Ga naar inhoud

zomertje

Members
  • Items

    236
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door zomertje

  1. oh ja haha nu zie ik het ook, maar jullie hebben allebei geen avatar:p dus ik ging er vanuit dat het dezelfde was. foutje dus:p

    maruh, uitknijpen lijkt me niet echt een hobby zeg maar. Joey zn abces is nu open (moet hem goed schoonmaken zodat hij open blijft) maar het is zo dik, het komt er met geen mogelijkheid uit. is uitknijpen niet eng, dat het pus per ongeluk de verkeerde kant op schiet? dan ben je verder van huis lijkt me.

    Kan je dierenarts er niet bij helpen?
  2. zomertje

    ik lees in een eerder bericht van jou dat Depocilline (penicilline)

    bij jou goed is gegaan. daar ben ik nu 1 dag geleden mee begonnen. hoe snel werkte het bij jou? en hoe lang duurde de kuur?

    Was niet mijn post denk ik, heb nooit Penicilline gegeven, dat moet iemand anders zijn geweest. Bij mij alleen AB in combinatie met openmaken en uitknijpen (arme nijntjes)

    Het was Pheebes op de vorige pagina van dit topic :)

  3. Mijn nijnen hebben beiden een abces gehad en beide keren is het toch overgegaan door open te maken en uit te knijpen. Ze waren beiden ook veroorzaakt door een bijtwond, en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het toch over is gegaan. De 'oorzaak' is er niet meer. En de nijnen zijn nog niet zo oud, dat scheelt waarschijnlijk ook.

    Ik vermoed dat je bij een terugkerend abces toch op zoek moet naar de oorzaak om een grotere slagingskans te hebben dat het overgaat. Ik ben geen dierenarts, dus wil niks stellig beweren. Een goeie kundige DA kan hier echter vast ook wel een zinnig woord over zeggen :) Ga dus niet zomaar over 1 nacht ijs bij inslapen, dat is wat ik eigenlijk wil zeggen :)

  4. Stella (voedster, vrijdag gecastreerd) heeft op de dag zelf en de dag na de castratie ook mondjesmaat gegeten. Ze was erg rustig en liep weinig rond. Heb haar ook van alles aangeboden. Maar nu, twee dagen later, is ze weer eigenwijs aan het rondsnuffelen en weet niet hoe snel ze een blaadje lof moet pikken als ik dat in de ren gooi.

  5. Ik ben zeker blij ja, heb haar ook al lekker uitgebreid geknuffeld en Spiderman heeft ook al een enorme aaibeurt gehad. Mag ook bij allebei de oren lekker aaien en kriebelen. Stella wordt ook steeds tammer qua knuffelen :) Achter de oren is favoriet, net als de zijkant van het achterlijf, ze gaan gewoon duwen als je daar aait :)

  6. Even een update: het gaat goed met haar. Ze is weer lekker bijdehand en rent vrolijk rond. Op lof springt ze enthousiast af :)

    Alleen de dag na de operatie had ze het wat moeilijk, ze was erg rustig en eten ging met kleine beetjes. Zondag ging het al wat beter :) Ze is alleen nog wat bang, misschien voelt ze zich nog kwetsbaar :)

    Ik heb geen extra pijnstiller gegeven. Ze knarsetandde niet en at (al waren het kleine beetjes) Pijnstiller geven is bij haar een drama (bang wild gevaarte)

  7. Omdat ik hier en daar verhalen lees over castraties leek het me aardig om ook even een topic voor Stella te maken.

    De afgelopen weken was ze weer schijnzwanger en veranderde het stel van klef en knus in een bijtende en trappende kluwen. Zo erg dat ik overwoog ze maar uit elkaar te halen. Op dat moment werd het minder en was de afspraak met de dierenarts zo gemaakt. Toen Stella gisteren naar de dierenarts ging waren ze inmiddels weer best lief voor elkaar en mocht Spiderman weer de baas zijn.

    Ze is gisteren dus gecastreerd en zat vrij snel weer overeind volgens de dierenarts. De baarmoeder was 'verdikt' dus het was maar goed dat ze is geweest zei de DA. Ze heeft er nog wel last van want ze ligt het liefst rustig en ook eten doet ze matig. Maar ze krijgt van alles voorgeschoteld en zo gaat er elke keer toch wel iets naar binnen :) Ik kijk het nog even aan en verwacht dat ze zich morgen wel beter gaat voelen. Ze laat zich ook graag aaien, dus dat is wel goed. De ram laat haar met rust, wel beter misschien. Ik hoop dat ie haar straks nog zo lief blijft vinden. En nu ga ik weer even boven kijken hoe het gaat :)

  8. Je krijgt het abces zelf niet weg met AB, maar het wordt wel als profylaxe gegeven zodat de kans op infectie elders een stuk kleiner wordt en de bacterie zich niet meer makkelijk kan vermenigvuldigen in de wond. Het is dus zeker geen slechte zaak om AB te geven bij een abces! Juist zodat het niet verder kan groeien.

    Het openlaten van een abces is prima, zo blijft de drainage op gang en kan de eventueel nog aanwezige pus altijd nog de makkelijkste weg naar buiten zoeken en geen andere weg (naar binnen) zoeken.

    Het gekke was dat het in dit geval met alleen AB wel zo'n 70% kleiner was geworden in een week. Helaas ging het daarna ineens weer verkeerd. En toen is het wel opengemaakt.

    Maar we hebben een goeie duidelijke afspraak nu. En in de 2e week van juli wil ik een afspraak gaan maken voor castratie. Dan heb ik ook een rustig weekend erna om achter dr kont te lopen met lekkere hapjes :)

  9. Hallo zomertje,

    Helaas heb ik slechte ervaringen met het abces van Bikkel. We hebben het abces van Bikkel meerdere keren open laten halen en hij heeft antibiotica gekregen. iederen keer leek het erop dat het weg was, maar net op het moment dat we opgelucht waren kwam het akelige ding weer terug.

    Het abces had meerdere kamers. Het belangrijkste van een abces is op zoek gaan naar de oorzaak, dit kan van alles zijn. Is het van buitenaf gekomen of heeft het diertje een andere kwaal waardoor er abcessen ontstaan. De oorzaak bij Bikkel hebben we nooit kunnen achterhalen, maar hij is wel helemaal nagekeken. Bikkel had het onder zijn kin, er zijn zelfs foto's van zijn gebit gemaakt om te kijken of daar de oorzaak zat. Goed, snijden, pus eruit drukken, spoelen en injecties leken dus te helpen, maar voor korte duur. Ik ben over gegaan naar een andere dierenarts en die heeft het abces operatief verwijderd, het lijkt er nu op dat het helemaal weg is!! Je vertelde in je verhaal dat het abces niet aan spieren ed gehecht zat. Bespreek met je dierenarts wat de mogelijkheden zijn. Eerst even afwachten of het abces idd wegblijft. Ik hoop het van Harte!! Abcessen zijn erg hardnekkig.

    Ik had met mijn dierenarts al afgesproken dat als het gaat groeien dat ze het operatief zouden weghalen. Dierenarts was erg bezorgd en belde zelfs nog na het bezoekje aan die andere DA.

    Nu moet ze toch onder het mes voor een castratie, dus dan nemen ze het gelijk even mee als ze vinden dat het nog nodig is. Het is alleen nog maar een hard stukje litteken zo lijkt het op dit moment. Tegen die tijd bespreek ik het nog even met de DA. Heb net nog even gecontroleerd onder het mom van een knuffelsessie :he:

  10. Even nog een update:

    Van het abces is nog een klein hard stukje overgebleven, het lijkt meer op een restkorstje zeg maar. Ik controleer haar elke dag hierop (moet op mn knieen erg lief doen, anders mag ik niet :D ) Ze is weer ouderwets druk en bemoeiallerig. Maar ook weer een ouderwetse sproeiende hormonenbom. Over een week of 3 wil ik een lang weekend plannen om haar te laten castreren mits het abces niet weer opspeelt :) Dan kan de dierenarts haar gelijk checken.

    Ik ben erg tevreden in ieder geval :)

    Conclusie is in ieder geval dat AB wel kan helpen maar dat het razendsnel kan omkeren en dat je dan naar de DA kan gaan rennen. Openmaken en de rommel eruit helpt zeker goed, uiteraard door een DA die weet wat ie doet.

    Nu nog even dit weekend tijd maken voor een topic met kleffe foto's, want kleffen kunnen ze goed die twee :)

  11. Geen bijtwonden of iets dergelijks? Het kan een abces zijn, daar kun je beter maar op tijd mee naar de dierenarts. Die moeten ze of weghalen of openmaken om de rommel eruit te halen.

    Mijn dame had het ook nav een bijtwond in de vakantie (ze is nogal een hormonenbom en gaat binnenkort ook onder het mes) Het werd een hele bult en de AB leek aan te slaan. Maar ineens werd de bult snel groter en ze werd er ziek en lusteloos van. Een andere DA in de avonddienst heeft het open gemaakt en de rommel eruit gehaald. Zag er eng en zielig uit, maar ze is daarna goed geheeld.

    Dus naar de DA voor een goeie diagnose lijkt me nu belangrijk. Als het een abces is volgens de DA, houdt het goed in de gaten want je nijn kan van het ene op het andere moment doodziek worden ervan. Alleen AB werkt niet altijd voldoende.

  12. Mijn eigen DA weet aardig waar ze mee bezig zijn (eten, soort narcose, warmtelamp) en diegene die toen avonddienst had staat hier in het konijnenkundige lijstje. Kan ik wel even checken of een van die twee dienst heeft.

    We zijn nu ook extra voorzichtig, want we hebben eindelijk een klef stel. Het is jammer dat er elke keer wat speelt want eigenlijk had ik liever zo'n topic willen posten met grote letters en kleffe foto's :)

  13. Inderdaad, ik maak me ook wel snel zorgen om die kleine lieverds van me. Zelfs Stella komt me tegenwoordig begroeten en voorzichig om een knuffel vragen, dat vind ik dan weer heel lief.

    Over de castratie ben ik nog even aan het nadenken. Op welke dag ik dat moet doen bijvoorbeeld. Vrijdag voor het weekend is een optie, maar dan moet ik werken en in de avond ook nog weg voor een muziekrepetitie. Vrijdag vrij nemen is een optie. Maar niet altijd even nuttig als je haar pas rond 5 uur kan ophalen. Donderdag is dan misschien beter en vrijdag vrij nemen om op haar te letten.

    En ook de vraag, zet ik ze na de castratie gelijk terug bij Spiderman? Hij is best lief voor dr als ze een beetje ziekjes is heb ik gemerkt. Ik wil niet dat ze weer te lang uit elkaar zijn en dat het hele koppelen opnieuw moet.

  14. Kom ik net thuis, belt mijn eigen DA op om te vragen hoe het gaat. Ze had een mailtje gehad van die andere DA met een verslagje. Nette werkwijze vind ik. Ze zei zelf dat ze het nog even had willen aanzien omdat na een week AB het abces met 70% was geslonken. Deze omslag had ze niet verwacht. Ze adviseerde ook om het gelijk mee te nemen met de castratie en daar niet te lang mee te wachten. Ik ga dus volgende week even wat regelen voor een vrije vrijdag en dan een afspraak maken :)

  15. Spiderman is inderdaad al een 'het'. Maar ze hebben dominantiestrijd gevoerd en het was dus een bijtwond.

    Haar wil ik ook laten helpen ivm baarmoederkanker en haar gesproei. Ze was ook schijnzwanger. Daar moesten we wel om lachen, ze bleef maar rondlopen met een bek vol stro :)

    Of het volledig is leeggehaald weet ik niet, de DA is er best even mee bezig geweest. Maar 100% haal je misschien wel nooit. Hij klonk wel als een DA met veel verstand ervan.

  16. Toen we terug waren van vakantie zag ik ineens dat Stella op drie poten liep. Na telefonisch overleg met de dierenarts hebben we besloten om het even aan te zien omdat ze zich misschien gewoon bezeerd had.

    Maar er verbeterde niks en ze had er last van dus ben ik toch gegaan. Er bleek toen een hele bult te zitten en van mijn DA heb ik toen AB meegekregen om haar elke dag te geven. Na een week zijn we teruggegaan en het was kleiner geworden en Stella voelde zich ook duidelijk beter. Ze liep weer op 4 poten.

    Na 9 dagen was Stella echter echt niet lekker en ze ging overal liggen, wilde niet meer eten en niks meer. Ik mocht haar zelfs over haar rug aaien, dat mag meestal niet, ze is nog best bang. We hebben haar pas een maand of 2.

    Dezelfde avond zat ik nog bij de DA, een andere dit keer. Deze DA had de avonddienst. Hij heeft het opengemaakt en uitgelegd wat een abces was en dat de pasta erin niet gemakkelijk eruit kan. De wond moesten we open laten. Ik heb die nacht slecht geslapen met het idee van een open wond in mijn hoofd. Ook kreeg ze iets om de darmen te stimuleren. Ze is nu weer vrolijk, eet alles en huppelt in de rondte.

    Nu lees ik overal dat een abces nogal vaak terugkomt en beter geheel weggehaald kan worden. Ik vraag me af hoe groot de kans is dat het terugkomt als het op zich nog niet groot was toen de DA het opengemaakt heeft en het meeste pus heeft kunnen weghalen. Over spoelen heeft hij het niet gehad. Het is nu een onder de huid liggend hard stukje van ongeveer een halve tot een cm doorsnee. Het lijkt los te liggen van de spier van het pootje.

    Ik overweeg nu om haar sneller te laten castreren, was ik toch al van plan vanwege het sproeien en lastigvallen van haar mannetje. Dan kunnen ze gelijk de bult weghalen.

    Wat zijn jullie ervaringen met de kans dat het terugkomt? En is een castratie risicovoller als het nijntje net een AB kuur heeft gehad.

    Spiderman, de ram, is wel gek op dr, hij kroop er zelfs bij in het mandje waarmee ze naar de dierenarts gaan :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .