Ga naar inhoud

Rosalinde

Members
  • Items

    315
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rosalinde

  1. Ik heb ook wel eens verbijsterd moeten zien hoe mijn Sofie een chocoladereep van het bijzettafeltje griste en er vervolgens mee onder de bank rende. Gelukkig kon ik hem heel snel uit haar bekkie trekken. Ze had haar tandjes erin gezet, maar er verder niks vanaf geknabbeld. Tja, misschien was ze ongesteld? Ze heeft er ook helemaal geen last van gehad, terwijl zij juist een beetje gevoelige darmpjes heeft.

  2. Ik kan denk ik alleen herhalen wat andere mensen ook gezegd hebben. Ongelooflijk hoe mensen kunnen zijn..ik hoop dat jullie de dader(s) ooit nog op kunnen sporen. Goed dat jullie aangifte hebben gedaan. Wat een verschrikkelijk verhaal en ik wens jullie allebei veel sterkte toe. Je konijntjes verliezen is al erg genoeg, maar ook nog op zo'n gruwelijke manier..ik kan er met mijn verstand niet bij hoe mensen dat kunnen doen.

  3. de DA zegt een keer per jaar is genoeg

    Dat zei hij bij ons ook..maar vooral ook omdat het binnenkonijntjes zijn die bijna nooit buiten komen. Ik twijfel zelf nog een beetje of ik het over een jaar weer doe of toch voor de zekerheid maar in het najaar. Is ook wel fijn dat ze dan twee keer in het jaar even goed nagekeken worden en we wonen hier naast een spoorlijn waar ook veel wilde konijntjes rondhuppelen..

  4. Ik heb het gisteren ook geprobeerd met bijv. appelmoes, maar mevrouw wilde zelfs dat niet eten (appeltjes zijn normaal haar favoriet, ook al krijgt ze die maar heel zelden), dus helaas moest het echt met insluiten, mijn vriend haar goed vasthouden en ik proberen dat spul erin te spuiten. Sofie houdt er al helemaal niet van om vastgepakt te worden, echt een vechterbaasje.

    Gelukkig is ze alweer een beetje opgeknapt. Ze heeft wat witlof gegeten en zelfs wat brokjes en ze hupst zowaar weer een beetje opgewekt door de kamer. Ik kan later vandaag wel proberen het door wat lekkers te mengen (rozijntjes vindt ze vast ook wel lekker).

    Tommie was ook niet helemaal 100% gisteren, maar die is nu weer lekker aan zijn doos aan het knagen, dus dat komt wel goed.

  5. Jeetje, mevrouw weet wel tegen te stribbelen, zeg. Uiteindelijk haar in een krat gelokt, zodat ze niet weg kon komen, vriend haar goed vasthouden en ik het spuitje in het bekkie jassen. Pfft. Kon je konijnen maar duidelijk maken dat je ze dat aandoet voor hun eigen bestwil. ik hoop echt dat het snel begint te werken, ze heeft al de hele dag niets gegeten..

  6. Sofietje voelt zich niet lekker vandaag. Ze ligt stilletjes onder de bank en wil niets eten of drinken, zelfs een stukje appel lust ze niet. Ik ben net met haar naar de dierenarts gegaan en die vond geen aanwijzingen voor gas (mevrouw legt nog wel gewoon keutels en haar buikje voelde goed), kiezen zijn ook grondig nagekeken, wel heeft ze een hoge temperatuur. Nu heeft ze me pijnstilling en antibiotica meegegeven die ik vandaag twee keer aan haar moet geven, via een spuitje in haar bekje.

    Sofie vindt dit natuurlijk maar helemaal niks en sputtert heftig tegen. heeft iemand tips hoe ik haar slim dit medicijn toe kan dienen?

  7. Ik ben net overgestapt van SS naar Hope Farms en ik merk wel erg veel verschil tussen de brokjes, maar ook in hoeveel ze ervan eten. Ik vermoed dat ze er nog even aan moeten wennen, maar ook al was het bakje SS in een paar minuutjes op, met het nieuwe voer doen ze veel langer. Kan het zijn dat Hope Farms misschien meer "vult" dan SS? Het lijkt ook alsof de brokjes harder zijn en ze er langer op kauwen..

    Ik dacht heel lang goed bezig te zijn met SS, gaf ze per dag ongeveer 50 gram per konijn (twee konijnen van elk 2,5 kilo), maar nu blijkt Sofietje toch weer aangekomen te zijn (en ze was al te dik), dus dat blijkt toch nog te veel te zijn. Poehee.

  8. We hadden voor de zekerheid nog even de dierenarts gebeld en hij had inderdaad pijnstilling gekregen. Hij had gisteren bij ons thuis een klein beetje peterselie geknabbeld, maar wilde verder niet eten.

    Vanmorgen gaat het al een stuk beter, hij is een beetje aan het rondhupsen in zijn kooi en lekker hooi aan het eten..en zijn kooi ligt lekker vol met mooie grote keutels :yes:.

    Wel is hij nog veel aan zijn wondje aan het likken..kan dit kwaad?

  9. We hebben net onze lieve Tom opgehaald en ik ben er toch een beetje van geschrokken. Volgens de assistente was alles perfect gegaan, had hij zelfs al brokjes gegeten, maar ik maak me toch een beetje zorgen.

    Hij heeft gelukkig al wel een beetje gegeten (beetje peterselie) en goed gedronken, maar hij zit heel erg in elkaar gedoken en als ik hem een aai geef gaat hij tandenknarsen. Ook zit hij steeds aan zijn wondje te likken. Toen ik zijn reismandje opruimde zag ik dat er bloedvlekken op de handdoek zaten.

    Is dit normaal, dat het nu nog een beetje kan bloeden? kan het kwaad dat hij zijn wondje aan het likken is?

  10. Succes! Hoe laat mag je haar op komen halen? Mijn vriend en ik hebben Tom net afgeleverd bij de dierenarts, maar ik mag pas om 5 uur bellen en hem pas later vanavond ophalen. Echt heel raar om de hele dag tegen zo'n lege kooi aan te kijken :(

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .