Ga naar inhoud

kelly121290

Members
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kelly121290

  1. Misschien een domme vraag maar a.s maandag wordt mijn voedster gesteriliseerd. Als ik breng moet ik het mannetje dan meenemen en haar dan achterlaten en hem weer mee terug nemen? En als ik haar weer mag halen moet ik dan het mannetje meenemen en ze samen in het reismandje zetten op de terug weg? Het mannetje is heel lief hij zal haar nooit kwaad of pijn doen hij zal hoogstens tegen haar aan gaan kruipen om haar nog warmer te gaan houden.

    Bedankt.

  2. Beste konijnen vrienden,

    zoals jullie weten heb ik een extreem bange voedster. Ze wil niks van mensen weten. Toch heb ik haar net weer zoals ik iedere dag aan het doen ben weer 5 min bij me gepakt. Om haar even lekker te aaien en een beetje te kroelen. Ik zet haar al op tafel zodat zei groter is als ik. Ik praat leuke verhaaltjes tegen haar. Eenmaal op tafel laat ze zich wel een beetje aaien, maar na 2/3 min is het voor haar goed geweest ik ga haar dan ook weer nadat zei niet meer wil haar terug zetten. En ik zetten haar net terug in de ren/hok en nu is ze weer door het hok aan het rennen, stressen, als ik er nu langsloop gaat ze zich in een hoekje verschuilen ze wil weer niks van mij weten en niks van lekkers pakken zelfs niet door de tralies. Ook geen komkommer, wortel, witlof wat ze normaal wel lekker vindt. Net of ik steeds weer van voor af aan moet beginnen. Ze moet echt opgepakt worden want ze heeft lange haren. Nu is ze dan wel kort geknipt maar ze moet op een of andere manier toch wel eens gewend zijn aan mij neem ik aan.

    Ik lig/zit al zowat 2 soms 3 of meerdere keren bij haar op de grond in de ren, dan praat ik heel veel, ik ga dan zelfs ipadden een half uur lang, een boek lezen, wat om me heen kijken, wat zingen, gewoon stil zitten zonder iets te zeggen ik heb al vanalles geprobeerd. Ik heb ook al eens een boekje hardop gelezen. Ook dan rent ze weg voor me. of gaat in een hoekje zitten stressen en knarsen tanden. Ze komt ook niet op me af om te snuffelen of om te kijken naar wat ik ben of kom doen. Ook heb ik het rammetje er al bij gezet op tafel en de grond zodat ze zich wat veiliger voelt met hem erbij maar ook dat helpt niets.

    Ik probeer en doe echt alles wat ik maar kan bedenken en verzinnen.

    Doe ik iets verkeerd?

    Wat moet ik hiermee?

  3. Bedankt voor alle reacties en tips van jullie. Fijn om zo je verhaal kwijt te kunnen en luister en meedenk oren hebben.

    Ik heb haar vorige week samen met een trimster behoorlijk kort geknipt. Onder de oksels echt ge milimeterd en de buik ook een flink stuk korter, nog korter als de boven kant. Zodat ik haar nu de komende weken ik hoop zelfs paar maandjes echt met rust kan laten. Ik heb wel rekening gehouden met het koude weer omdat ze buiten zit. Maar ik heb een extra warm schapen vachtje in het slaap gedeeltje gelegt en ze heeft nog altijd haar echte vriendje om lekker warm tegen aan te liggen. Maar ook vandaag ze gaat gewoon de hele dag buiten in de ren op de ijskoude tegels liggen en natuurlijk ook lekker in de regen.

    Zou het hier ook iets mee te maken hebben misschien?

    Ik doe 's avonds tegen een uur of 21/22 de ren van het onderstel gedeelte van het hok dicht zodat ze niet in de grote ren kunnen ivm regen en ik vertrouw het 's nachts niet wat er allemaal in de tuin komt, Zou ze zich misschien opgesloten voelen? Want overdag staat de grote ren altijd open zodat ze vanuit het 2 etage hok in en uit naar de grote ren kunnen lopen.

  4. Alvast bedankt voor al jullie reacties en tips.

    Met het nu being ik echt eens bedoel ik, ze heeft nu 2 weken kunnen wennen aan haar nieuwe omgeving, haar nieuwe vriendje, de mensen die hier in huis rond lopen, de geuren, de geluiden. Ik ben toen pas begonnen met erbij gaan zitten en haar proberen te aaien.

    Ik wil graag zien dat zei zich ook thuis voelt en niet steeds als ik aan kom dat ze bang weg rent naar boven b.v in haar slaap gedeelte of zich gaat verschuilen in een hoekje om zo ver mogelijk van mij vandaan te zijn.

    Ze krijgen bij mij 's ochtends tussen 6 en 8 brokjes ligt eraan hoelaat ik elke dag moet werken en in de na middag tussen 17 en 18u dan ben ik weer thuis. En ook als ik vrij ben deze tijden. Ik rammel dan met het voer in het bakje en dan rennen ze beide omhoog en gaan ze bij hun bakjes zitten. wanneer ik de biks in het bakje doe gaat ze zich weer afzonderen.

  5. Beste,

    Ja echt jammer... :( ben er echt beetje kapot van zeg maar want ik wil het beste.

    Het kammen op de grond lukt helaas ook niet want ze rent en springt gewoon echt weg als ik in de buurt kom en b.v een aaitje of met iets lekkers komt. Op de een of andere manier vertrouwt ze geen mensen. Helaas had ik dit niet gemerkt toen ik haar ging halen. Toen zat ze al op tafel en ik hoefde haar maar in het reis mandje te doen. Eenmaal thuis begon het. Na 2 weken met rust te laten en te laten wennen aan alle geluiden, geuren het hok, de ren, haar vriendje dacht ik nu kan ik echt beginnen maar nu nog steeds hetzelfde bange konijn :( Het bij ze zitten doe ik zeker 5x per dag en met het mannetje knuffelen en spelen ook. Zei ziet dit allemaal.

    Gewoon echt zo jammer.

  6. Beste mensen,

    Ik heb een teddy voedster konijn,

    Zei is van ongeveer Juni 2013 en leeft samen met een gecastreerd rammetje van ongeveer dezelfde leeftijd.

    Samen zijn ze lief voor elkaar. Hebben een groot buiten hok (2 etage's) en met een grote ren eraan. Het mannetje is super tam en heel lief. Daar kan je alles mee doen.

    Maar het vrouwtje blijft extreem bang als ik ook maar in de buurt kom. Ze wil nog steeds niks van mij weten. Snoepjes en andere lekkere dingen die ik haar wil geven uit de hand trekt ze heel hard uit mijn hand en gooit ze weg, Als ik bij haar ga zitten negeert ze mij continue en rent heel hard weg. Praten, daar wil ze niks van weten. Ze is langharig dus ik moet haar regelmatig oppakken om haar te kammen. Nu heb ik haar al helemaal kort laten knippen zodat ik haar niet of zo min mogelijk hoef op te pakken. Ik heb al geprobeerd om haar in een mandje te lokken zodat ik haar niet hoef op te pakken en haar zo toch kan verplaatsen en op een tafel kan zetten om haar na te kijken.

    Ze heeft genoeg knaag mogelijk heden onder andere houten balletjes, een houten wilgen tunnel, wilgen takken, ze krijgen genoeg voer en onbepertk hooi.

    Ook heb ik haar als eens apart gezet in een verlbijf alleen maar dan valt ze me helemaal aan en knort en wordt nog banger in die vreemde omgeving waar ze nu weer in is beland.

    Ik was al aan het denken om haar te laten helpen maar de Dierenarts zei dat het gedrag positief kan zijn, zo blijven en nog negatiever kan gaan worden.

    Ik weet me nu geen raad meer. Ik wil het beste voor het diertje maar ik krijg zo geen leuke band met haar...:erf:

    Wie o wie weet hier raad mee??

    Ik hoor heel graag tips.

    Alvast bedankt

  7. Wow dan heb ik nog wel ff te gaan als ik dat zo hoor. Maar helaas is ze in het verleden bij die fokker niet goed verzorgd ze zat vol klitten zelfs onder haar achter pootjes, die ik er inmiddels gewoon uit heb geknipt en geschoren, de nagels waren veel te lang en ze is totaal geen mensen gewend, gewoon weg triest.

    Ik ga en doe mijn uiterste best om haar de rest van haar leven een fijn en goed leven te geven. Ik wil het beste voor haar.

  8. Bedankt voor alle tips. Dat met de clicker ga ik eens proberen. Ik ben al blij dat het niks ernstigs is. Ja inderdaad schijnzwanger of de puberteit zou ik denk wel kunnen ze is nu vandaag 4 maanden oud (zei de fokster) maar ik weet het niet ze is wat groot uitgevallen. En heeft al volwassen haren en de nagels waren lang.

  9. Mijn voedster maakt een klein kort piepend achtig schreeuw geluidje als ik haar oppak. Eenmaal op de arm of tafel of waar dan ook is het goed. Wat wil dit geluidje zeggen? Heeft ze pijn, wil ze het niet? Vindt ze het niet fijn?

    Ze is wel nog angstig en vrij bang. Maar ik mag alles met haar doen en ze springt en rent verder vrolijk in het hok de ren en de tuin met haar mannetje. Ik moet haar echt af en toe pakken om haar te borstelen ivm lange haren en wil haar toch graag aaien en knuffelen.

    Ik hoor graag reacties en tips.

  10. Dat idee krijg ik nu dus ook. Maar gelukkig heb ik haar "gered" De dierenarts zei dat ze ook inderdaad ouder was. Hij schatte haar ongeveer 1 jaar maar het was echt een twijfel geval. Ze ziet er volgens hun heel goed uit qua vacht en gewicht. Ook vonden ze haar heel mooi. Wel zei hij inderdaad ze is erg angstig wat ik ook al zei.. Ze is (nog) erg op haar hoede. Hij zei ook waarschijnlijk een mix met widder. Verder is ze gezond (gelukkig).

    Hij vond het ook vreemd met het verhaal van dat ze helemaal in de klit zat (haar achterste) en de onderkant van haar achterpootjes. Hij vond het goed dat ik haar daar meteen van bevrijd had. Want hij moest lachen omdat ze nu een kaler kontje heeft.

    De dierenarts stelde voor ze vanaf nu samen te zetten zo kan het rammetje haar misschien gaan opvoeden, helpen en ondersteunen omdat hij zo goed tam is. Misschien dat zei dan ook snel bijtrekt en anders alles rustig aan kan doen en haar verleden wat er ook gebeurt is te kunnen vergeten. Ze zitten nu samen en oscar ging haar meteen in haar gezichtje likken en wassen en kroop meteen tegen haar aan om te rusten en slapen. Ze hebben net samen uit de voerbak gegeten.

    Het klikt echt allemaal triest zoals ik het schrijf, maar ik doe echt mijn best en wil nogmaals het allerbeste voor ze alle 2. Nu kan ze de rest van haar leven genieten. Ik zal haar en natuurlijk mijn rammetje geen vlieg kwaad doen. Bij mij hebben ze het goed, ik probeer het allemaal zo goed mogelijk en fijn mogelijk voor ze te maken en houden.

    Ik hoop dat ze gaat inzien dat het leven bij mij en haar mannetje goed is en niet slecht. En niet zoals haar vorige leven wat er ook gebeurt is. Misschien wel niks dat weet je toch niet en dat wil ik niet weten. Ik gun haar alle tijd en rust wat ze nodig heeft. En wat er ook gebeurt al zou ze niet zo tam worden bij mij is en blijft ze de rest van haar leven

  11. Dat is ook zo, dit lijkt me toch sterk dat ze 13 weken is toch? Zei is ook totaal (nog) niet actief. Eet en drinkt wel goed en komt wel af en toe de trap omlaag om eens wat rond te snuffelen of aan de wilgen balletjes of houten plankjes of ander speelgoed te knagen. De fokster zei echt 13 weken... Ook heeft zei tegen over oscar geen nest haren meer, meer een volwassere vacht. Ook haar oren zoals je ziet zijn stukken groter. Ook haar nagels waren te lang, en zoals ik al eerder schreef haar kontje en onder de poten vollop in de klit.. Kan dit bij heel jongen dieren., lijkt mij toch sterk Ik houd haar toch ik ga haar om deze redenen toch niet weg doen ze mag verder lekker oud worden met straks haar rammetje. Maar toch wel triest dat je bij iemand komt en vraagt voor een dwergje van ongeveer deze leeftijd... Misschien is ze al 1 jaar of ouder... En moest zei ervan af. Ze had wel rond de 30 nijnen. Echt veel.

  12. Bedankt ! Ik hoop het echt want ik wil het beste voor ieder diertje! Ik ga inderdaad morgen even naar de DA, eens even horen en kijken wat zei zeggen. Ik vindt het inderdaad erg triest en jammer dat er ook zo een mensen bestaan. Maar het is ook een domme fout van mij om daar natuurlijk het diertje uiteindelijk toch mee te nemen. Maar dan zie je het beestje en wil je het aller beste en ben je verkocht en dus neem je het mee ...

    Ik heb het even geprobeerd met de foto's via FB want daar heb ik ze op staan nouw hier komen ze.

    dit is de link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201842544043732&set=a.1778063209824.102776.1186704485&type=1&theater

    Ik hoop dat het gelukt is en jullie de foto kunnen zien. Mochten jullie de foto zien. Links is de voedster en recht het mannetje.

    Ik hoor graag van jullie !

  13. Allemaal weer bedankt voor alle tips en vethaaltjes.

    Toen ik oscar heb laten castreren heb ik hem meteen laten enten. De voedster heb ik nog niet laten enten want de fokster zei dat ze geent was, maar dan ga ik toch even zelf.

    Ze zitten trouwens gescheiden wel naast elkaar maar met een ren van hub beide ertussen dus ze kunnen wel neuzen. En alleen als ik er zelf bij ben laat ik ze beiden eventjes los om de beentjes nog meer te kunnen strekken in een stuk tuin. Ze doen zich dan niks en uiteindelijk gaat mijn rammetje na al het rennen en springen naast haar liggen. Zei is nog niet echt actief. Mijn mannetje wel die is echt vrolijk en rennen en springt. Zei huppelt een paar metertjes. Maar niet zoals hem. Vandaar dat ik ook al dacht dat zei ouder is.

    Ik heb de fokster netjes gemaild want ik zou ook nog de stamboom krijgen, tot nu toe schreef ze alleen. We zijn ermee bezig so snel mogelijk komt ie eraan. Toen ik vroeg na de leeftijd zei ze je weet toch ik zei 12 weken nu dus 13. Beetje vreemd

  14. Dank u wel voor u bericht.

    Ik vind het inderdaad erg vreemd. De hobby fokster liet mij zien hoe ze haar rug ging kammen en ik dacht bij mezelf, waarom begin je niet waar je hoort te kammen waar de knopen zitten? Gelukkig ben ik honden trimmer en weet wel van aanpakken. Op de rug had ze niks. Dus eenmaal thuis 2 dagen later nadat ze wat gewend was heb ik de schaar en tondeuse gepakt om het meisje zo snel mogelijk te helpen. Ze heeft nu wel een beetje een kaal kontje maar beter dit dan knopen en klitten wat uiteindelijk vilt wordt. Ook ik ben stom geweest want heb haar uiteindelijk toch meegenomen en ben erin getrapt dat de fokster zei dat ze 12 weken was. Terwijl mijn rammetje nu dan 4 maanden is en hij is een stuk kleiner en hij heeft zelfs nog nest haartjes totaal andere haartjes nog. Ook haar stamboom zou ze mij via mail sturen... Die heb ik nog steeds niet. Zou ik de vraag aan haar stellen met: weet u zeker dat ze 12 weken is?

    Ze heeft niet echt diarree maar wel iets licht bruinere keuteltjes wat wat plakkeriger zijn. Ik voer alleen 2x per dag een beetje biks 25gr per kg lichaamsgewicht en voor de rest hooi en water. Ik geef verder nog helemaal niks. Klinkt missvhien heel zielig.

    Wat fijn dat ik met zoveel vragen terrecht kam hier! Bedankt

  15. beste konijnen vrienden,

    Oscar is inderdaad sinds vorige week direct gecastreerd geworden. Ik ben naar de DA geweest en het kon al en zei hebben het toen meteen gedaan. Ik ben hem in de loop van ongever 17u toen weer gaan halen en hij was helemaal bij en zat en dronk gelijk weer. Alles gelukkig goed. wel heb ik nog een extra deken toen bij hem gelegd indien hij het koud zou hebben. Chanel en oscar zitte nog gescheiden maar wel naast elkaar dus ze kunnen elkaar zien en ruiken en zelfs neuzen door de tralies heen. Hij vertoont nu helemaal geen sexueel gedrag meer. Ook niet als hij naast haar zit door de tralies heen wat hij voorheen dus wel echt enorm deed. (gelukkig niet meer) Nu oscar rustiger is, is gelukkig chanel aan het bij trekken.

    Ik weet niet of dit soms ook met haar hormonen te maken kan hebben .. de fokster zei dat zei nu 13 weken is maar zei is veel groter als mijn rammetje die nu 4 maanden oud is. ook haar oren zijn groter. beetje vreemd toch? de voedster optillen heb ik pas 1x gedaan dat was om haar klitten te verijderen en haar kontje schoon te maken toen ik haar ging halen bij de hobby fokster ze zat echt helemaal onder. Dit vond ze niet erg volgens mij vond ze het wel fijn nu haar klitten weg zijn.

    Bedankt voor alles tips en reacties. Het is voor mij de 1e keer en ik doe mijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te doen vandaar dat ik zoveel vraag en schrijf. mijn excusses hiervoor als ik iedereen gek maak.

  16. Beste konijnen vrienden,

    Ik heb 2 teddy dwerg konijnen. Ze zitten in een buiten hok van 2 etages met een trap erin en daar omheen nog eens een panelen ren. Wat mij betreft ruimte genoeg voor 2. Oscar mijn gecastreerde rammetje is nog gelukkiger. Hij is nu heel lief zowel naar haar en naar mij was hij dat al. Heel sociaal en pakt alles zo goed op. Ik kan doen met hem wat ik wil. Als ik hem roep komt hij naar me toe, hij eet uit mijn hand. Echt een lieverd. Alleen Chanel de voedster die blijft in een hoekje zitten. Ze laat wel alles toe van Oscar maar als ik ook maar met mijn hand in de buurt kom om haar b.v wat lekkers te geven of haar wil aaien valt ze me aan en gromt ze. Wat moet ik doen? Iemand hier ervaring mee tips? Moet ik haar gewoon de tijd geven en even een paar dagen met rust laten? Ze is wel pas sinds gister avond bij mij en zit sinds vandaag bij het gecastreerde rammetje. Moet ik haar eerst veel rust geven en echt met rust laten? Of moet ik haar toch proberen te aaien ook al valt ze me aan? (handschoen aan) Ik wil niet dat ze bang is, ik wil haar ook gelukkig zien, net zoals mijn rammetje en ook naar mij.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .