Ga naar inhoud

Rhiannon

Members
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Rhiannon

  1. Vanochtend is mijn voedster gesteriliseerd, nou is het zo dat, in tegenstelling tot de meeste konijnen ze heel erg goed eet na haar operatie. Ze eet haar hooi, biks, drinkt water, maar elkekeer als ik andijvie of witlof geef eet ze alles gelijk op. hoeveel moet ik haar nou blijven geven? gewoon net zolang totdat ze vol zit, of moet ik om het uur veel/wat groente geven zodat ze ook haar hooi wel eet? Ze keutelt goed en plast ook goed. Ik wil natuurlijk niet het risico lopen dat haar darmen stil vallen.

    Daarnaast heb ik nog wat anders. De baarmoeder van mijn konijn bleek heel erg slecht te zijn. Hij was heel erg lang en dik en langs de eierstokken naar de baarmoeder zaten ook nog is allemaal cystes. De baarmoeder was iets van 15 keer de normale grootte.

    Nou moet ik zeggen dat ik enorm blij ben dat ik de operatie toch op laten doen. Twijfelde eerst heel erg aangezien het een groot risico is om je konijn onder narcose te doen, maar heb geen spijt. Ga mijn andere voedster ook laten steriliseren, moet er niet aan denken dat zij misschien ook zo rondloopt met zo'n baarmoeder.

    Doordat haar baarmoeder zo groot was en de cystes er bij was haar hormoonhuishouding waarschijnlijk ook helemaal vanslag, dat zou haar agressieve gedrag ook verklaren wat ze had.

    Nou dat wou ik dan even kwijt. Als iemand een antwoord heeft op mijn vraag hoor ik dat graag.

    Groeten, Monique.

  2. Ja dat is zo, eigenlijk weet ik dat ook wel... Maar toch als het om je konijnen gaat he, dan maak je je al snel te veel zorgen... Dan zal ik het wel zo laten, en het haar zo veel mogelijk naar haar zin maken.

    Bedankt voor het mee denken allemaal!

  3. Aan groenvoer krijgt ze witlof andijvie klein stukje wortel en wortelloof. Verder zou ik ook niet weten wat ik aan de verveling zou kunnen doen. Ze heeft een speelbal waar ze niks mee doet... Geef haar ook hout om aan te knagen en spelen enzo... wc rolletjes ik bedenk vanalles maar doet ze niks mee... Ze gaat zo'n beetje elke dag in de ren daar rent ze dan de hele dag in en graaft ze, daar verveeld ze zich niet. Maar ook dan drinkt ze veel. Ik weet dat een vriendje zou kunnen helpen maar ik kan niet nog een konijn er bij nemen. Ik denk er nog wel over na om haar te laten stereliseren in de lente/zomer om dan nog een keer de twee dames te koppelen. Maar ik denk dat dat niet echt gaat helpen.

    Misschien is het inderdaad niks, maar ik schrok ook gewoon omdat ik ging zoeken wat het kon zijn en dan twijfel je toch wel weer. Maar ze lijkt ook echt niet ziek, ze is heel allert en levendig, keutelt goed, eet goed hooi.

  4. Het konijn maakt helemaal geen zieke indruk, is heel levendig. Over de drinkfles; De drikfles lekt niet, maar ze drinkt uit een waterbak en drinkfles omdat ze niet best uit de drinkfles kan drinken. Over het eenzaam zijn kan ook best wel, ik had wel een rammetje opgehaald bij de opvang zodat ik Dikkie zo heet ze en mijn andere konijn Kleintje met het rammetje Spot kon koppelen. Maar Spot kreeg snot en heb ik wel behandeld maar is chronisch geworden dus zit iedereen nog steeds alleen. Ik geef iedereen zoveel aandacht als kan...

  5. Nee ik geef helemaal geen spinazie. Ik ga ook sowieso wel naar de dierenarts maar ik wou gewoon ook weten of iemand misschien hier ervaring mee heeft? Of het te behandelen is en zo ja hoe? Misschien dat ik wat over het hoofd zie wat het ook kan zijn? Zodat als ik naar de dierenarts ga goed voorbereid ben.

  6. Ik heb is even bijgehouden hoeveel mijn konijn drinkt en ik schrik toch wel... Ze drinkt ongeveer een liter in 24 uur. Dat lijkt mij ook niet normaal, de wc is ook echt doorweekt met urine. Naast al dat water krijgt ze ook nog is een portie groenvoer waar vocht in zit.

    Nou heb ik in mijn boeken gelezen dat het verschillende oorzaken kan hebben zoals, nierstenen, te hoog aan calcium, bacteriele infectie, of door medicatie wat de nieren kan hebben beschadigd. Nierstenen lijkt mij niet want ze heeft geen pijn bij plassen, te hoog aan calcium ook niet want ze eet niet veel biks. Een bacteriele infectie zou nog kunnen maar weet niet wat daar de symptomen van zijn? Medicatie lijkt mij ook niet want ze heeft maar 1 keer een verstopping gehad en dat is al meer als een jaar geleden. Ze is wel na haar verharing afgevallen tot een normaal gewicht, iets van 3 kilo is ze nu. Ze heeft verder geen gewichtsverlies meer, ze is nou mooi konstant

    Er stond ook nog bij als reden van het vele plassen dat het een begin kon zijn van E-cuniculi? Iemand daar misschien bekend mee?

    Het is trouwens een rasloos konijn uit de dierenwinkel wat een beetje groot is geworden voor een dierenwinkel konijn.

    Als het nou nierproblemen zijn kan je daar nou ook wat aan doen? Want in mijn boek staat dat het konijn uiteindelijk er toch meestal dood aan gaat. Zijn het uberhaupt wel nierproblemen? Ik kan er ook weinig van vinden op internet.

    Kan iemand mij helpen? Misschien zie ik wat over het hoofd...

  7. De keutels waren van 1 nacht ongeveer 25? zoiets... Maar ik had hem voor de zekerheid maar wat prozyme gegeven en toen kwam het weer een beetje op gang. Helaas gaat het niet goed met Spot, hij heeft zijn neusje al kapot gevreven en alles is nog helemaal dicht van de snot. Waarschijnlijk blijft het gronisch, hij was ook al afgevallen. Ik wou eigenlijk zulke injecties omdat ik hier had gelezen dat dat goed helpt tegen snot. Maar omdat de spijsvertering dan wat aangestast word wou ze dat niet doen omdat hij al zo slecht keutelt. Nou heb ik weer nieuwe antibiotica gekregen en als dat niet helpt beginnen we met de injecties.

    Ik had het konijntje uit een opvang maar waarschijnlijk was hij daar ook alwel ziek. Hij is hier ongeveer wel meer als een kilo aangekomen. Maar de dierenarts zei dat hij nou een heel goed tehuis had en dat was ook heel belangrijk...

    Kan ik zelf misschien nog wat doen voor de snot? Dat hij er misschien niet zoveel last van heeft?

  8. Hallo,

    Vanacht heeft mijn konijn Spot heel erg weinig gekeutelt. Hij eet wel goed en de keutels zijn niet klein. Het is ook geen gas want hij heeft geen pijn, zoals ik al zei eet hij wel goed. Ik moet vandaag om half 5 sowieso al naar de dierenarts met hem omdat hij al een poos snot heeft wat niet over gaat. Hij zit nou in de ren en gedraagt zich wel normaal, springen enzo...

    Weet iemand wat dit kan zijn?

  9. Goed dan weet ik dat. Ik vroeg me al af dat als ze te dik was wat ik eigenlijk moest veranderen omdat ze al niet verschrikkelijk veel eet. Ik heb trouwens via mijn oom groentes gekregen. Maar mogen konijnen wel koolraab en boerenkool hebben? Als ze dat mogen hebben bouw ik het natuurlijk wel langzaam om zodat ze geen gas krijgen.

    Als ik nou meer groenvoer geef moet ik dan in biks gaan minderen? Of gewoon zo laten?

  10. Ik geef haar wel meer als 50 gram biks alleen ze eet niet altijd alles op. Ze krijgt aan groenvoer wortel of komkommer, distels, gras, verder nog wat onkruid. Heel veel groenvoer krijgt ze niet want kan nou haast niks meer vinden...

  11. Wanneer weet je of een konijn te dik is? Mijn konijn Dikkie is een beetje mollig vind ik, dikke wam. Ze eet niet echt veel biks maar wel veel hooi. Kan een konijn daar te dik van worden? Of kan het gewoon in de genen van een konijn zitten dat ze beetje mollig is? Verder eet ze haar blinde darm keutels wel allemaal op.

    Ze eet ongeveer 50 gram biks op een dag van kasper faunafood.

    's ochtens gaat ze in de ren en is ze heel actief, dus conditie heeft ze zat.

    In de ren heeft ze water en hooi tot haar beschikking, geen biks. Verder krijgt ze haar portie groenvoer. Ze weegt nou ongeveer 3,5 kilo misschien 4 kilo zoiets. Het is een rasloos konijn. Het is denk ik een middenras konijn, kwa grootte is ze fatsoenlijk.

    Hieronder is een foto's van Dikkie,

    399622249_5_Y_V9.jpeg

    399613959_6_hR_1.jpeg

  12. Hallo, ik heb even een vraagje.

    Ik moet oogzalf aanbrengen bij het oogje van mijn konijn (Kleintje) maar hoe kan je dat het beste doen? Gewoon ooglid een beetje naar beneden proberen te trekken? Of gewoon op het oograndje net voor het oog?

    Heb net nog geprobeerd maar ben zo bang dat ik haar in het oog prik, of ik ben gewoon te voorzichtig.

    Hoor het graag...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .