Ga naar inhoud

Roostavernier

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roostavernier

  1. hey, ik lees dat je daar geschreven hebt geen kool.

    dit is niet helemaal waar. eigenlijk is kool heel gezond voor konijnen, (geloof voor de fosforbalans maar dat kan ik navragen) ben pas bij dierenarts Inge Thas geweest (en das echt de beste qua bijzondere huisdieren) en die vertelde dat dus, zij noemde geeft haar konijnen witte kool. natuurlijk als je ze teveel geeft kunnen ze gas ontwikkelen, en net als alles rustig opbouwen.

    vooral belangrijk is de afwisseling van groente!

    te veel witlof is ook niet gezond.

    roos

  2. Hallo,

    Ik heb een teddydwerg (nogal veel haar dus) en ik zie af en toe met de keutels haar mee komen.

    Nu heb ik wel eens gehoord dat ananas goed is tegen verstopping, maar helpt ananassap dan ook? Of wat zou ik anders kunnen geven om het te voorkomen?

    Roos

  3. Wat je zegt is wel zo. Ik kan niet normaal door m'n kamer lopen zonder dat Flos voor m'n voeten loopt, ze plast ook af en toe buiten dr kooi wat volgens de DA ook kan zijn doordat ze dan schijndrachtig is en we hadden hier in huis ook al het idee dat ze de kat probeerde te versieren!! (dat vond ie maar nx!:)

    Ik zal eens kijken of ze het geluid altijd maakt als ze huppelt of alleen op zulk soort momenten. En anders nog maar eens de dierenarts raadplegen en een kweekje laten maken.

  4. Hallo,

    Bedankt voor jullie reacties!

    Nee, er is geen kweekje gemaakt, de dierenarts heeft ook eigenlijk niet veel kunnen zien omdat de enige aanwijzing het knorren is, en een beetje een natter snuitje dan normaal. De longen klonken normaal en je hoort het enkel als ze huppelt, dus dat heeft de dierenarts niet kunnen horen.

    Ik heb wel gelezen dat een monster nemen om een kweekje te maken onder narcose moet gebeuren. Is dat zo? Want dat is natuurlijk weer een extra risico...

    Roos

  5. Hallo,

    Mijn konijn heeft een knorretje in dr ademhaling als ze huppelt. Ik ben er direct mee naar de dierenarts geweest en zij dacht dat het pasteurella is. Hiervoor heb ik voor 20 dagen enroxil (antibioticum) meegekregen. Ik ben nu 7 dagen verder en ik hoor nog geen verschil. Gister ben ik daarom ook begonnen met echinacea bij te geven om de weerstand te verhogen.

    Mijn vraag is nu aan de mensen die dit ook hebben meegemaakt: hoelang duurde het voor je verschil merkte door de antibioticum? En is er verder nog iets anders wat ik zou kunnen doen?

    Alvast bedankt.

    Groeten Roos

  6. Hoi,

    Mijn konijn heeft een knorretje in dr ademhaling als ze huppelt. De DA denkt dat het Pasteurella is. Daarvoor krijgt ze 20 dagen antibiotica (enroxil). Ik ben nu 6 dagen bezig maar ik hoor nog geen verschil. (verder wel helemaal gezond trouwens). Ik geef nu ook maar Echinacea bij in de hoop dat dat helpt.

    Mijn vraag is nu aan mensen die ook konijnen hebben gehad met Pasteurella: hoe lang duurt het voordat de antibioticum aanslaat of hoelang duurt het voor ze beter zijn?

    groeten Roos

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .