Ga naar inhoud

Eva93

Members
  • Items

    99
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eva93

  1. Goedenavond,

     

    Ik heb nu anderhalve week geleden een koppeltje uit het asiel gehaald. Koppeltje zit al een jaar samen (zijn allebei bijna anderhalf) en wonen nu in een hok met ren van ongeveer 5m2. Hier kunnen ze 24/7 in en er zijn schuilplekjes. Ik zag na de eerste paar dagen het mannetje af en toe op het vrouwtje rijden (rangorde opnieuw bepalen denk ik), maar vond gisteren ineens plukken haar in de ren. Ook lijkt het vrouwtje wat knorriger naar het mannetje toe en deze probeert een aantal keer per dag op haar te rijden. Ze vechten niet, maar het vrouwtje laat wel duidelijk merken dat ze het niet leuk vindt dmv brom geluiden. Hoe lang duurt rangorde bepaling in een nieuwe omgeving meestal? 

    Ze nemen gelukkig ook afstand van elkaar of liggen juist heel lief samen te slapen/eten, dus de situatie is niet constant. Maar het rijden is de afgelopen dagen wel een stuk vaker geweest dan de dagen ervoor. Is dit normaal of moet ik dit toch goed in de gaten houden?

  2. Ik heb een mail terug van de dierenkliniek op mijn vraag uit welke studies bleek dat het vaccin 100% zeker werkt tegen sterfte aan RHD 2 en waarom zij, als sterkliniek, niet stoppen met cunivak terwijl andere sterklinieken dat dus wel doen.

     

    Citaat

    Beste Eva,

     

    Wij hebben ervoor gekozen om het eerst beschikbare vaccin te gebruiken om de periode tot het langwerkende vaccin dat 1 jaar werkt en ook ziekte voorkomt (beschikbaar naar verwachting eind maart 2016)  te overbruggen.

    De konijnen kunnen niet meer doodgaan na de vaccinatie. Koorts en anorexie kan genezen worden. Aangezien er in de regio konijnen dood zijn gegaan, wilde we een epidemie voorkomen.

     

    Oftwel, weer een standaard verhaaltje om uiteindelijk mijn vraag niet te beantwoorden. Even zo klaar mee. 

     

    Ik weet trouwens niet of je bedoelt dat je dier medisch centrum hebt gevraagd naar het vaccin Charita, heb gevraagd wat op de flesjes van het vaccin stond aan een da assistente die er nog niets vanaf wist , die las voor dat het Cunivak RHD was. Later werd dit ook door een da bevestigd. 

  3.  

    8 minuten geleden zei HildeR:

    Nog een probleem met cunivak is dat het nooit is onderzocht hoelang het bescherming biedt. 1 week? 1 maand? 6 maanden? 1 jaar? Daar heb je toch niks aan...?

    Wat als je konijn dood gaat nadat ie wel 2x is ingeënt met Cunivak? Als zij jou een schuldgevoel aanpraten, kun jij dat ook bij hen ;) Inentingen zijn niet onschuldig en ook de productie ervan gaat gepaard met heel veel dierenleed. Ik zou gewoon het advies van Utrecht opvolgen en je niet gek laten maken door zulke dierenartsen. Want heerst het nou echt zo erg? Waarom zijn er dan niet meer meldingen? Het advies van Utrecht is nog steeds hetzelfde als medio december.

    En wat je zegt over facebook; dierenartsen vinden het inderdaad niet leuk, die discussies op hun pagina :D. Berichten met vragen of kritiek worden gewoon verwijderd.

     

    Net ook nog een mail gehad, naar aanleiding van het telefoon gesprek.

    Ze gaan pas op zn vroegst eind maart overstappen op een ander vaccin, en zullen zich er de komende tijd in verdiepen. Oftewel hun huiswerk van tevoren dan niet goed gedaan? Ben het wel met je eens Hilde, het is inderdaad andersom ook zo. Helaas zullen zij dat dan weer niet zo zien..

    Ik ga de herhaling bij deze ook afzeggen Charita, net zoals jij wel even klaar mee. Ben blij dat dit niet mijn vaste adres is. De kliniek ziet er echt professioneel uit en het personeel was ook erg vriendelijk, maar voel me nu net een kleuter zoals het telefoongesprek ging en die mail dan nu ook weer. 

    Van het weekend als ik het rustiger heb maar even een berichtje in de facebook groep van de regio gooien, daar kan de dierenkliniek het bericht toch niet uit verwijderen :) 

     

  4. Ben trouwens ook wel benieuwd in hoe verre ze proberen zichzelf in te dekken en in hoeverre ze al weten dat het niet 100% zeker werkt.

    Toen ik zei dat ik de informatie van UU wel in een bericht (privé bericht) op facebook naar hun wilde sturen, kreeg ik te horen of ik het niet op facebook wilde posten ivm paniek die het zou kunnen veroorzaken. Ze dachten dus dat ik het onder de post van de vaccinatie ronde wilde plaatsen. Maar het lijkt mij dat het wel zo netjes is dat de dierenkliniek de mensen die nog moeten vaccineren laat weten dat dit vaccin dus niet ervoor zorgt dat het konijn het virus niet kan krijgen. 

  5. Ik ben zojuist teruggebeld door de dierenkliniek, dit hadden ze over cunivak te zeggen:

    het vaccin werkt inderdaad niet in de zin dat konijnen niet ziek kunnen worden van RHD2, maar wel zodanig dat ze er niet aan kunnen overlijden. Ze zouden door cunivak alleen grieperig (?) kunnen worden van RHD 2. Van de andere entingen was nog niets bekend of deze binnenkort komen, ze blijven op cunivak zitten. Maar ze blijven dus adviseren om te enten met cunivak en zeker ook voor de herhaling te komen, omdat je konijnen anders wel aan RHD2 kunnen sterven mochten ze het krijgen. Maar ik mis toch de informatie op internet dat cunivak 100% zeker ervoor zorgt dat een konijn niet kan overlijden aan RHD2. 

    Toch straks maar even bellen of mijn vaste dierenarts de vaccins inmiddels niet heeft, de dierenkliniek was de enige in de omgeving met de vaccins dus vandaar dat ik daar naartoe ging.

    Kreeg ergens een beetje een schuldgevoel toen ze zei dat een konijn dus wel kan sterven aan RHD2 als ik niet voor de herhaling kom... 

     

     

  6. Ik zit denk ik bij dezelfde praktijkgroep als jij @Charita,heb oa ook 30 december laten enten. Bij mij wisten ze er echter nog niks vanaf en hadden ze nog geen andere klachten gehoord. 

    Heb gebeld en moest de informatie mailen van UU, zij gaan dan kijken of ze blijven enten met het vaccin of toch overstappen op een andere.

    Twijfel wel of ik nu de herhaling voor cunivak moet afzeggen of toch niet omdat het "enigzins" bescherming kan bieden.. 

  7. Daar heb ik zeker iets aan. Dan ga ik toch volgende week weer langs om een nieuwe dosis panacur te halen als het 28 dagen gegeven moet worden. 

    Raar dat er nooit een oorzaak voor gevonden is, wel fijn dat je beestje er geen last meer van heeft gehad!

    Ik lees veel dat konijnen die tollen minder eten of rustiger zijn, maar hier merk ik dus helemaal niks. Ze schooit nog net zo veel als wij zelf zitten te eten en duikt echt op haar eten af. Ze is ook een ons aangekomen de afgelopen 3 maanden, dus ik hoop dat het niet meer gebeurt en dat het misschien toch aan de oorontsteking heeft gelegen.. 

  8. Hoi allemaal,

     

    Vanmiddag rolde mijn konijn ineens van mijn schoot af. Op het ene moment was ze kusjes aan het geven, op het andere moment begon ze te rollen en te tollen en ging zo de woonkamer door. Haar snel geprobeerd te pakken, dit lukte gelukkig en haar tegen mij aangehouden. Ze bleef nog een tijdje met haar kopje schudden, dit werd langzaamaan steeds minder vaak. Daarna was ze weer helemaal zichzelf, toch snel de dierenarts gebeld en langsgegaan.

    Haar oren waren beide een beetje rood van binnen en lichte korstvorming, ze heeft in beide oren een lichte oorontsteking. Ook had ze koorts. Daarvoor nu antibiotica gekregen en koortsremmer. Dit zou het plotselinge rollen en tollen veroorzaakt kunnen hebben.

    Ik moest echter ook meteen aan EC denken, en heb dit ook voorgelegd aan mijn dierenarts. In overleg besloten om nu 9 dagen preventief panacur te geven. 

    Zijn er hier meer mensen die dit van het ene op het andere moment hebben meegemaakt? En kan EC zich zo plotseling zo heftig openbaren? Ik heb zelf nog geen andere syptomen bij haar gezien van EC, dit was dus ook erg onverwacht en heftig. Als jullie dit al eens meegemaakt hebben en het was in dat geval EC, komt een volgende aanval dan weer snel of hoeft dat niet per se? En heeft iemand dit wel eens meegemaakt bij een oorontsteking? 

     

  9. Bedankt voor de reacties!

    Had uiteindelijk mn eigen dierenarts te pakken gekregen, die vond het ook vreemd omdat het zo plotseling was dat piepen. Mocht het even aankijken omdat ze verder zo goed was en anders morgen langskomen.

    Kom net uit mn werk vandaan en ze schijnt al 3 uur niet meer te piepen, ademhaling klinkt weer goed. Nog steeds erg actief en goed eten, dus hopelijk morgen nog steeds een goede ademhaling.

  10. Mijn konijntje piept sinds vanochtend ineens zwaar bij het ademhalen.


    Vanochtend toen ze gevoerd werd nog niet, ongeveer 2 uur later wel. Ze eet en drinkt nog prima, keutels zijn goed en ze is zoals altijd erg actief. Maar ik maak me er wel erg bezorgd over.


     


    Haar neusje is schoon, ze niest niet en je ziet geen snot oid. Is dit iets waarmee ik vandaag nog naar de dierenarts moet of kan ik dit een dag aankijken en morgen gaan?


    De dierenarts die weekenddienst draait was net niet bereikbaar, die ga ik straks alsnog proberen te bellen. Maar misschien weet iemand hier wat ik het beste kan doen?


  11. Het autorijden zelf is gelukkig niet echt een probleem, ze vind het altijd wel best. Ze gaat vaak lekker ontspannen languit liggen in de transportbox, het is ook geen moeite om haar daarin te krijgen. Nu zet ik de transportbox wel altijd op schoot, misschien dat ze daarom rustiger is. Ik maak me eerder druk om de temperatuur in de auto.Misschien van tevoren even de airco laten draaien zodat het niet té warm is. 


     


    Gelukkig hoef ik me dan niet te druk te maken over de enting, want volgende week kwam juist zo goed uit ivm werk

  12. Ik heb voor aankomende woensdag een afspraak met de dierenarts staan om de jaarlijkse inenting te laten herhalen. Maar nu zie ik dat juist vanaf woensdag tropische temperaturen worden verwacht.


     


    Hebben er mensen ervaring met laten enten op warme dagen? Omdat de meeste konijnen wel wat slomig worden na een enting en daar twijfel ik over in combinatie met het warme weer. 


     


    Ik heb speciaal  woensdag gekozen omdat ze de rest van de week overdag  binnen kan lopen, we hebben een stenen vloer dus in huis wordt het maximaal een graad of 24. De autorit is gelukkig ook maar 10 minuten, maar wil voor de zekerheid even weten of er mensen zijn die dit al eerder hebben laten doen op zo'n warme dag? 


     


  13. Heeft ze lang haar van onderen? Ik knip bij Teddy ongeveer iedere maand / 2 maanden de langere plukken haar weg, omdat de blindedarmkeutels daar anders ook in blijven plakken. Zij laat ze altijd eerst vallen voordat ze ze op eet, maar soms zijn die haren van onder dus te lang om de keutels te laten vallen. Misschien kan je daar nog naar kijken?

  14. Baarmoederontsteking komt helaas wel vaker voor, Teddy heeft het ook gehad. Had begin vorige zomer besloten haar toch te laten castreren, ze was een nestje aan het bouwen en ineens in huis aan het plassen. Geluk dat ik meteen een afspraak had gemaakt, de dierenarts dacht dat hij voelde dat de baarmoeder was ontstoken en dat klopte uiteindelijk ook. En dat was echt niet aan haar te merken, ze was net zo druk met spelen en goed gehumeurd als altijd. Ook prima met eten. Ik ken mijn konijn goed en weet precies wanneer iets niet goed is, maar je merkt het dus niet altijd als een konijn ziek is..


     


    Het duurde wel een paar dagen voordat ze weer helemaal de oude was met eten, zorg er dus voor dat je groenvoer/kruiden in huis hebt waar je konijn aan gewend is en die ze het snelst zal gaan eten.


     


    Succes voor vanavond, ik duim mee!


    • Vind ik leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .