Ga naar inhoud

Palomino

Members
  • Items

    131
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Palomino

  1. Je hebt een voedster??

    Ik zou haast zeggen, da's meidengedrag. Ik kan geen verklaring geven, maar ik herken het wel. Met m'n voedsters, m'n poezen, de hennen in het kippenhok. Ze doen soms gewoon zo ontzettend moeilijk.

    Ik merk het af en toe zelfs bij m'n dochter..., waarom makkelijk doen als het moeilijk kan...

  2. Alle konijnen hebben toch een bovenlip wat bestaat uit twee delen? Dat is toch normaal, of snap ik nu totaal niet wat je schrijft

    Ja hoor, alle konijnen hebben dat, net als flaporen. :he: Dat is helemaal normaal.

    Maar Schisis, (ook wel hazenlip genoemd) is iets heel anders....

  3. Nogmaals, alle konijnen hebben een hazenlip, daarom heet het ook zo..

    Ik denk eerder andersom; Een "hazenlip" is een ernstige, medische afwijking, vernoemd naar de lip van hazen. Ik kan me niet voorstellen dat alle konijnen en hazen dat spleetje in hun lip hebben door een genetische afwijking.....

  4. Ik denk eigenlijk ook dat het om een "ongelukje" gaat, een lidteken. Een hazenlip is echt een spleetje en ziet er niet zo verfrommeld uit.

    Z'n tandjes staan op de foto mooi recht, hij eet, ik denk dat je je niet echt zorgen hoeft te maken.

    Mocht het wel een echte hazenlip zijn dan kan het zich beperken tot alleen de lip, of doorlopen in de kaak en/of gehemelte. Bij de laatste twee had hij de 5 weken denk ik niet gehaald...

  5. Net als wij worden ook konijnen ouder. Ik klim niet meer zoals vroeger in bomen, ik lig veel liever in een stoel met een boekje... En die rimpels, die had ik vroeger ook niet... Maar ik voel me niet oud, en als het aan mij ligt ga ik ook nog lang niet dood.

    Ons oude nijntje Dizzy ligt ook het liefst de hele dag languit in het gras, terwijl z'n vriendinnetje om hem heen allemaal binkies maakt.

    Tuurlijk is het een keer afgelopen, maar dat is met alle beestjes zo. Ik zou gewoon blijven genieten van dat ene binkie per dag. Want voor mij zijn binkies (al is het maar één per dag) een teken dat nijn zich prettig voelt.

  6. Met een baasje als jij is je konijn echt niet ongelukkig hoor, en als je eens wist hoe ik mijn konijnen soms in bedwang moet houden.... Jij hebt je nijn echt geen pijn gedaan hoor en voor je de lucht uit z'n longetjes drukt, dan moet je er minstens op gaan zitten ofzo.

    Net wat Cupcake82 zegt, maak je niet druk en geniet gewoon lekker van je konijn.

  7. Een konijn hoeft in de winter echt niet naar binnen hoor. Mijn 10 konijnen wonen zomers en s'winters buiten. In het najaar krijgen ze een wintervacht, daarmee kunnen ze prima tegen de kou. Je hoeft alleen maar te denken om tocht en vocht/regen.

    Mocht je eens geld hebben voor een nieuw hok; hoe groter hoe beter. En hij went er echt wel aan hoor, gewoon even doorzetten.

    Het konijn van je vriend heeft een paleisje met een hok waar wel 5 konijnen in kunnen. Dat konijn voelt zich in dat grote hok echt niet eenzamer dan jou konijn in z'n kleine hok.

  8. Ik ben misschien heel fout bezig, maar hier krijgen ze dagelijks kruiden, de Vlamen wat meer dan de dwergjes. Ik ga niet beginnen met eetlepels en zoveel per kilogram lichaamsgewicht. Ze krijgen zoveel ze op kunnen.

    Sommige willen het niet, anderen eten wel 4 eetlepels per dag, vers en gedroogd.

  9. Ga jij maar lekker rustig slapen hoor, je nijn doet dat ook. Die maakt zich echt geen zorgen om z'n oortjes.

    Eten, drinken en keutelen is een heel goed teken, dat zal de dierenarts morgen vast bevestigen.

    En een tip; schrijf thuis alles rustig op wat je de dierenarts wil vragen. Want ik weet uit ervaring dat je zonder briefje de helft vergeet en het zou jammer zijn als je van de dierenarts thuiskomt en je hebt toch nog een aantal vragen.

  10. Ik ben dierenartsassistente geweest en ik heb van alles gespoten, behalve entstoffen... Ik moest dan ook gewoon met m'n beestjes naar de praktijk voor een enting, ik kreeg het niet mee om thuis zelf te spuiten.

  11. Misschien stopt het na een weekje, misschien na twee weken, misschien na een maand..... Je kan echt geen weken doormodderen met een zalfje van de dierenwinkel. (Volgens de verkoper vast wel, maar geloof me, de meeste verkopers weten niet meer over het middel dan wat er op de bijsluiter staat...)

    Als je nu één keer met je konijn naar een konijnkundige dierenarts gaat, dan weet je de oorzaak van het oorsmeer, en kan de oorzaak behandeld worden. Daarnaast kan de dierenarts gelijk kijken of er een ontsteking is of niet, en kan hij bekijken of het trommelvlies nog heel is. En je kunt vragen of je konijn genoeg drinkt.

    Schrijf al je vragen op een briefje en stel ze aan de dierenarts, hij zal je vast graag antwoord geven.

    Dan zijn in één keer al je zorgen weg.

  12. Lastig hè, dat drinken. Ik heb op dit moment een Vlaamse reus in pension. Een beetje een "lastig geval". Hij heeft lever- en nierproblemen en krijgt daarvoor elke dag druppeltjes in z'n fles. En in de fles moet 75cc water.....

    Ik wilde het eerst niet geloven, maar meer dan 75cc drinkt hij echt niet op een dag. Maar hij is vrolijk, hij plast, hij keutelt en je merkt verder niks aan hem. Blijkbaar kunnen sommige konijnen toe met heel weinig water.

  13. Een beetje oorsmeer kun je schoonmaken met oorcleaner/zalf van de dierenwinkel, (al is dat spul er volgens mij alleen maar om de kas van de winkelier mee te spekken), maar teveel oorsmeer heeft een oorzaak en dat kan alleen een dierenarts beoordelen.

    Je zou voor je eigen gemoedsrust misschien even langs de dierenarts kunnen gaan, maar ik geloof niet dat je bang hoeft te zijn voor een ontsteking, (of de oorsmeer moet al zo erg zijn geweest als op het plaatje hierboven, dan wordt het een heel ander verhaal en móet je naar de dierenarts...) en al helemaal niet voor een gescheurd trommelvlies hoor.

    Je konijn zou er dan niet zo bijzitten als op de foto die je om half 9 hebt geplaatst. Ik begrijp uit de foto dat hij lekker komkommer heeft gegeten, een konijn met pijn eet niet, en een gescheurd trommelvlies is echt heel pijnlijk.

    Bot gezegd, (maar zeker niet zo bedoeld), je hebt een beetje teveel doorgedacht. Maar best herkenbaar hoor.

    Mocht je weer een keer de oortjes schoonmaken, gebruik dan geen luciferstokje of een wattenstaafje. Het moet gek gaan wil je iets beschadigen, maar je drukt de viezigheid dan alleen maar verder naar binnen. Gewoon zalf of cleaner in het oortje doen, even lekker inmasseren en dan maak je met een doekje om je vinger alleen de oorschelp schoon. De rest mag nijn zelf doen; hij gaat waarschijnlijk flink schudden met z'n koppie en alle zalf en viezigheid vliegt eruit. (Wel even doen waar het geen kwaad kan.) ;-)

  14. Ik krijg nooit goed hoogte van het drinken van konijnen.

    De meeste logeetjes in m'n pension drinken thuis uit een fles maar sommige nijnen weigeren het hier gewoon. Ze drinken dan hun hele vakantie uit een bakje, (terwijl er ook een fles met vers water hangt), en thuis drinken ze als vanouds weer uit hun fles....

  15. Ik las dat ze sudocreme op de plekken smeren, dat is creme voor rode babybilletjes. Het werkt ook tegen andere dingen, maar ik zou het zeker niet zomaar op m'n konijn smeren.

    Ontstekingsremmend, oke..., maar wie zegt dat het een ontsteking is? En een ontsteking moet niet afgeremd worden, die moet verdwijnen en daarvoor moet je volgens mij toch echt even naar de dierenarts.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .