Ga naar inhoud

Wouzzy

Members
  • Items

    1.101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wouzzy

  1. Ik gebruik hooi van "de hoeve"

    ik geloof dat het niet bekend is of niet in veel winkels in het vaste assortiment zit, ik laat het door de pet place hier bestellen.

    Het is erg goed hooi! de structuur verschilt wel per pak, maar hier wordt er gretig van gegeten!

  2. is je voedster gecastreerd?

    Mijn voedster heeft langere tijd haar blinde darm keutels niet opgeten, 3 weken terug verslechterde ze nog meer, ze viel af, hijgde heel erg en wilde haar SS niet meer eten, het ging zo snel dat we haar binnen een paar dagen hebben moeten inslapen...

    De dierenarts wist niet wat het kon zijn, ben wat gaan speuren en toen bedacht ik me dat het wel eens baarmoederhalskanker kon zijn geweest. Omdat ongeveer 80 % van alle voedsters boven de 2 daar kans op heeft.

  3. Bubbles wil niet/nauwlijks eten, is heel mager, heeft last van plakpoep en ademt zwaar

    We hebben van de dierenarts ciseral drops meegekregen en ze heeft een injectie metacam gekregen.

    haar gebitje is onderzocht ( zonder narcose, dus niet uitgebreid ) en de dierenarts zag aan 1 kant een klein beetje haakjes, maar ze dacht dat, dat niet de aanleiding kon zijn voor het niet eten.

    Vanwege de plakpoep ben ik al een hele tijd gestopt met groenvoer, Ze wil niks weten van de SS, maar ze wil wel graag paardebloemblad eten. Nu weet ik niet wat wijsheid is, of haar wel genoeg paardebloembladeren voeren zodat ze tenminste wat binnenkrijgt, maar het zorgt er misschien juist ook wel voor dat de plakpoep erger wordt.

    Wat mij ook opvalt, als ik er met veel moeite een SS'je in krijg, lijkt ze heel lang te kauwen, is dit een teken van haken op de kiezen?

    Ik moet morgen weer met de DA bellen (is konijnkundig, werkt samen met konijnenopvang).

    Ze wil als het eten niet verbeterde onder narcose naar de dieper liggende kiezen gaan kijken, dit lijkt me wel verstandig.

    Wat denken jullie, een ontlasting onderzoek tegen de plakpoep zou toch ook handig zijn? heeft ze het niet over gehad namelijk.

    Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, ik ben een leek op het gebied van zieke konijnen en kan alle hulp heel erg hard gebruiken!

  4. Meestal zijn het de vrouwen die last van lentekriebels krijgen en moeten de mannen het ontgelden, Bij jou zijn de rollen omgedraaid dus!

    Ik zou inderdaad ook zeggen, probeer ze zo veel mogelijk ruimte te geven en veel afleiding.

    En ik hoop voor je dat het snel weer afgelopen is, want kan me heel goed voorstellen dat het geen leuk gezicht is...

  5. Volgens mij mag dat wel ja, eerst even rustig opbouwen en als ze er gewoon goed op reageren mogen ze naar mijn weten wel een heleboel ervan opeten.

    Schrik alleen niet, ik heb ze ook eens stukken tak gegeven hier en ze hadden de bast er zo vanaf gegeten. Maar de urine kan er wel heel rood van worden. Het lijkt dan net bloed, zo rood.

    Dat verklaard een hoop! ben sinds kort weer begonnen met elke dag ongeveer een tak geven en zag laatst een vrij rood/oranje kleurig plasje ( het was nog niet zo rood als bloed, vandaar dat ik er niks ernstigs in zag ). Maar het is goed om te weten!

    Hier is het inderdaad ook zo als wat iedereen zegt dat de verse takken er zo in gaan en de wat oudere takken ongeroerd of na een paar happen eruit blijven liggen. Hier eten ze de kleine dunne zijtakjes ook helemaal op ( heb ik nog een leuk filmpje van :he: )

  6. De meeste dierenartsen enten 2 keer per jaar inderdaad.

    Heel vreemd inderdaad die 2 in 1 prik, hier zijn het toch echt in het voorjaar 2 prikjes (myx en vhs ) en in het najaar nog 1 keer de myx. ik zou toch eens rond gaan zoeken naar een andere dierenarts ;)

    Konijnen moeten altijd ingeënt worden, hoe oud ze ook mogen worden ;)

  7. héél herkenbaar! :yes:

    een tijdje geleden had ik precies hetzelfde, zat ik ook opgescheept met 5 kilo hooi dat niet werd gegeten...( als ik konijn was had ik dat ook niet gegeten hoor :whistle2: hele stoffige kleine sprietjes ). zag toen inderdaad ook gelijk het verschil met de keutels.

    Maar gelukkig heb ik nog een stel gerbils die het niet veel uit maakt wat voor hooi het is en het meer gebruiken voor gang-versteviging ;)

  8. héé bedankt voor de snelle reacties! :mdr:

    heb meteen even gekeken naar Protexin, er staat niet specifiek bij dat het goed is voor konijnen in de rui, maar voor zwakke,zieke konijnen om de darmflora sneller op gang te laten helpen/te herstellen. Maar dat lijkt me dus ongeveer hetzelfde te zijn dan toch ? dan Prozyme, alleen staat het daar wel bij.

    Kammen of plukken vind ze helaas verschikkelijk ( maar als dat moet, dan moet dat natuurlijk ;) ). Maar ik heb bij haar nooit het idee gehad dat ze zoveel last van de rui en loszittend haar, daarmee is Bubbles veel erger.

  9. pfff zo, ben net even behoorlijk geschrokken! Ik hoop dat het een niet te lang verhaal wordt :$ maar wou het wel graag even kwijt

    Laat ik bij het begin beginnen: ik kom aan met de bak met groenvoer, de konijnen waren wat aan het klieren met elkaar in het hok en hadden niet door dat ik de bak in de ren had neergezet, normaal gesproken wacht/"help" ik altijd even om te zorgen dat ze tevreden met z'n 2tjes zitten te eten, maar ik moest zelf ook eten en dacht "die komen vanzelf wel".

    Kijk ik even later weer, en zie alleen Bubbles eten, ik denk "dat is raar, normaal gesproken is Binky altijd de eerste wat eten betreft". Ik loop dus naar de ren toe en zie Binky languit onderin het hok liggen, met een wel hééle snelle ademhaling. Ik dacht meteen aan oververhitting, maar vond het wel wat raar aangezien het vandaag juist heel erg is afgekoeld en ze eerder deze dagen nergens last van leek te hebben.

    maargoed de alarmbellen rinkelen ( in mijn hoofd dan haha ) en kom dichterbij, waarna ze dus wel omhoog komt, waardoor ik al een klein beetje opgelucht was ( een oververhit konijn zou dat denk ik niet doen ).

    Ik kijken naar haar snuitje en kin of het nat is, maar dat was niet zo ( al ging haar neusje wel snel op en neer ). wel zag ik wat hooisprietjes uit haar bekje hangen. Ik vond het maar raar en wist niet wat te doen....

    Ze loopt ( gelukkig heel normaal ) naar de groentebak, dus ik denk "die gaat eten". Maar nee hoor, ze snuffelt wat over het eten, maar neemt geen hapje.

    Ik hou haar bekje in de gaten en ze maalde/worstelde een beetje, ik kijk goed en zie haar in haar bekje zitten....( niet op de manier als ze schijnzwanger zijn, maar echt erin )

    foute boel dus! ik wou haar direct oppakken, maar ze rende weg, maar oh oh oh wat een geluk, in de loop was ze de pluk haren in haar bekje kwijtgeraakt!

    Maar daar schrok ik me toch even van!!! echt een hele beste pluk samengedrukte haren..:beurk:

    gelijk erna begint te gelukkig te eten, en kon ik diep ademhalen en zelf ook gaan eten :he:

    oei oei het wordt toch wel een lang verhaal :$... hoop dat jullie het willen lezen en me willen vergeven voor het tijdverdrijf haha

    Maar ik hou haar nu maar even goed in de gaten, haar ademhaling is weer prima en ze heeft goed gegeten en oogt nu weer helemaal de oude :yes:

    Ze zijn best wel in de rui, en vooral haar borst zat vol met losse plukken haar. Nu lees ik hier al een hele tijd mee, en weet van het bestaan van Prozyme( te bestellen bij Bunnybin ). En weet dat verse ananassap schijnt te helpen in de rui-periode.

    Dus wil zeker overwegen 1 van de 2 of mischien wel alle 2 te gaan gebruiken, om dit te voorkomen :yes:

    Wat is jullie ervaring ? of wat denken jullie ? en als ik zo'n potje Prozyme bestel, hoe moet ik dat toedienen ( heb ooit eens gelezen dat het kan door het drinkwater ? ) ??

    Alle raad is welkom ;)

    Want wil m'n lieve meisjes nog niet kwijt :love:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .