Ga naar inhoud

Anouk91

Members
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Anouk91

  1. Ik hoorde bij Luna vanmorgen een flinke borrelbuik. Mijn vorige konijntje Mila is overleden door een flinke verstoppen, zij had ook een borrelbuikje in het begin, vandaar dat ik direct alert ben. Luna vertoont verder nog geen symtomen (eet en keutelt goed, actief), maar ik wil er gelijk bij zijn. Is het verstandig om haar direct metacloral te geven? Ik las ook iets over aeropax, heb ik verder geen ervaring mee dus een beetje terughoudend om dit te gaan uitproberen. Graag hoor ik tips over wat ik nu het beste kan doen!


  2. Luna is op 11 juli bij de dierenarts geweest voor sterilisatie. Na een dag wat moeite met eten (dwangvoeding gegeven) ging het alweer beter. Eergisteren (20 juli) opeens niet meer eten. Omdat dwangvoeren niet lukte en we ons zorgen maakten over de wond, direct naar de dierenarts geweest. Die constateerde dat er met de wond niets mis was en dat Luna fit was. Hij heeft haar gebit bekeken en gezien dat ze haakjes had. Die zijn gisteren (21 juli) onder lichte narcose (slaapgas) verwijderd.


     


    Gisteravond en vandaag overdag was ze weer super levendig. Ze heeft veel gegeten en aan alles geknaagd en weer rondgerend. Vanaf eind van de middag eet ze in ene niet meer en kan ik aan haar zien dat ze pijn heeft. Ik gaf haar wat andijvie en ze kauwde er 1x op, maar liet het toen direct weer vallen. Dit doet mij denken dat ze nog steeds pijn heeft van iets in haar mond! Ik heb haar nu in ieder geval pijnstilling gegeven en dwangvoeding. 


     


    Komt het vaker voor dat konijnen na het verwijderen nog steeds wat last hebben en dat ik dit nu pas merkte doordat eventuele pijnstilling nu uitgewerkt was? Of is het waarschijnlijker dat de dierenarts haakjes heeft laten zitten?


     


     


  3. Het is in ieder geval belangrijk dat je in de wc en erbuiten heel duidelijk een a dere bodem hebt inderdaad. Zelf heb ik een tijdje niks op de bodem gehad en alleen in de hoek een kleedje. Dan gaat ze leren dat de wc is om te plassen, en zal ze die wc ook gaan herkennen in een andere omgeving (ik heb bv een wc in de kooi en een in de kamer. Ze linken nu de wc zelfs zo erg met behoefte doen dat wanneer ik ze schoonmaak en weer ga vullen, ze soms voordat ze gevuld alweer erin hebben gekeuteld!)

  4. Oke, dan ga ik haar vanaf nu dezelfde hoeveelheid biks geven als bailey krijgt, ons dwergkonijn van 6 mnd (en toekomstig vriendje van Mila). En kleine hoeveelheden groenten die Bailey ook krijgt. Hooi eet ze gelukkig ontzettend goed.

    Toch grappig om te zien hoe konijntjes zo kunnen verschillen, Bailey at veel minder dan Mila! Ze is echt een veelvraat, want ze eet nu zelfs meer dan hem. Ik moet zeggen, het past wel bij dr super ondeugende ik-ben-lekker-toch-nergens-van-onder-de-indruk karakter, haha!

  5. Bij ons krijgen ze standaard witlof en andijvie. Tomaat krijgen ze als we het zelf ook eten (vrij vaak) en wortel denk ik om de dag. En af en toe komkommer. Wij halen gewoon iedere week een voorraadje en dat blijft makkelijk een week goed. Het enige wat je dan dagelijks moet doen is een paar blaadjes andijvie en witlof afscheuren, een worteltje oid erbij, ene even wassen. Het hoeft dus niet veel tijd te kosten hoor, als je daarmee zit!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .