Ga naar inhoud

wendy66

Members
  • Items

    441
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wendy66

  1. hallo allemaal. (beetje lang verhaal, maar anders roept het veel vragen op)

    Ik heb voor de komende 2 weken een vakantiekonijn, het logeetje is een voedster. (had volgens de dierenwinkel dwerghangoor moeten zijn, maar is uiteraard beetje groter uitgevallen)

    ze is lief en aanhankelijk en zeer gehecht aan mensen, ze zit dan ook alleen en heeft een te kleine kooi, maar loopt bij de eigenaar los in de tuin en 's nachts in het hok.(bij ons heeft ze een grote bench buiten van 2 bij 2 gekregen)

    Ik kan niets veranderen aan het feit dat het hok te klein is en ik liever twee konijnen samen zie dan 1 in zijn uppie, maar wel aan het volgende:

    De vraag:

    Ze heeft een beginnende oormijt, erg veel last heeft ze er nog niet van, maar zoals sommige wel weten, kan dit heel snel gaan.

    Ik kan haar hiervoor behandelen en dan is ze er in 1 week vanaf. (heb hier ervaring mee, dus dit is niet mijn vraag)

    Dit wil ik wel, maar ik wil ook de eigenaar (moeder en lief meisje van 10 die veel van haar konijn houd)

    laten zien, wat het is en waar ze op moeten letten een volgende keer en wat ze eraan kunnen doen.

    Ook het geval is dat ze bij haar achterwerk onder haar vacht een aantal kleine bultjes heeft waar ze niet goed bij lijkt te komen maar wel probeert. Je merkt dat het jeukt bij haar.

    het kan zijn omdat ze en beetje overgewicht heeft dat ze dit plekje niet kan verzorgen en ik wil haar dan ook eens goed borstelen om de vacht een beetje losser te maken daar.

    Graag wil ik het konijn goed verzorgen en de tips die ik na de vakantie aan hun aandraag zullen ook zeker worden aangenomen.

    Maar zal ik wachten met de verzorging van de bultjes (waarschijnlijk ook beginnende mijt) en de behandeling van de oormijt, tot ze terug zijn en ik het samen kan doen, zodat ik tegelijk uitleg kan geven over een betere verzorging.

    of zal ik nu het nog een beginstadium is gelijk behandelen????

    het is natuurlijk niet makkelijk praten over een oormijt en behandeling als er niets meer te zien is zodra hij over twee weekjes weer word opgehaald.

    wat zouden jullie doen??

    graag tips.

    groetjes wendy

  2. Even goed in de gaten houden of het niet gaat ontsteken of irriteren.

    Eventueel kun je het wat schoonmaken met verdunde bethadine of het pootje even in een badje met biotex blauw houden.

    waarom verdunde bethadine (ivm het aflikken van de pootjes??) ik heb ook wel eens een keer misgeknipt en dan gewoon bethadine gebruikt zonder te verdunnen. Is dit fout??

  3. laatst bij de DA kwam er een vrouw binnen met een konijn die een vergelijkbaar "iets" (zal ik het maar even noemen) had rond de ogen. Dit bleek door een parasiet veroorzaakt te zijn. misschien........ eens aanhalen bij je DA, of het zoiets kan zijn.

    Succes ieder geval en sterkte voor je nijn

  4. goh dolly, dat van die narcose weet ik niet zeker, maar ik denk dat het wel een iets groter risico is, maar ik weet ook niet of ze hem volledig onder narcose brengen. misschien dat iemand anders je een betere tip kan geven.

    in ieder geval veel succes en super!!! voor je dat je naar de DA kan

  5. jeetje, dollie wat moeilijk zeg, je hebt zo het beste voor met je konijntje!

    Zou het inderdaad geen optie zijn om 1 keer aan te dringen en het dan zelf te betalen. Stel anders duidelijk dat je het 1 keer wilt proberen en daarna als de haakjes terugkomen een duidelijke beslissing maakt. Als je daadkrachtig overkomt zullen ze het misschien wel waarderen, op een gegeven moment zullen ook ouders moeten accepteren dat hun kinderen ooit hun eigen beslissingen gaan maken. maarja ouders zijn nooit makkelijk dat begrijp ik en herrinner ik me ook nog!

    Over het voeren: Is het ook geen optie om zijn voer en beetje te stampen, zodat de brokjes een beetje poederachtig worden en hij het zeg maar wel kan oplikken/happen? en zo toch zijn benodigheden binnenkrijgt. heb je nog banaan geprobeerd, hier zitten best veel voedingsstoffen in (niet te veel natuurlijk vanwege de fruitsuikers, het geeft ook een vol gevoel)

    Ook kan ik me voorstellen dat hij nu niet veel zin heeft om te knagen, vanwege de pijn, maar ALS zijn haakjes wegzijn, kan je eens kijken of je ergens een appelbomen of kersenbomen wei ziet en wat kleine takjes afbreken. De mijne vinden dit heerlijk en is heel goed voor het knagen en de sluitage van de tanden.

    Zou je graag meer advies willen geven, maar helaas weet ik ook niet veel meer dan hierboven.

  6. Bij mijn konijn hebben ze ook eens een biopsie gedaan omdat er aan een tumor gedacht werd, het bleek achteraf een flinke ontsteking te zijn. Ze had de knobbel wel oppervlakkig onder de huid zitten. Dus weet niet of dit in jouw geval ook zo kan zijn. Maar ik zou inderdaad een biopsie laten doen.

    in ieder geval heeeeel veeeeel sterkte!!!!

  7. ik heb ook al veel gesneuvelde boeken, ik kon nooit op de bank een boek lezen als de konijnen los liepen, alle hoekjes werden eraf geknaagt. Zelfs het konijnenboekje dat ik eens had slingeren op de leuning hebben ze de kaft van kapotgebeten.

    verder waren ze hier gek op popcorn, en 1 liet zich hangen voor tijgernootjes met bacon kaas smaak, zodra ik een bakje gevuld hiermee had, probeerde ze erbij tekomen, rare beestjes. en maar bedelen.

  8. ik koop ook het voer van het aveve huismerk. Alleen niet het gemengde voer, maar de gewone biks (zak van 25 kilo) ze eten het graag en ik heb er geen slechte ervaringen mee. Ik heb ook wel eens gekeken daar naar het gemengd voer dat ik heel af en toe als traktatie erbij doe, maar dat vind ik er een beetje "chemisch" uitzien. heel fel oranje en groen. dus deze koop ik niet.

  9. Oh...en ik ook...dacht dat dat het koudst was... koude zakt nl naar beneden...

    Ik heb een dikke maand geleden een reportage op de Duitse tv gezien die me in mijn hoofd is blijven hangen. Dat was zo'n consumentenprogramma en ze gingen testen hoe lang groenten goed blijven op verschillende plaatsen. In die test was een soort design-koelkast van de nieuwe generatie met allemaal schuiven, geen vakken. Elke schuif is geschikt voor een bepaald soort etenswaren en de temperatuur en luchtvochtigheid worden voor elke schuif appart constant gehouden.

    Die resultaten waren echt verbluffend... zelfs een krop sla kwam daar na 2 weken nog quasi onveranderd uit...

    Tegen dat we iets kopen hier (ipv huren) moet ik dus zo'n ijskast hebben....hopelijk zijn die dan betaalbaar geworden... ;)

    wauw, zo'n ijskast wil ik ook wel! zal wel superduur zijn!

    We hebben hier het geluk dat we 2 ijskasten hebben staan, 1 voor ons eigen eten en 1 voor ons drinken en de konijnengroente, dus ze hebben een eigen lade.

    Tja het zijn luxedieren met hun eigen koelkast :whistle2:

  10. Euh...de groentelade is de koudste plek in de ijskast...

    oeps ik dacht altijd dat het de minst koude plek was, als ik groente niet in de lade bewaar kan het wel eens zijn dat het vastvriest aan de achterkant (ook koelkast met identiteitscrisis)

    Ik heb net even op het schematje in de koelkast gekeken en er staat op het tekeningetje:

    boven in het warmst en hoe verder naar onder steeds kouder, maar de groentelades zitten op de helft van het metertje. dus is het een gemiddeld plekje!

    Heb ik weer iets bijgeleerd:yes:

  11. misschien zeg ik nu iets heel erg stoms, maar het valt me ineens in...........

    Kan het niet zijn dat er in het voer dat je geeft een verhoogde vitamine C waarde zit? dit zit wel altijd in cavia-voer omdat ze dit nodig hebben, maar konijnen kunnen hier overmatig van gaan plassen.

    Ik noem maar een dwarsstraat, en ik kan er ook helemaal naast zitten, maar wat vinden jullie ervan, is dit een mogelijkheid? dat Indy overmatig plast door vitamine C?

    En daarom zo vies is van onder en ook gewicht verliest door het vele plassen (bepaalde vitamines zijn ook helpend, of tegenwerkend in dit geval als afslankmiddel)

  12. ik denk ook niet dat het kwaad kan, zodra het in de groentela bewaard word, waar het altijd een stuk minder koud is dan in de rest van de iijskast. Als een konijn nu met deze temperatuur, buiten zit, is het zo'n 5-6 graden, een koelkast is ongeveer 7 graden. Dus voor hun is het kamertemperatuur. (indien ze buiten zitten natuurlijk) Wel zou ik opletten straks in de zomer als het echt rond de 25-30 graden is, dan krijg je volgens mij echt het ijsje-te-snel-doorgeslikt-en-koud-aan-de-tanden-en slokdarm-effect. (hoe heb ik dat gezegd...haha :mdr:)

  13. ook molly heeft een keer zo'n rare sprong gemaakt en zich pijn gedaan, ze heeft een uurtje beetje voorzichtig gelopen en daarna ging het weer, natuurlijk heb ik haar goed in de gaten gehouden en mocht ook gewoon aan het pootje voelen. Tuurlijk als je twijfelt zou ik ook naar de DA gaan, maar houd het gewoon even goed in de gaten, vaak is het net zoals bij ons, dat zoiets even pijn blijft doen en later weer beter gaat.

  14. in gemengd voer zitten geloof ik ook wel eens pinda's, maar of het echt slecht of goed is, weet ik zo niet. In nootjes zitten wel veel vetten.

    Het konijn van mijn neef is heel lang geleden gestikt in een pinda, dus daarom geef ik ze zowiezo niet, gewoon om het gruwelverhaal van toen dat ik niet uit mijnhoofd kan krijgen.

  15. zou het niet kunnen dat zijn energie verminderd is door het afvallen en hij daarom niet snel wegloopt van zijn plasplekje en daarom een beetje viezig is. of is zijn energie hetzelfde?

    ik zou in ieder geval zijn blaas zowiezo laten nakijken (in hoeverre dat mogelijk is) heb je ook al verder gezocht naar onderwerpen over de symptomen van urinebrand of blaasproblemen, hoort afvallen daarbij?

  16. goh, dollie wat een verhaal, ik kan je geen tips geven, alleen zeggen dat mijn konijntje van 8 vorig jaar dezelfde symptomen had. Alleen dat van die Urine niet.Maar ook maar blijven afvallen. Tevens had ze veel last van haar ademhaling (conditieverlies leek het wel op). heb je hier ook al eens opgelet? Ik heb een goede KK-DA en die heeft er alles aan gedaan om erachter te komen wat het is, longen waren schoon, kiezen goed, foto's gemaakt, bloed onderzocht enz. enz. En ook ik dacht op het laatst dat ze gewoon op was. Ze had zo'n leuk en actief ,levendig leven achter de rug!

    Ik wil je niet bang maken, maar mijn konijntje hebben we laten inslapen (er was geen houden meer aan en anders was ze verhongerd, op laatst stopte ze nl wel met eten en dwangvoer hielp niet).

    Dus wil alleen zeggen, je hebt het snel gesignaleerd en ik hoop dat er iets uitkomt waardoor je konijn te helpen is. En blijf volhouden bij de DA op verder onderzoek als je echt twijfelt aan de gezondheid van hem.

    ik blijf even meelezen al ben ik wel bang dat ik ergens achterkom wat mijn konijntje misschien had kunnen helpen (en de DA over het hoofd heeft gezien)

    Ik vind t nog steeds moeilijk als ik aan haar denk, omdat ik haar zolang gehad heb.

    veel succes en sterkte!!!!!!!!

  17. bij mij hebben ze alleen rode urine als ze aan de takken van een kersenboom geknaagd hebben (vinden ze trouwens heerlijk). Was de eerste keer wel even schrikken, ik dacht gelijk aan bloed, maar was gewoon van de kleur in de takken.

  18. ik lees dat ze lag te trillen met haar achterpootje terwijl ze lag te slapen/soezen in het zonnetje, klopt dat?

    Het kan ook gewoon zijn dat je konijntje zo ontspannen was en aan het dromen was. Mijn konijn trilde ook af en toe met haar achterpootjes als ze in diepe slaap was, net zoals een hond ook wel eens met zijn poot beweegt in zijn slaap. Zou het dan niet kunnen zijn. Tuurlijk als je twijfelt is de DA altijd beter, maar ik denk gewoon aan het dromen, heerlijk in het zonnetje en dan zo diep in slaap zijn........(wou dat ik er de tijd voor had om eens zo lekker te luilakken, haha)

    Schrok ze wakker trouwens toen ze begon te trillen? als ze het nu nog eens doet, zou ik haar niet gelijk oppakken om in de kooi te zetten, maar bekijk haar dan gewoon eens een tijdje. Ook konijntjes hebben aparte dingen om aan te geven dat ze iets fijn vinden, maar die zal je moeten leren kennen.

    edit: Misschien zit ik er helemaal naast hoor, vooral omdat je schreef dat ze ook rillerig was bij het schoonmaken van haar oogje, maar waren dit precies dezelfde rillingen? dat rillen als ze gewoon in haar hokje zit, klinkt niet goed, maar dat andere doet mij juist aan hetgeen denken wat ik hierboven getyped heb.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .