Ga naar inhoud

flapperd

Members
  • Items

    224
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door flapperd

  1. Mijn konijn graaft ook veel, dat is gewoon des konijns :P Hij graaft in zijn hooi, in de ren, en scheurt kranten kapot, het is gewoon hoe konijnen zijn. Daar kun je niet zoveel aan doen, wat je wel kan doen is zorgen dat ze ergens in kunnen graven wat minder lawaai maakt, zoals een zandbak of handdoeken.

  2. Hij doet het precies in de hoek naast het toilet, dus daar past er niet nog zo één naast, maar misschien als ik een kleine vind... Ik gooi het niet altijd op tijd leeg idd, maar laatst had ik het net verschoont, meneer komt aanlopen, gaat in die andere hoek zitten, en hoppakee!

  3. Sinds ik het hok heb verplaatst, is Elmo's plasplek anders. Eerst deed hij het netjes in de hok de hoek waar zijn toiletje staat, nu gaat het grootste gedeelte in het toilet, maar laat hij af en toe nog een plas lopen in een andere hoek waar ik dat helemaal niet wil. Ik heb al alle bodembedekking weggehaald (behalve het hooi, maar dat ligt weer in een andere hoek) en er hangt een hooibal in die hoek in de hoop dat hij daar niet wil plassen omdat de bal in de weghangt, maar het helpt allemaal niet!

    Heeft iemand tips voor me? Hoe leer ik Elmo alles in zijn bak te doen?

  4. Ik ben overgestapt naar kruidenhooi en dat is een groot succes :) hiervoor gaf ik hooi dat ze bij de AH verkopen, maar daar at hij amper, nu eet hij graag hooi :)

    En zoals de rest hier zegt, gemengd voer is niet aan te raden, samengeperste korrels zijn beter, omdat hij zo alles binnenkrijgt. Ik geef nu HFST, maar denk erover over te stappen naar SS als dat op is.

  5. Zo te lezen heb je al een hoop geregeld, hartstikke goed :) Klopt, het darmstelsel van een konijn moet altijd iets te doen hebben, maar als je konijn enkel wat bangig is en daarom nog niet echt veel eet, hoef je je denk ik niet druk te maken. Als je nu gaat dwangvoeren, is dat gelijk een hele slechte start van jullie relatie. Gewoon met rust laten, als ze honger krijgt, eet ze vanzelf wel wat.

  6. Hey gefeliciteerd met je konijntje! Goed dat je hier bent voor advies.

    Een konijn kan heel snel gestressed raken, zeker van reizen en vreemde omgevingen. Je konijntje zit waarschijnlijk gewoon bij te komen van de reis en haar nieuwe omgeving in haar op te nemen. Het beste is haar gewoon rustig bij laten komen. Je hoeft eten niet per se voor haar neus te zetten, ze vindt het vanzelf wel. Wel kan je rustig bij het hokje gaan zitten, het liefst op je buik zodat je op haar hoogte bent en zachtjes tegen haar praten. Zo raakt ze vertrouwt met je stem. Geef het wat tijd, en dan wordt ze vanzelf minder bang.

    Vraagje, heeft ze een hok, of ook een ren erbij? En hoe groot is het allemaal. Wat bewegingsruimte is goed voor een konijn, over het algemeen wordt 1 m2 per konijn aangehouden.

  7. Eén van mijn konijnen heeft wel eens een middenoorontsteking gehad waarbij een oog nogal uitpuilde. Ze had toen ook d'r koppie scheef hangen, dus dat zou je snel genoeg moeten weten. Als het oog echt uitpuilt denk ik dat een bezoekje aan de DA echt geen kwaad kan.

    EDIT: Ik zie dat je al geweest bent. In dat geval weet ik het ook niet echt, ik denk dat de suggestie van een röntgenfoto misschien dan nog de beste is.

  8. Ach, die van mij niest ook af en toe, maar zolang zijn neusje droog blijft is er denk ik weinig aan de hand hoor. Het zou idd goed het stof kunnen zijn.

    Ik denk niet dat het verkoudheid is, want dan zou je het aan zijn neus moeten zien. Volgens mij gaat een verkoudheid ook niet over van castreren.

    EDIT: Bunniesgirl, wat een leuke avi heb je :P

  9. Ik heb geen ervaring met antibiotica in de huid spuiten, wij moesten het direct in het bekje doen toen mijn konijn een middenoorontsteking had (echt jáááren terug). Dat was een enorm drama, dus deden wij altijd een paar drupjes op de witlof en dat ging altijd prima. Geen idee of dat een optie is, maar als de dokter zegt dat het via de nek moet, lijkt dat me niet... Succes vandaag!

    Uit interesse, als je antibiotica in de nek spuit, moet je dan echt op zoek naar bloedvaten of kan je gewoon prikken? Het lijkt mij best wel gokken.

  10. Ik heb een ongecastreerd mannetje en die doet dat ook. Als hij niet in zijn ren of hok zat en hij deed een plasje, begon hij het gelijk op te likken. Misschien dat het te maken heeft met het schoonmaken of zo? Omdat ze niet in hun eigen omgeving een plasje doen, dat ze dan de sporen opruimen? Ik denk niet dat het kwaad kan, want die van mij is verder gezond.

  11. Tja, ik moet zeggen dat dit forum je ook behoorlijk hypochonder kan maken :P ik zag ineens achter ieder kuchje ook iets levensbedreigends. Maar het enige wat ik weet is dat bij mensen het trommelvlies volgens mij vervangen moet worden als het gescheurd is. Bij konijnen wordt dit denk ik dus een heel riskante en dure ingreep, als ze het sowieso al overleven, maar meer weet ik er echt niet over, helaas. Het is gewoon eventjes afwachten ben ik bang.

  12. Ik ben even kwijt waarom je sowieso denkt dat er een scheur in zit, zou je dat nog een keertje kunnen vertellen? Want uit je openingspost begreep ik dat je de buitenste rand van de oorschelp voorzichtig hebt schoongemaakt en nu bang bent dat je het trommelvlies hebt gescheurd. Het trommelvlies scheurt echt niet zomaar, lijkt mij, het konijn krabt zijn oren met meer geweld dan dat jij (denk ik) de oren hebt schoongemaakt, dus het lijkt me erg sterk dat je schade hebt aangericht. Dus als je twee dagen geleden dat zalfje bent gaan gebruiken, en je merkt niets aan je konijn, is er niets gescheurd en haalt hij echt de nacht wel. En verder zou ik zeggen: ga gewoon naar de DA (ga je al, dus dit advies is een beetje zinloos) want wij kunnen vanaf het internet echt maar beperkt helpen. Wij zijn geen dokters en kunnen je konijn niet zien. Dierenwinkels hebben een belang van producten verkopen en winst maken, daar moet je altijd rekening mee houden als je daar advies krijgt. Echt waar, de DA kan je het beste advies krijgen, en ja, dat kost even wat, maar het is echt het beste voor je konijn.

    En voor wat betreft je vraag: ja, als je een vloeibaar iets in een oor met een gescheurd trommelvlies laat lopen, kan dit schade aanrichten, meer dan enkel effect op het gehoor, lijkt mij. Maar rustig aan, konijnen zijn ook weer niet zó breekbaar, dus niet zoveel stress.

  13. Ik ga me voor het eerst mengen in deze discussie, maar ik lees al even mee. Ik heb nog nooit eerder oorsmeer gezien bij mijn konijntjes, dus ik weet eerlijk gezegd niet wat ik voor waarde kan toevoegen, maar ik zou goed letten op hoe je konijntje zich gedraagd. Als hij een gat in zijn trommelvlies heeft, moet je dat aan hem kunnen merken. Dus als hij niet overdreven veel krabt dan anders (en dan bedoel ik overdreven he, dus ga niet tellen, maar ga uit van wat je gewend bent, want anders zie je overal spoken) zou ik me niet al teveel zorgen maken. Daarnaast kun je zelf gaan dokteren en dierenartsen gaan bellen (wat heel goed is hoor, vooral het bellen van meerdere dierenartsen voor second opinion, goed gedaan) maar de dierenarts kan aan de telefoon niet zien hoeveel het is en hoe het eruit ziet.

    Voor nu kan je het voor zover ik weet best proberen met die oordruppels, zeker als je konijn zich verder normaal gedraagd (hoe eet, drinkt en keutelt ie, is hij nog steeds vrolijk en energiek, hou dit een beetje in de gaten) maar als het niet weggaat of zelfs erger wordt, zou ik toch even bij een konijnkundige dierenarts langs gaan, om bovengenoemde argumenten.

    Daarnaast houden konijnen er gewoon niet zo van als je aan hun oren zit of er iets ingooit. Mijn konijn had een keertje een wondje in zijn oor wat ik wilde schoonmaken met een vochtige tissue, nou nou, wat een gevecht zeg... Dus maak je geen zorgen als hij niet mee wil werken, het is juist niet zo goed als hij niets doet en alles wel best vind.

    Ik heb het idee dat mijn bijdrage erg veel lijkt op wat al gezegd is, maar ik wou het toch maar even zeggen. Succes!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .