Ga naar inhoud

Juliia

Members
  • Items

    204
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Juliia

  1. Mijn 2 konijnen (samen ong. 3 kilo) krijgen 's Ochtends en 's Avonds een portie groente van 50 gram. Dus 100 gram per dag.

    Ze krijgen witlof, andijvie, wortelloof, peterselie, bleekselderij, basillicum en afentoe wortel of appel.

  2. Laat ik nou net ook even in leiden wonen :P ik weet wel een goede konijnkundige dierenarts: Van de wou ik zit er zelf ook met mijn konijnen. btw heb ik ook die ziekte bij mijn konijn meegemaakt nouja ik wist uiteindelijk niet precies wat het nou was oorontsteking of E.cuniculli, bij mij begon het met heel rustig zijn, niet meer zo goed eten en scheef hoofd, naar de dierenarts gegaan daar moest hij blijven, het ging weer iets beter hij mocht weer naar huis ( met medicijnenkuurtje enzo) we hebben hem toen heel lang binnengehad in het begin ging het wel goed hij at goed enzo maar hij had zon scheef hoofd en het werd alleen maar erger, hij rolde om en kon niet meer opstaan, uiteindelijk had hij zon ernstige aanval ik ben direkt naar de dierenarts gegaan en daar kon hij niet meer gered worden dus heb ik hem in moeten laten slapen.

  3. Het kan ook snot zijn:

    Symptonen:

    -Heldere of pussige uitscheiding uit de neus.

    -Niezen

    -Vlekkerige of plakkende haren aan de binnenkant van de voorpoten (van het ''afvegen'' van de neus.)

    Oorzaken:

    Te hoge omgevingstemperatuur.

    Extreme stress ( omgevingsverandering, of ziekte) en weerstand vermindering.

    Luchtvervuiling (Parfum, haarspray, verf, koolluchtjes, stof, eigen urinegeur.

    Infecties/absessen in de sinus of bovenste luchtwegen.

    Vreemde voorwerpen in de sinus.

    Diagnose stellen door:

    ziektegeschiedenis

    inspectie van de leefomgeving

    rontgenfoto van de kop en de borst

    kweek hoog uit de sinussen (onder narcose)

    Behandeling:

    Verwijdering van alles wat irritaties bij het inademen kan veroorzaken.

    Behandeling van gebitsprobleem

    Verwijdering van vreemde voorwerpen; medicinale behandeling van infecties of gronische ontstekingen.

    weerstand verhogen met homeopathische middelen

    Het hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn dat het snot is maar lees het iniedergeval even door. Het kan inderdaad ook stof zijn. of verkouden ( is ernstiger dan een verkoudheid bij een mens) Ik zou het goed in de gaten houden en als je de symptonen van de ziekte snot herkent zeker even naar de dierenarts gaan.

    Veel succes ermee.

    Groetjes Juliia

  4. Ja mijn konijn niest ook wel is, maar dat doet hij altijd als hij drinkt dat doet hij uit een bakje en dan komt het water tegen zijn neusje. Geef is wat meer informatie, wanneer niest ze ? zat ze eerst buiten? is het stoffig? heeft ze ook snot aan haar neusje? of komt er snot uit wanneer zij niest?

  5. Hoe oud is het konijn? bloed plassen kan ook baarmoederkanker zijn, namelijk bij konijnen ouder dan 4 jaar is er een een risico van 50-80 % dat je konijn daaraan gaat lijden. (het ene ras is gevoeliger dan het andere.)

    symptonen: (vaak niet altijd)

    Bloed in de urine.

    Bloederige vaginale uitvloeiing

    Diagnose:

    Vergrote baarmoeder

    rontgenfotos van buik-enborstholte

    echo-onderzoek van de buik.

    Behandeling:

    Voorkomen van de ziekte door castratie, castratie kan het best vanaf 6 maanden maar voor het 2e levensjaar plaatsvinden omdat zich dan weinig vet in de buikholte bevindt, en dan het herstel va een jong konijn voorspoediger zal verlopen. Bij konijn ouder dan vier jaar is de operatie veel risicovoller.

  6. Ik heb het even opgezocht.

    Ziekte van urinewegen:

    Konijnen nemen de meeste verteerbare calcium in hun voer op, ongeacht of hun lichaam het nodig heeft of niet, en het overschot wordt via de nieren uitgescheiden. Het overtollig calcium heeft echter vaak de gewoonte om als een laagje in de blaas achter te blijven. De meeste problemen aan de urinewegen worden daarom veroorzaakt door blaasstenen en blaasdrab of -gruis.

    Blaasstenen en blaasdrab:

    -Oorzaken kunnen constant te weinig vochtopname (door bijv. vies water, te weinig lichaamsbeweging.) Te calciumrijk voer is niet de directe oorzaak van de ziekte, maar wel in combinatie met lage vochtopname.

    -Knaag- of likstenen.

    Symptonen:

    - Zich uitstrekken om te plassen.

    - Vaak kleine beetjes plassen

    - Bloed in de urine

    - Sterke urine geur (niet ''geholpen'' konijnen hebben gewoonlijk al een sterke urinegeur)

    - Dikke tandpasta-achtige urine of kleine steentjes die uitgeplast worden.

    - Bij een totale blokkade wordt snel ernstige depressie gezien, pijn (inelkaar gekrompen, wil niet bewegen), ernstige uitdroging, geen urine produktie.

    Diagnose stellen door :

    lichamelijk onderzoek ( vaak kunnen stenen of drab in de blaas gevoeld worden)

    Rontgenfoto van de onderbuik

    Urine onderzoek en zo mogelijk een kweek

    Behandeling:

    Bij totale blokkade van de urinebuis of bij aanwezigheid van stenen is operatief ingrijpen noodzakelijk!

    Blaasdrab dat geen blokkade veroorzaakt kan met medicijnen behandeld worden. Vochttoedoening (onderhuids) is nodig, evenals antibioticum en pijnstiller.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

    Groetjes Juliia

  7. DAT BEDOEL IK DUS HE GA JE METEEN VERZINNEN DAT IE E CUNICULI HEEFT.

    dat had ie dus helemaal niet he .. en bovendien schreef ik ook niet alles op dit forum.

    en ook meteen verzinnen : dat heeft ze zonder overleg met de dierenarts gedaan. JE KAN HET OOK GEWOON EERST FF VRAGEN HE van heb je dat zonder overleg met je dierenarts gedaan? IK BEDOEL MAAR...

  8. En dan nog even over die medicijnen he waar ik dus zogenaamd volgens jullie mee was gestopt zonder dat ik het had overlegd met de DA nou dat gaan jullie dus meteen denken.

    terwijl ik het helemaal niet had gezegd. eigenlijk was de kuur al afgelopen maahaarr er was nog wel wat over. maar omdat ik het idee had dat ie steeds zieker ervan werd ben ik maar gestopt.!!

    Dus jullie kunnen voortaan ook wel normaal en aardig antwoord geven he en niet er helemaal omheen gaan draaien !!! over dingen waarvan je het niet eens zeker weet !

    Duss ''trek er je lering uit mocht je weer een nieuw bericht plaatsen'' ;)

  9. Pfff... zo was het dus helemaal niet bedoeld. maar iemand ( weet niet meer wie) zij trek er je lering uit als je nieuwe konijnen aanschaft en toen zei ik dus dat ik er nog 2 had !!

    Mensen op forums denken altijd maar dat ze alles kunnen maken en dat ze alles weten, die mensen zeiken je dan helemaal af terwijl ze niet eens weten waar ze het overhebben!!!! dat vind ik dus zo dom en daar kan ik zo kwaad overworden GA EERST IS LEZEN VOORDAT JE METEEN IEMAND BEGINT AF TE ZEIKEN !!!!!!!!!!

    Zoo en nu maar hopen dat het duidelijk is voor iedereen .

  10. Flappie is overleden ik ben vandaag naar de dierenarts geweest en de dierenarts zij dat er niet veel meer te doen was en toen heb ik hem in laten slapen.

    De dierenarts zei niks over E.cuniculi maar wle dat de middenooronsteking iets kon aangetast hebben in de hersenen.

  11. ik hoorde net heel zachtjes gebrom toen ik naar mijn konijn en hij lag en toen ik heeel goed luisterde hoorde ik dat hij bromde heel zachtjes hij heeft zijn ogen dicht nouja een heel klein spleetje open als je heel goed kijkt kan het zijn dat mijn konijn gewoon slaapt of is ie aan het sterven ???

  12. Wat erg voor je!

    bij mijn konijn leek het eerst steeds beter te gaa hij begon beter te eten en te drinken en hij was veel levendiger en mijn moeder had het idee dat ie alleen maar zieker werd van medicijnen dus daar zijn we mee gestopt. maar sinds gisteravond heeft ie een soort terugval zijn kop ging steeds schever staan en hij rolt afentoe ook om niet heel veel maar gisteravond een paar keer nu zit ie gewoon weer.

  13. Ik zie dat mijn konijntje vannacht wel weer heeft gegeten enn het gaat best wel goed hij loopt gewoon rond in huis enzo alleen snachts moet hij in zijn hok.

    hij is wel een beetje suffig maar zo scheef houd hij zijn hoofdje nou ook weer niet, in dat filmpje is het hoofd gedraaid van het konijn bij mijn konijn staat het alleen een beetje scheef

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .