Ga naar inhoud

JufLaura

Members
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JufLaura

  1. Hoi iedereen,


     


    Vandaag kwam ik bij mijn konijnen en zag ik allemaal plukjes haar liggen. Wat bleek; een van mijn voedsters was in de andere ren gekomen. De dames hebben toen elkaar ontdaan van wat haar, niet super ernstig en het voedstertje dat 'ontsnapt' was zat ook weer terug in haar eigen ren. Heel vreemd. Alles goed gecontroleerd en ervoor gezorgd dat dit niet nog eens kan gebeuren. Meteen beide dames op wondjes gecontroleerd en toen zag ik bij Mitzy een klein beetje bloed onder haar oogje bij haar snorharen.


    Had haar oogje bekeken maar zag er niets aan.


    Een uurtje later ging ik wat groenvoer geven en toen zag ik dat haar oogje traande. Ze kneep het ook een beetje dicht.


    Meteen opgezocht wat ik kon doen en het een beetje schoon gedept met afgekoeld gekookt water.


    Toen ik enkele uurtjes later weer ging kijken zag ik dat er wat witte vloeistof onder haar oogje zat. Ook dit weer weg gedept met afgekoeld gekookt water. Aangezien ze gewoon at en zich niet heel vreemd gedroeg dacht ik dat het wel oke was.


    Nu kom ik er net bij en nu zie ik in haar oogje een soort rood velletje, ik durf er niet goed aan te zitten maar weet niet of het een wondje is of een stukje huid wat los heeft gelaten.


    Ik denk dat mijn voedster haar flink heeft gekrabd maar weet nu even niet wat ik moet doen.


    Heb het ook weer schoon gedept.


    Ik heb haar ook even in de gaten gehouden. Ze eet gewoon, is actief, wast zichzelf en reageert alert op mijn stem.


     


    Wat zouden jullie doen? Ik wil het nu ieder uur controleren en als het erger wordt misschien morgen even de dierenarts bellen.


    Tips zijn welkom!


     


    Groetjes Laura


     


     


  2. Ooh jeetje, wat zielig! Trek je maar niet te veel aan van wat mensen in Duitsland denken, als jij vind dat hij naar de DA moet dan is dat gewoon zo! 


    Over het voeren:


    Wortelhapje, natuurlijk niet te veel!


    Verse groenten? Hooi? Verse kruiden? Ik noem maar wat hoor, waarschijnlijk heb je dat al geprobeerd. 


    Misschien kun je zelf verse groente pureren.. zodat hij het kan oplikken. 


    Succes hoor! Laat maar weten hoe het gaat!


  3. Even een vraag over mijn lieve voedster Mitzy.


    Ze steekt regelmatig haar tong uit en maakt dan van die smekgeluiden. Ze eet nu ook veel hooi en dan hoor ik haar echt overdreven knagen lijkt het wel. Zou er iets met haar tanden kunnen zijn?


    Ze is verder echt kerngezond, eet en drinkt goed, rent, springt en speelt met haar vriendje. 


    Maar vond het zo opvallend dat ik het toch even wilde vragen. 


     


    Hoor graag iets van jullie :) Dank je wel! 


  4. Net bij de dierenarts geweest. Ze zegt dat het waarschijnlijk staar is maar het zou ook een ontsteking kunnen zijn vandaar dat ik antibiotica heb meegekregen. Ze gaf al aan dat hij er niets meer door ziet :(

    Bram heeft er zelf geen last van dus en ik hoop dat dat zo blijft. Maar het idee vind ik toch wel zielig :(

    Nja.. ik denk dat ik het maar moet accepteren. Nog even de antibiotica afwachten maar heb daar zelf niet echt vertrouwen in.

  5. Mijn exram was ook 5 maanden toen hij gecastreerd werd.

    De eerste dag was hij heel zielig en heel suf. De volgende dag rende hij al vrolijk rond. Ik heb zelfs een ram gehad die dezelfde dag al weer volop ging rondlopen, die had echt nergens last van. Het zal wel per diertje verschillend zijn.

    Succes en vertroetel hem maar goed als het zover is.

  6. Jeetje wat erg! Inderdaad zo snel mogelijk naar de dierenarts met dat arme beestje.

    Misschien kun je tot die tijd ook even zorgen dat het je konijntje aan niets ontbreekt. Het is goed dat ze eet!

    Ik heb hier ook wel eens gelezen dat bepaalde kruiden rustgevend of pijnstillend kunnen werken. Volgens mij kamille?

    Moet je maar eens opzoeken.

  7. Hoi...

    Mijn lieve ex-ram Bram (hij is nu 9 jaar) heeft sinds gisteren een soort van witte waas over zijn oog heen :(

    Ik schrok er van want ik herken dat van mijn hond, die blind was. Dus ik ben bang dat dit nu ook bij Bram gaat gebeuren als het niet al zo is. Vandaag heb ik de dierenarts erover gebeld en ik kan gelukkig morgen langskomen.

    Volgens mij heeft hij geen last want hij is gewoon actief, eet en drinkt goed en huppelt door de tuin. Ik zag alleen dat hij vandaag wel eerder weer terug in z'n hokje was gaan zitten.

    Nu vraag ik me af of jullie hier ervaring mee hebben? Is dit een soort van staar?

    Ik vind het altijd zo zielig dat konijntjes bij het ouder worden vaak 'ouderdomskwaaltjes' krijgen en vaak snel aftakelen. Dit heb ik nu al bij 2 voedsters (8 en 9 jaar geworden) meegemaakt en dat doet me veel verdriet :(

    Ik hoor graag jullie ervaring en tips. Het allerbelangrijkste is dat Bram geen pijn heeft en gewoon fijn kan leven!!!

    Groetjes en kerstgroetjes van mijn 4 nijnen :)

  8. Hoi iedereen,

    Vandaag ben ik met Bram, mijn ex-ram van 7 jaar bij de dierenarts geweest. Bram heeft al een tijdje last van een vies achterwerk. Heb zijn voeding aangepast, nog meer hooi en minder lekkere tussendoortjes. Ben al een paar keer flink bezig geweest met zijn achterwerk schoonmaken maar het wordt steeds weer vies. Ik heb hem dus maar eens goed bekeken en zie nu dat zijn staartje helemaal op de grond hangt. Wanneer hij plast, plast hij dus over zijn staartje heen. Het blijft dus nat en vies en er plakt van alles aan vast.

    De dierenarts zei dat Bram er verder prima uitzag maar dat zijn staartje waarschijnlijk verlamd is.

    Ik moet hem nu een week apart houden om zijn ontlasting goed te bekijken. Ook moet ik zijn achterwerkje grondig wassen met groene Badedas. Voorheen deed ik dit met Biotex maar Badedas is iets vriendelijker voor zijn huid blijkbaar.

    De dierenarts zei dat ik deze week ook maar eens moest nadenken over het volgende: het staartje van Bram laten amputeren. Operatie onder narcose is natuurlijk risicovol voor konijnen + Bram is al aardig op leeftijd. De operatie kost 150 euro en is blijkbaar best complex.

    Ik vind dit best wel lastig. Het geld is niet het probleem, natuurlijk is dit een flink bedrag maar ik heb dat wel voor Bram over. Wat ik moeilijk vind is het risico. Zo'n operatie is stressvol en pijnlijk en dat vind ik zielig!

    Aan de andere kant heeft hij dan natuurlijk geen ongemak meer van zijn 'handicap'.

    De dierenarts zei dat ik anders om de 2 dagen altijd zijn achterwerk moet wassen. Wat natuurlijk niet handig is in de winter (Bram woont buiten met z'n vriendin). En in de zomer is het risico op vliegen weer groot.

    Mijn vraag aan jullie is: hebben jullie ervaring met de amputatie van een staartje? Hoe zwaar is die operatie? Moet hij daarna een kap om of is de wond niet zo groot?!

    En wat zouden jullie doen?

    Ik hoor het graag, alvast bedankt!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .