Ga naar inhoud

Liefje01

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Liefje01

  1. Hallo,

    Ik heb een grote bananenplant binnenstaan en ik heb er een paar bladeren afgeknipt.

    Mag een konijn dit eten?

    Banaan mogen ze wel dus denk ik de bladeren ook.

    Misschien wel handig om te zeggen:

    Mijn konijn eet momenteel slecht volgens de DA heeft hij een verstopping.

    Gr.

  2. bedankt voor de link, ik ga straks meteen even langs de supermarkt.

    Ik heb inderdaad geen pijnstillers megekregen, gaat dat normaal in pilvorm ofzo? Hoe werkt zoiets? Ik ga straks toch maar even een andere dierenarts bellen...

    Ik zal de biks voorlopig maar even weghalen, hij eet ze toch niet, en wat meer groenvoer geven. Hij heeft vanochtend wel een beetje water gedronken (drinkfles), maar ik zal er een bakje met water bij zetten...

  3. Dank je Dollie. Ik heb even naar die lijst gekeken, er zitten gelukkig een paar dierenartsen bij mij in de buurt. Dus ik ga vanmiddag even bellen.

    Binky heeft gister zijn eerste dwangvoeding gekregen, en vanochtend zag ik wel een paar keutels liggen. Hij heeft van zijn biks niet gegeten.

    Ik ben vanmiddag vrij, dus ik ga eens lekker met hem knuffelen, eens kijken of hij een beetje wil spelen ofzo. Ik ga hem in ieder geval alle aandacht geven die hij nodig heeft :)

  4. Ik heb ook een middel gekregen ter stimulering van zijn darmen, dat moet ik ook met zo'n spuitje in zijn mond geven. En de dierenarts heeft zelf ook een spuitje gegeven in zijn nek met een middel dat de darmen weer op gang moet brengen. Maar ik kan wel een second opinion vragen door even met een andere arts te bellen vanmiddag, denken jullie dat dat nodig is? En hoe kan ik weten welke DA verstand heeft van konijnen?

  5. heey, ik was het forum helemaal vergeten, maar ik ben bij de dierenarts geweest en Binky heeft last van verstopping. We hebben een zakje met poeder meegekregen wat we moeten mengen met water en via zo'n spuit moeten geven, en dit moeten we langzaam afbouwen (eerste week 5/6 keer per dag, dan steeds minder). Hij moet langzamerhand weer wat aansterken en dan zelf weer gaan eten. We moeten het even goed in de gaten houden, maar als het goed is, gaat het dus vanzelf weer over :)

    Dank jullie wel voor alle tips :)

  6. Ik ben afgelopen weekend weg geweest, en mijn moeder heeft zaterdagmiddag even naar ons konijn gekeken, maar hij had nog genoeg water en eten dus ze hoefde niks bij te vullen. Zondagavond waren we weer thuis, en er zat nog steeds genoeg eten in zijn bak. Vandaag zat datzelfde eten er nog in, ik heb niks bijgevuld. Hij eet dus vanaf vrijdagavond niks meer (poept ook niet). Voor de rest, in zijn gedrag enzo, is hij niet veranderd. Hij is nog net zo enthousiast, speelt veel, eet wel snoepjes! Wat raden jullie aan? Als ik nu een dierenarts zou bellen, zouden ze uiteraard zeggen dat ik maar even langs moet komen, maar het lijkt me op zich niet nodig, want als hij ziek zou zijn, zou hij toch een stuk rustiger moeten zijn dan normaal?

  7. Ik ben weer terug, de DA kon me gelukkig goed helpen.

    Het is een bultje bij de anus dat Bink waarschijnlijk zelf heeft open gekrabd.

    Ik moet het wondje nu een paar keer per dag schoonmaken met een sponsje

    (zachte kant) met Badedas en ik heb een zalfje gekregen voor 's avonds.

    Het moet met een paar weken over zijn. Ik moet wel goed in de gaten houden

    of hij goed blijft eten, want als hij hiermee stopt kan het bultje in de weg zitten bij het poepen, dan moet het eraf worden geknip.

    Dus het valt gelukkig nog heel erg mee.

    In ieder geval nogmaals bedankt allemaal voor jullie reacties.

  8. ik heb een paar foto's gemaakt van het probleem maar ik weet niet hoe ik die moet toevoegen.

    Ik ontdekte net wat bloed in de kooi van Binky. Ik heb even gekeken en hij heeft een wondje bij zijn balletjes. Bink is ongeveer anderhalf jaar oud, komt bijna niet buiten (laatste tijd in ieder geval niet) en er liggen geen scherpe dingen in zijn hok.

    Ik heb de dierenarts al gebeld en kan over een uur terecht, maar hebben jullie misschien alvast wat adviezen wat ik nu kan doen? Ik vind het vreselijk om gewoon een uur te moeten wachten in onzekerheid en helemaal niks te kunnen doen... Ik heb de wond al een beetje schoon gemaakt, en Bink vond het niet erg dat ik eraan zat (alleen vond hij het niet prettig om op zijn rug te liggen...) en hij eet en drinkt genoeg. Hij ligt er nu ook weer relaxed bij. Je zou zeggen dat er niks aan de hand is, maar hij bloed wel...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .