Ga naar inhoud

Kruimeltje

Members
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kruimeltje

  1. Ik heb al even terug gezocht in oude topics of ik er iets over kon vinden. Ik zag dit filmpje 

     

     

    dit heeft iemand van het forum geplaatst. Veder is er niets uit het topic gekomen.

     

     Nu heb ik net een konijntje gekocht. Een hangoortje van 11 weken en doet precies hetzelfde. Wie kan mij duidelijkheid geven wat dit is?

  2. Hallo medekonijnenliefhebbers!

    Ik zit toch al een tijdje na te denken wat ik met mijn konijnen ga doen die ouder worden. Het gaat om een gecastreerd mannetje en een vrouwtje van 9 jaar. In het bijzonder om het mannetje. Hij is al zijn hele leven wat aan de zware kant waardoor soms wat problemen ontstaat met zijn vacht en het schoonhouden daarvan (bij zijn anus). Het is allemaal best goed onder controle, ik voer niet teveel en verstop hier en daar ook wat voer zodat hij er 'moeite' voor moet doen. Ik kam zijn vacht regelmatig en zorg dat het schoon blijft. Daarnaast heb ik recent opgemerkt dat zijn ondertanden niet meer genoeg afslijten, langer worden en ietsjes scheef staan. Ook zijn ademhaling is soms duidelijk te horen en bij inspanning verergerd dit. Veder is hij in hele goede conditie. En het vrouwtje ook. Ze zijn beide rustiger en liggen meer dan dat ze bewegen maar dat mag, daar zijn ze 9 voor. Ik heb ze in een buitenhok van 120cm met daarin een trappetje naar beneden die uitkomt in een ren die onder het hok zit. Dat hok staat in een ren van 2 bij 2 meter. Ze hebben de ruimte. Nu twijfel ik over de huisvesting. Is het verstandig een ander hok aan te schaffen waarbij ze dat redelijk steile trappetje niet meer op hoeven te klimmen? Kan ik in de voeding nog wat toevoegen? Ze krijgen HopeFarms brok en onbeperkt hooi. Daarnaast heb ik een een knaagding waar ze hun tandjes extra aan kunnen slijten. Zal ik met mijn mannelijke konijn toch een dierenarts bezoeken voor zijn ademhaling en tanden? En zo ja wie kent een konijnkundige dierenarts in Overijssel/Gelderland Hier in de buurt ben ik namelijk niet erg tevreden over de kennis die de dierenartsen over konijnen hebben.

    Ik heb nooit konijnen gehad die zo oud werden dus heb er geen ervaring mee.

    Ik hoop op jullie advies!

     

  3. Heb een aantal dierenartsen gebeld. Na aanleiding van de lijst op deze site met goede ervaringen ben ik uitgekomen in Rijsen. Zei rade mij sterilisatie sterk af. De narcose vond ze teveel risico. Afbraak via hormoonbehandeling vond ze ook te zwaar wegen tot een bevalling. Dus ik laat het zo. Mijn konijn is nog kerngezond ik ga haar wat rijker voer bijvoeren en dan zien we wel of er kleintjes komen want misschien komen die er ook wel niet! Wie er wel een bezoekje gaat brengen aan de da is onze kleine koos zodat hij niet vaker op avontuur kan gaan.

  4. Ik heb een hele grote ren. Die ik inmiddels heb opgesplits in twee. Links zit mijn ongecastreerde rammetje koos en rechts mijn gecastreerde ram met zijn vrouwtje. Nou is Koos vanacht over het hekje gesprongen en ben ik bang dat mijn voedster gedekt is. Mijn voedster is al zeker een jaar of 8/9 en vraag me af of zij nog vruchtbaar is? Of het veilig voor haar is om nog jongen te krijgen? En of ik er misschien nog iets aan kan doen zodat ze geen jongen krijgd? Koos is 3/4 maand oud. Wie kan mij helpen?

    • Vind ik leuk 2
  5. Update:

    Toen ik terug kwam van de DA heeft ze een heel klein beetje gedronken. Zoë heeft vanacht een appeltje gegetenn en mij wakker gehouden met tralieknagen..... Ik heb haar een kruikje en een dekentje gegeven ze was erg koud. Vanochtend heeft ze klein beetje brokjes gehad en klein beetje brocoli. Vanmiddag heeft ze ook een paar brokjes gegeten en heb ik haar een beetje gedwangvoerd. (brokjes oplossen in water en via een spuit inbrengen) ze is gelukkig al wat warmer. Drinken doet ze nauwlijks. Ik heb een beetje aan haar pootjes en ruggetje gevoeld maar kan niks ondekken. Ik heb haar de trap op laten lopen van beneden na boven. Ze hupste zo 1 in keer na boven.

    Ik snap niet goed wat er aan de hand is want ze is wel ziek dat zie ik, Kruimeltje haar vriendje die zit nu alleen en die eet ook al minder want die voelt zich natuurlijk alleen.

    Zoë heeft goede ontlasting en wat blinde darm keutels in de kooi. Haar buikje vind ik wel wat opgezet! En t lijkt alsof ze een soort verkamping heeft soms dat zie in in haar rug precies t stukje onder haar buik.

    Mocht ze gas hebben wat kan ik daar nu aan doen?

  6. Ben even druk in de weer geweest, Zoë is na de DA geweest. Ze heeft een tempratuur van 36 graden en vochtekort. Ze heeft 80ml vocht toegediend gekregen en een pijstiller. De DA vond het beter als ik haar na binnen deed alleen, dan kan ik haar gedrag in de gaten houden. Zien hoeveel ze zelf eet en drinkt.

    Ik heb op me kamer een hok in orde gemaakt en ze ging direcht drinken! De pijnstiller deed haar ook goed zag ik. Ik houd t even in de gaten en anders toch eventueel een echo van de buik. Foto van de rug. En misschien toch EC?

  7. T gaat niet goed met Zoë.....

    Al een paar dagen niet, ik kan niet precies vertellen wat er was maar ik zag dat er wat was. Tot ik net weer keek. Ze ligt alleen maar, Kruimel haar vriendje wil ze liever niet in de buurt hebben. Haar neusje gaat snel op en neer en ze beweegt zelf ook, net of ze net heel hard heeft gerend. Ik vertrouw er niks van en maak me zo zorgen. Zoë en Kruimel zijn mijn engeltjes. Lopen doet ze liever ook niet en ik zie dat ze pijn heeft. Ik wil zo na de dierenarts maar ik kan niet precies aangeven wat er aan de hand is.

    Een tijdje terug had ze ook al last van haar achterhand, stijf moeilijk lopen. Ik dacht toen aan e.cuniculli. Ze heeft daarvoor fenbendrops gehad. Na een tijdje ging t beter maar ik vermoed dat ze nooit e.cuniculli heeft gehad want vedere symthomen had ze daar niet echt van.

    Ik denk dat t probleem nu weer haar achterhand is.

    Ik wil zo naar de dierenarts maar die is niet heel konijnkundig denk ik soms. Wat raden jullie mij aan te vragen? Pijnstilling en ik dacht zelf aan een keer fotos van haar rugetje. Ik wil alles voor haar doen als me meisie maar beter wordt. Wie is hier bekend mee? Wat raden jullie mij aan, dan kan ik dit zo voorleggen aan de DA. Ik ben gewoon erg bang haar te verliezen....

    Zoë is nu een jaar of 6 (ik ga dit zo even nakijken)

  8. Ik heb deze site helemaal gelezen http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

    Ook gebeld met een aantal vragen zoals of ik mijn konijnen naar binnen moet halen en of ik mijn andere konijn ook moet behandelen. Ik moest daar eigenlijk voor mailen maar naar een beetje aandringen vertelde ze me dat hun het hokgenootje wel medicatei geven de heelft van wat het zieke konijn krijgt. Zij zou de konijnen in dit stadium gewoon buiten laten ook omdat ze zich daar veel pretiger voelen. En hun gebruiken fenbendazal (voor honden en katten) en ik heb van mijn dierenarts fenbendrops gekregen dat nieuw scheen te zijn speciaal voor ''knaagdieren'' mijn dierenarts zei mij 20mg te geven per dag. Maar op de verpakking staat: bij behandeling van EC 20mg per kg lichaamsgewicht gedurende 28 dagen. Dus zou mijn konijn volgens het doosje 40kmg moeten krijgen omdat het 2 kg weegt. Op een andere zijde van het doosje staat: samenstelling bevat per ml 20mg fenbendazol. Op de site staat dat de dieren veel meer medicatie nodig zijn dan alleen wat ik geef.

    Ik ga iig doen wat op het doosje staat en 40 mg geven elke dag (dat is 2ml toch?) en de helft 20mg (1ml?) aan me andere konijntje

  9. Sinds een paar dagen loopt Zoë mijn konijntje slechter. Ze is 5 jaar oud en woont samen met haar vriendje.

    Wat ik aan haar opmerk:

    - Haar achterpootjes doen niet meer goed mee! Ze is nog hardstikke vrolijk en rent door de ren, maar haar achterpootjes vangen haar niet goed op. Als ze springt komt ze niet goed terecht en valt ze soms bijna. Ook met het in en uit het hok springen komt ze niet zo goed meer terecht. Ik heb het eens goed bekeken en het leek mij soms stijfheid te zijn. Want als ik haar in de ren doe hupst ze heel stijf en na een tijdje wordt het beter. Het is niet heel erg maar er is duidelijk wat aan de hand!

    Ik heb een hok waar ze veel in moeten springen, het heeft 2 verdiepingen en een ren waar ze ook in en huit moeten springen van een hoogte van ongeveer 50cm ook in de grasren moeten ze zo hoog springen. Kan dit er mee te maken hebben? Moet ik het hok aanpassen na een hok waar ze niet constant hoeven te springen?

    - Ze is afgevallen! Ze weegt nu 2 kg terwijl er echt wel een halve kilo bij op mag. Het kan komen door haar vriendje die graag het voer op eet en dan ook te dik is. Daarom voer ik Zoë vaak bij. Onbeperkt mag ze dan brokjes eten en groenvoer. Eetlust is er wel gelukkig!

    Ik ben gister met haar na de DA geweest, op de testjes reageerde ze prima: lopen over de vloer, of de pootjes wel reageerde dat deed ze wel allemaal!

    Zoë is mijn allerbelangrijkste konijntje! Ik moet weten wat dit is wie kent dit? Ik zal er alles aan doen om dit beter te maken! Op het moment krijgt ze fenbendrops 20mg vanaf gister, dat is een middel tegen E.cuniculli.

    Wie kan mij helpen?

  10. Oei was er al bang voort toen er na gevraagd werd dan moet ik daar toch drastisch verandering in brengen gelukkig hebben wij een hele handige weegschaal! Als een konijn 25 gram (biks) per kg lichaamsgewicht per dag mag zit daar dan groenvoer bij? Of mag dat naast de brokken nog gegeven worden? Want wil meer groenvoer voeren en toch misschien maar naar deze zak overstappen op SS.

  11. Zo ik heb even gekeken, ik voer 220 gram elke avond voor 2 konijnen. Zijn middenslag konijnen. En harry mijn FH krijgt ook zon bekertje voor zich alleen dus er gaat 660 gram voer per dag aan.

    ter vergelijking met het kenner voer

    KENNER

    Ruw eiwit: 15 %

    Ruw vet: 3%

    Ruwe celstof: 16 %

    Ruwe As: 8%

    Calcium: 0,9%

    verschil is dat KENNER het voer aangeeft in procent en For Farmers in gram.

    For Farmers.

    Ruw eiwit 189,0 gr

    Ruw vet 31,0 gr

    Ruwe as 79,0 gr

    Ruwe celstof 149,0

    Calcium 11,0 gr

  12. Ik loop even na de garage en schrijf de samenstellingen even op, heb er een foto van gemaakt maar die was niet duidelijk genoeg. Ik kan wel kijken naar de samenstellingen maar heb geen richtlijn van wat goed is. Ga ik direcht even kijken hoeveel ik ze altijd voer!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .