het wild groeien biksjes idd niet aan de bomen,maar de kans dat een jong konijn in de natuur een stronkje witlof,een stuk komkommer,en selderij tegenkomt lijkt me ook erg klein.In hooi zitten ook eiwitten,maar doordat de kwaliteit nooit constant is kun je na een klein onderzoekje constateren dat de gemiddelde eiwitgehalte ligt op tussen de 6,5%-11,5%.Dus om dan te concluderen dat ze eiwitten uit hooi wèl kunnen verwerken,maar eiwitten uit SS(14% eiwit) niet daar geloof ik dan weer niet in.Maar goed het is aan ts om zelf te bepalen wat ze er mee doet.

  9. De eerste dagen zou ik nu alle groentes even schrappen.Dus alleen hooi van goede kwaliteit en ik zou wel biks geven maar dan wel Science Selective (in kleine porties) ivm de vezels en probiotica die er in zit wat goed is voor de darmflora.En pas na een week een postzegeltje groente van 1 soort,gaat dat goed dan kun je een 2e soort groente toevoegen en alles met hèèèle kleine beetjes tegelijk.Bij zulke jonge dieren is het oppassen geblazen ze zijn nog best zwak.Gaat het na 2-3 dagen met en dieet van hooi en SS niet beter dan moet je echt naar de dierenarts.Om de ontlasting te laten checken.

  10. Pfff aan mij heb je niks,want ik heb ooit 2 dagen zo'n konijn gehad en die heb ik resoluut weggedaan.Dieren die me bijten en aanvallen wil ik niet houden.Ik heb dan ook het grootste respect voor mensen die een dergelijk konijn jaar in jaar uit willen verzorgen.Mischien even contact opnemen met de opvang en vragen wat hun er van vinden?En of ze dit gedrag bij hun ook vertoonde?

  11. Als het om blindedarmkeutels gaat dan is het zeer verstandig om je veel te grote hoeveelheid groente uit je menu te schrappen.Even een tijdje minimaal groente en verder hooi,hooi en nog eens hooi.Konijnen eten normaal gesproken de bdk rechtstreeks uit de anus op en normaal gesproken vind je ze dan ook niet in het hok terug.Maar bij een verkeerd dieet,of overvoeren laten konijnen ze liggen.Maar in deze bdk zitten essentiele vitamines die konijnen echt nodig hebben.Het is dus echt zaak om het dieet aan te passen.Keutels horen gewoon rond te zijn en niet langwerping in boonvorm.;)

  12. Dus als het geen SS is,valt het onder de catagorie chips en snoep?Ik vind je reactie dan ook erg overtrokken.En al heb je twee konijnen,en de ene dag eet de ene de oranje stukjes,maar de andere dag eet nummer 2 de oranje stukjes.Maar over een periode van een paar dagen komt het prima overeen.Ik eet zelf ook niet iedere dag een volkomen uitgebalanceerd menu.En HF Select is gewoon goed voer,ik zou het zeker niet onder de noemer junkfood scharen.

  13. We zijn weer terug bij af, hij laat het mooi weer staan hihi.

    Ik denk dat ik morgen even hope farm super trio ga kopen, hopelijk krijg ik hem zo ver dat wel te eten.

    Of vinden jullie dat ik het dan verkeerd aan pak?

    Ja ik zou dus in dit geval Hope Farms Select(=gemengd) gaan geven,het gaat om een jong dier wat gewoon goed moet eten omdat het nog in de groei is.

    En zoals ik al eerder zei ik heb het jaren(minimaal 6 jaar) achtereen gevoerd en mijn konijnen deden het er meer dan goed op.Krachtvoer(=biks en gemengdvoer)is nooit het hoofdbestand van een menu.Dat is voor konijnen hooi,hooi en nog eens hooi,maar voor de extra ontbrekende vitamine geef je krachtvoer in kleine hoeveelheden erbij.Dus of je nu SS,HF,of een ander al dan niet gemengd voer geeft,het blijft een klein onderdeel van het menu dus geef wat je konijn tenminste met smaak eet.Als hij SS al niet eet,denk ik dat ie HFsupertrio ook niet echt graag zal eten want dat is geperst voer.

  14. Ik heb twee konijnen van minder dan 2 kilo en die krijgen:Een half stonkje witlof,4 blaadjes andijvie,en een flink stuk wortel,dit krijgen ze dus samen.Andijvie blijft ene dag of 3 goed,witlof een dag of 4 en peen wel een week,alles in de koelkast bewaren of in koude schuur.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .