Ga naar inhoud

Marloup

Members
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marloup

  1. Hallo Marloup,

     

    Helaas hebben wij ook een konijn gehad met een fikse wond. Ook hier de wond steeds lo openmaken en het pus eruit halen. Helaas hebben wij het gevecht verloren. Ons konijn is 3x geopereerd en als ik terugkijk had ik dat niet moeten doen.

     

    Wat ik nu aanraad aan anderen, blijf niet te lang doorgaan. Pus bij konijnen is zeker niet hetzelfde als bij mensen of honden. Het pus is dik en niet weg te spoelen. Hierdoor is het gevecht tegen pus echt heel moeilijk. Zodra de pus zich een baan door het lichaam weet te verkrijgen is het een afgelopen zaak.

     

    Ik weet niet hoe je nu pijnstilling geeft, maar heb bij mijn konijn gemerkt dat injecties echt het best werken. Je dierenarts kan je dit leren en is totaal niet moeilijk. Hierdoor kreeg mijn konijn nog even een opleving.

     

    Wens je veel sterkte, hoop natuurlijk dat je konijn de strijd gaat winnen!

    bedankt voor je steun. ik geef ze nu nog metacam foor het voer. antibiotica geef ik wel per injectie. ik werk zelf in de dierentuin dus heb ervaring met het spuiten.

    wat erg dat jouwn konijn het niet geeft gehaald, heb je ze in laten slapen?

    bij mij doen ze het wel erg goed zo. eten drinken en willen het liefst weer vrij rondrennen. Hopen dat het zo blijft.

  2. nou ik heb al aangifte gedaan eerder. en ze nemen het hier in de buurt wel serieus omdat er vaker dieren worden ontvreemd in de regio.

    heb net de wond van de zwarte weer opengemaakt. Hij was al gaan dicht zitte ma je zag dat er nog pus onder zat. echt zielig hij had er wel pijn aan. Dus maar een beetje extra metacam gegeven.. Verder lekker met ut laten.

  3. Ja het gaat nu wel goed met ze! uit de wonden komt nog steeds pus dus proberen maar goed schoon te houden en te spoelen! pijnstiller wou hij niet van me aannemen dus die geef ik smorgens maar een mienie beetje brokjes met metacam overheen. Zo krijgen ze het toch binnen! krijgen ze Savonds de rest van de brokjes.

  4. de onthoofding kan idd ook Door een marter of iets dergelijks zijn gedaan. Het was alleen wel raar dat er een schep bij het konijn lag en de nek wervel in een scherpe lijn was afgebroken.

    ook is er bij mij eerder een erg fraaie eend 'verdwenen' en 3 mooie kippen die je niet zo 123 ergens kunt vinden..

  5. Ja ik heb ook aan een roofdier gedacht. maar ik weet niet of een kat nou een konijn van 7 kilo zou proberen te pakken..

    en het stomme is nog dat ik een beveiligingscamera heb hangen omdat er bij mij eerder een konijn onthoofd is en er geregeld mensen over het hek heen klimmen om te 'knuffelen' met mijn beesten

    helaas deed deze nacht de camera het juist niet.. Dus ik zou het nooit weten denk ik..

  6. Voorlopig mogen ze nog niet terug in de wei, ik heb nog 3weien en genoeg voedsters om aan ze te koppelen. Dus als ze niet meer samen kunnen zijn er nog genoeg opties.

    @domino

    Ik heb het zelf gedurfd omdat ik eigenlijk wel alle benodigheden heb, behalve de duploceline (sterke antibiotica)

    Ik heb een keer ook zelf mijn voedster moeten opensnijden omdat ze was overleden tijdens de bevalling, heb de jongen er uit gesneden maar het was helaas al te laat

  7. Hallo,

    ik heb zelf 9 konijnen die allemaal zijn ingeënt, en de mannen zijn gecastreerd.

    Ze zitten in een grote wei met genoeg ruimte.

    nu kwam ik vorige week smorgens bij de dieren, en kwam er een reus niet eten. Hij zat te bibberen en was zeik nat van de regen. Na wat onderzoek thuis had hij flinke wonden in zen nek. maar ze waren wel mooi schoon van de buitenkant. Dus heb ik hem binnen gehouden en elke dag proberen schoon te maken.

    nu kwam er diezelfde dag nog een reus na me toe vrolijk gehuppeld. toch had hij een groot gat in zen bovenste ooglid.

    Deze heb ik ook maar binnen gehouden en goed schoon proberen te houden.

    nu zag ik dat 3 dagen geleden de wonden steeds viezer en dikker werden. Dus op na de da. Ze moesten helaas alle twee onder narcose schoongemaakt worden en alles uitspoelen. Dit hebben ze vandaag gedaan. en omdat ik zelf in de dierenwereld werk mocht ik bij de 'operatie' zijn! super leuk en interessant, alleen jammer dat het mijn eigen dieren waren.

    nu zitten ze lekker thuis warm op een dekentje. eten deden ze meteen goed, nu nog om de dag antibiotica spuiten en de zwarte moet nog metacam hebben elke dag omdat hij het meest toegetakeld was. .

    Hier bij probeer ik wat foto's toe te voegen. het is niet voor de gevoelige kijker,

    nu maar hopen dat ze snel genezen en weer snel de wei in mogen!!

    groetjes

    20141013_095930_zpseh8twlyv.jpg

    20141013_095919_zpsoduvvakq.jpg

    20141013_135859_zpsk1co6fah.jpg

    20141013_140837_zpsilzxhppd.jpg

    20141013_140237_zpsonyyz91r.jpg

    20141013_100526_zpsdvltemoy.jpg

    20141013_095932_zpslnyar544.jpg

    20141013_095916_zpsp1khylfg.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .