Ga naar inhoud

gemini6

Members
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gemini6

  1. Het hoeft niet maar het kan ;niet ervan uitgaan dat het zo is hoor!

    Het kan gewoon een onsteking zijn van de wang.....maar laat er maar wel even naar kijken.

    Mijn Ollie heeft ook erg veel problemen gehad na de laatste behandeling en bleek naar de zijn van de verdoving.......het is weer goedgekomen maar heeft een hoop ellende gegeven.

    Eet je konijn inmiddels al iets?

    Ik wilde vandaag naar de dierenarts gaan, maar toen ik beneden kwam zat hij gelukkig lekker te eten. Ik houd het nog wel in de gaten in ieder geval. Ze zijn zo kwetsbaar altijd.

  2. Wij gaven op de praktijk altijd penicilline bij een abces, injecties, oraal is het dodelijk voor konijnen.

    Ik woon vlakbij Den-Bosch, als je hulp nodig hebt, dan hoor ik het wel :).

    Ik keek hier inderdaad ook al van op. Mijn konijn heeft in augustus een kaakabces gehad en na de operatie moest ik anderhalve maand om de dag een injectie met antibiotica geven.

  3. Ik denk dat je het toch even bij de DA moet laten kontroleren.......kan een onsteking zijn of zelf een abces.......

    Ik hoop niet weer een abces. Dat heeft hij in augustus ook al gehad en is daar toen aan geopereerd. Heb toen zes weken lang om de dag een antibiotica injectie moeten geven. Maar morgen iig naar de DA

  4. Ik ben bang dat wanneer ik morgen naar de dierenarts gaat, hij zegt dat het beter is om Nijntje in te laten slapen. Ruim een jaar geleden was hij al zo pessimistisch omdat behalve zijn kiezen ook de wortels kriskras door de kaak heen groeien.

    Zou het zo kunnen zijn dat hij nu de haakjes verwijderd zijn, hij van de wortels oid last heeft en daarom nog geen droogvoer of hooi wil eten. Alleen lof en dwangvoer neemt hij graag.

  5. Misschien dat er inderdaad een ontsteking in die wang zit waar dat gat zat. Zou best kunnen.

    Dus jouw konijn had toen ook een keer een ontsteking na het verwijderen van de haken op zijn kiezen. Hij at toen ook niet zelfstandig?? Gaf je hem toen ook pijnstillers?? Bedankt voor je antwoorden.

  6. Dit was de vierde keer dat Nijntje aan zijn kiezen geopereerd is in 15 maanden. De vorige keren at hij volgens mij vrij snel weer zijn voer, daarom ben ik nu zo verbaasd. Ik blijf hem pijnstillers en darmstimulans geven en dwangvoeren en dan maandag naar de dierenarts terug.

    Witlof eet hij trouwens wel sinds vandaag.

  7. Nijntje is oudjaarsdag weer een keer aan zijn haakjes op de kiezen geopereerd. De dag ervoor wilde hij niet meer eten en zat heel zielig in een hoekje. De dierenarts constateerde weer flinke haken en een gat in zijn wang hierdoor. Ze haalde nog wat etensresten eruit weg. Hij is meteen gebleven en dezelfde dag nog geopereerd.

    Alles was goed gegaan en om drie uur 's middags mocht ik hem weer ophalen. Hij was goed wakker en snuffelde meteen weer in zijn hok.

    Toch nu ruim twee dagen later wil hij nog steeds niet zijn droogvoer eten en moet ik hem nog steeds dwangvoeren. Zijn lof eet hij tot het harde gedeelte. Hij krijgt Carprofen en Ciseral, dus volgens mij kan hij geen pijn hebben?? Weten denken jullie??

  8. Inderdaad om nog meer ellende te voorkomen. Na de operatie en dwangvoeren wast hij zich heel veel en likt op die manier veel haren in. Was ook bang dat de boel zou gaan verstoppen. Gelukkig heeft hij zijn eetlust terug en keutelt hij weer behoorlijk.

  9. Ik heb gisteravond nog contact gehad met de spoedkliniek voor dieren en alles wat ik al deed raden zij altijd aan. Dus dwangvoeren, carprofen en cisaral. Ik las in de beschrijving dat ik de cisaral twee tot vier keer per dag mag geven, dus ipv twee keer heb ik Nijntje dit drie keer gegeven. Ook heb ik een paar keer prozyme gegeven. Vandaag is hij gelukkig een stuk beter, hij keutelt weer wat en eet uit zichzelf weer meer dan de laatste dagen. Ik houd hem wel in de gaten.

  10. Nijntje is afgelopen dinsdag geopereerd aan een groot kaakabces en zijn de haken op de kiezen weer verwijderd. Om de dag moet ik een injectie geven met antibiotica. Twee keer per dag krijgt hij cisaral en carprofen. De eerste dagen keutelde hij nog wel, maar dat wordt met de dag minder. Ook eet hij niet genoeg en geef ik hem dwangvoer. Ik zit te denken om naar de spoedkliniek te gaan, maar heb de afgelopen week al 350 euro aan hem uitgegeven en hoor mijn man al mopperen. Oh ja, heb hem al twee per "ananaspoeder" gegeven. Ik heb Ceolat in huis, maar dat is tegen gas en ik weet niet of hij dat heeft. Wie weet wat ik moet doen??

  11. Er staat ook op de site van de Wilhelminakliniek dat dierenartsen die geen of weinig ervaring met konijnen hebben alleen losse kiezen mogen trekken en niet de kiezen die nog vast zitten. Misschien dat hij contact met Utrecht kan opnemen om te overleggen?? Ik opper maar wat hoor, je moet maar kijken wat je gevoel je ingeeft denk ik.

  12. Op de website van Wilhelminapark (Utrecht) staat dat ze de ervaring hebben dat wanneer er een kies is getrokken, de overliggende kies niet groeit en dat ze vermoeden dat een kies druk nodig heeft om te groeien. Je moet maar eens kijken daar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .