Ga naar inhoud

Reneebee

Members
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Reneebee

  1. Ja, Poef was altijd zindelijk. Ik heb hem dit aangeleerd door steeds alle keutels in de bak te doen / ruimte steeds groter te maken enz.


    Ook nu veeg ik de keutels op en doe ze in hun bak. Plassen doen ze wel netjes op de bak. Als het alleen de keutels zou zijn zou het ook niet erg zijn, alleen stofzuigen 2x per dag. Maar het gaat echt om het sproeien...


  2. Hoi iedereen, 


     


    Ik heb hier over al eerder een topic gestart, maar het blijft een probleem: sproeien. 


    Poef (gecastreerd mannetje) is al 2 jaar bij ons. Het eerste jaar alleen, na een jaar een vriendinnetje er bij: Fluf (gecastreerd vrouwtje).


     


    Sinds Fluf er is is Poef een soort sproeimachine geworden. Ook zindelijk zijn is te veel gevraagd voor beide nijntjes. 


    Is er iets wat ik kan doen om het sproeien te stoppen?


    Eerst dachten we dat het kwam omdat Fluf nieuw was. Maar het is gewoon nooit opgehouden; het lijkt zelfs erger te worden. 


    Elke ochtend begin ik de dag met stofzuigen, dweilen en de plinten meubels en muren afnemen. 's Avonds kan ik dit weer doen. 


    Intussen ben ik er een beetje klaar mee. 


    We hadden het idee om een buitenhok te maken. In onze kleine stadstuin is het net haalbaar om een hok/ren van een kleine 2m2 te maken. Dat betekend dat ze toch elke dag even los moeten in de tuin om de benen te strekken. Nu komen ze ook dagelijks even in de tuin, maar je raad het al: ik kan elke keer de tegels en tuinmeubels boenen na zon speelkwartiertje.


     


    Mijn man en ik zitten er nu serieus over te denken om de konijntjes weg te doen vanwege dit probleem. Ik vind het ook zielig om alleen Fluf weg te doen (omdat hij het voor haar komst nooit deed) want dan zijn ze allebei alleen...


    Ik wil echt zeker weten of er geen andere optie is. Zijn er hormoonbehandelingen voor konijnen? Een dierenfluisteraar *-) speciale kruiden waarvan hij rustiger word? iets anders?!


     


    Please ik hoop dat iemand een goede tip heeft


    • Vind ik leuk 2
  3. Heb je zijn tanden al bekeken? Een poos geleden stopte fluf ook met brokjes eten maar hooi en groenten wel, toen bleek dat ze kleine haakjes op haar kiezen had.


     


     


     


    Het kan ook zomaar een keertje zijn: ik had iets soortgelijks vorige de week ook. Fluf wilde opeens geen brokjes in de ochtend terwijl ze er normaal op af gestormd komt. 


    Ik heb hooi voor haar neergelegd en dat at ze wel een klein beetje. Ik heb het aangekeken omdat ze het hooi wel at en verder gezond leek.


    Af en toe bood ik een brokje aan maar daar wilde ze niks van hebben.


    Laat op de avond die zelfde dag (ik voer ze ook als ik wakker word en voor ik ga slapen) kwam ze weer gewoon op het eten af gestormd en sindsdien at ze weer normaal. 


    Dus misschien is het gewoon een keertje geen zin?

  4. Hoi iedereen, 


     


    Misschien ben ik overbezorgd, maar ik wil deze vraag toch even voorleggen... 


     


    Maandag: Ik ga mijn konijnen hun avondeten geven. Fluf, die weer goed eet nadat haar haakjes weg zijn komt enthousiast als altijd aangerend, poef niet. Ook als ik hem brokjes aanbied wil hij niks. Voor de zekerheid heb ik hem een klein beetje gedwangvoerd en Metocloral gegeven. Een uurtje later eet hij weer zelf hooi en wat brokjes die er nog liggen. 


     


    De andere dagen (di, wo do) komt hij weer op zijn eten afgestorm en eet alsof hij uitgehongerd is. 


     


    Gisteravond: het zelfde! Hij komt weer niet op zijn eten af. Weer wat motocloral gegeven. Vanmorgen eet hij weer alsof er niks aan de hand is. 


     


    Moet ik me hier nou zorgen over maken of niet?


    Ik ga zaterdagavond op vakantie, dus ik wil hem wel goed kunnen achterlaten bij de oppas (die komt een weekje in ons huis)


     


     


  5. Bedankt voor het reageren iedereen!


     


    Voor de zekerheid ga ik morgen toch even de DA bellen. Net weer wat brokjes aangeboden (SS junior had ik gekocht, ik dacht misschien lag het aan de smaak van SS) , ze at er 2 maar kauwde er wel heel lang over (haar maatje had in de zelfde tijd 6 brokjes op) dus mogelijk toch iets met haar kiezen.. *-)


  6. Vorige week leek fluf niet zo lekker. Ik naar de DA: na de röntgenfoto bleek dat haar maag vol/verstopt zat en daardoor waren haar darmpjes bijna leeg. 


     


    Ik heb 5 dagen lang gedwangvoerd en medicijnen gegeven en Fluf knapte goed op. Ze ging al weer zelf hooi eten en als ik ging voeren at ze ook een paar brokjes. Na check bij de DA waren haar maag en darmen weer ok. 


    Het 'mengsel' dwangvoer dat ik gaf was SS brokjes geweekt in water, met wat ananassap en wortelpuree. 


     


    Nu valt mij alleen iets op: sinds ik gestopt ben met dwangvoeren lijkt het of ze geen zin meer heeft in brokjes? Als ik ga voeren komt ze enthousiast aan, eet ze 2 of 3 brokjes en is dan weer weg. Dan gaat ze hooi eten of ergens languit liggen. Als ik haar iets anders aanbied bv een klein stukje groente of fruit eet ze dit ook smakelijk op. Als ik haar hooi aanbied op een plek waar ze is eet ze dit ook allemaal op. Verder is ze gewoon normaal actief als altijd.


     


    Ik heb 2 mogelijke verklaringen: 


    - Ze lust geen SS meer na het dwangvoeren?


    - Poef (haar vriendje) is de laatste erg dominant bij eten. Hij knort als mijn hand in de buurt komt tijdens het eten. Maar ook als ik ze hun portie bij elkaar uit de buurt geef eet ze maar een paar brokjes.


     


    Wat denken jullie?


    En als ik een ander voer voor haar ga kopen, wat is een goed alternatief voor SS? Ik heb ook een pakje Fibafirst staan hier maar dat  slaat ze soms af, en soms eet ze het op.


  7. ah neee in je gezicht? :blink:  het kwam vooral op fluf en het kleed heb ik ook schoon gemaakt gelukkig. Het waren zomaar wat druppels, geen hele straal ofzo (dat was meer de voorstelling die ik had van sproeien haha echt als zon tuinslang die je op het gras zet met een sproeier)


     


    Ik heb het hem nog nooit eerder zien doen dus ik hoop dat het eenmalig was.. hij loopt door heel het huis dus als ik straks de muren moet gaan schrobben word ik niet vrolijk :sarcastic:


  8. Hoi iedereen!


     


    Poef is 10 maanden oud. Toen hij ongeveer 3 maanden was is hij gecastreerd. 


    Sinds kort heeft hij een vriendinnetje, de koppeling is geslaagd. (af en toe rijd Poef nog op Fluf)


     


    Gister zag ik iets waarvan ik dacht huh?! wat is dit?!


     


    Ze mochten samen lopen in de woonkamer; Fluf komt daar normaal nooit omdat ze nog niet kan traplopen en daar ligt een kleed en fluf gaat dan altijd Binkys maken als ze op het kleed mag.


    Poef sprint van de ene kant van de kamer naar de andere kant heen en weer. Opeens gaat hij rondjes draaien om fluf heen met zn staart helemaal omhoog. Fluf gaat liggen, een soort als een kat die aan het jagen is en af en toe ruiken ze aan elkaar en springen ze omhoog! Tussendoor maken ze wat binkys of racen ze wat


     


    Het zag er heel grappig uit, maar opeens zie ik Fluf aan Poef zn staartje ruiken: meneer springt omhoog en er komen allemaal druppels uit zn kont :oh:  Over Fluf heen! 


     


    Is dit sproeien??? Waarom doet ie dat? Ik dacht dat dit niet meer zou kunnen omdat hij gecastreerd is?


    Is zoiets af te leren :neutral: hahaha


  9. Hoi!


     


    Toen ik mijn ram heb laten castreren werd hij daarna ook drukker en baldadiger. Hij ging buiten de kooi plassen, en andere dingen doen die niet mochten heel voorzichtig en zodra wij dan alleen al keken sprintte die weg, echt alsof hij het deed om ons uit te dagen. Ik baalde toen enorm, omdat ik juist had verwacht dat hij rustiger zou worden in plaats van dat hij stout gedrag ging laten zien. 


     


    Om je gerust te stellen: na een week of 7 was dit gedrag bij hem over. :money: Ik zou nog even wachten, ik heb wel eens ergens gelezen dat konijnen nog wel 6 weken last kunnen hebben van hun hormonen na de castratie.

  10. Hoi Debbie, 


     


    Ik heb dit ook gehad met mijn ram. (als je op mijn gebruikersnaam klikt kan je dat topic denk ik nog wel vinden) volgens mij was het gewoon zijn puberteit. Zelfs na zijn castratie duurde het wel 6 tot 7 weken voor het over was. Ik moet wel zeggen, Poef spong gelukkig altijd van de bank af om op het kleed te plassen haha :sarcastic: 


     


    Je kan een bepaald deel van je kamer afzetten met een panelenren en een kleed van de kringloopwinkel ofzo er onder, om de 'schade te beperken' zegmaar tot dat de puberteit over is. (dan kan je haar evt castreren, want dat plassen kan ook met hormonen te maken hebben en na castratie komen de hormonen allemaal wat tot rust)


     


    Succes er mee!

  11. Hoi Iedereen!

    Ik heb een probleem. Poef is 3 weken geleden gecastreerd. Hij was eerst altijd zindelijk, maar toen hij ongeveer 5 maanden was begon hij buiten het hok te keutelen en te plassen. Ik gaf de puberteit de schuld, dus ik kreeg mijn vriend zo ver dat we hem gingen castreren en daarna zou ik er een vriendinnetje bij mogen voor hem!

    Nu, 3 weken na zijn castratie, is hij nog steeds bezig met buiten het hok keutelen en plassen. Hij doet dit op de 3 m2 voor zijn kooi, en ook wanneer ik hem een kleed of kussen geeft (hij vind het heerlijk om daar in te graven ed)

    Als hij niet zindelijk word wil mijn vriend ook geen tweede konijn :(

    Het lijkt wel of hij het er om doet, want als we hem 'betrappen' rent hij snel zijn hok in (omdat we hem eerst altijd een kwartiertje in zijn hok deden als hij buiten de kooi plaste)

    - Zodra ik hem op zijn toiletje zie geef ik hem daarna een snoepje als beloning, maar ja ik kan natuurlijk niet altijd in de gaten houden wanneer hij op zijn WC zit. En eerst mocht hij altijd heel de dag door de keuken lopen, ook als ik weg was, maar nu doe ik dat ook niet meer omdat ik dan als ik thuis kom de hele bende kan opruimen.

    - Ik doe steeds alle keutels in zijn toilet, en als hij heeft geplast doe ik niet het keukenrol waar ik zijn plas mee op dep in zijn toilet want dan gaat hij het keukenrol opeten.

    - Overal waar hij heeft geplast, maak ik schoon met schoonmaakazijn.

    - Ik heb ook al een extra plasbak in de ruimte voor zijn kooi gezet, en daar plast/keutelt ie precies omheen!

    - Ik geef hem nu ook geen kleden of kussens meer, jammer want dat vind hij altijd wel super leuk om mee te spelen

    Voor mijn gevoel heb ik dus alle tips die in andere topics staan geprobeerd, maar het helpt allemaal niet.

    Heeft iemand nog een goed idee? Ik hoop het wel want dan kan ik eindelijk een vriendinnetje voor hem zoeken!

  12. Hoi Bokonijn,

    Misschien heb je er iets aan als ik vertel hoe het met mijn konijntje is afgelopen:

    Een paar dagen na dit forum begon ik ook te horen dat als hij ergens aan rook er een 'ruikend' geluid uit zijn neusje kwam, en als hij hard inademde bv voordat hij een sprintje ging trekken een 'reutelend' geluid net als wanneer mensen met een verstopte neus inademen door hun neus zeg maar... Ook nieste hij nog steeds zonder snot. Maar verder at/dronk hij goed en was hij super actief.

    Ik ben naar de DA gegaan en hij maakte zich ook niet direct zorgen omdat hij verder actief enz was, maar deed wel even de temperatuur opmeten en hij had wat verhoging. Dat + de af en toe reutelende ademhaling hebben we besloten hem toch een antibiotica prikje te geven. Dat was afgelopen vrijdag. Ik heb mijn konijntje zaterdag en zondag niet meer horen niezen! Vandaag moet hij misschien een tweede prikje om de kuur goed af te maken.

    Misschien je nijntje als je hem iets lekkers geeft er goed aan laten ruiken en dan luisteren of je zijn ademhaling hoort. Op bunnybunch staat ook een lijst met konijnkundige dierenartsen, misschien kun je ergens een second opinion aanvragen?

    Succes er mee!

  13. Hoi Iedereen,

    Mijn konijntje is nu een kleine week bij me. Hij is 9 weken oud. Drie dagen geleden heeft hij zijn inentingen gekregen en heeft de dierenarts hem meteen even nagekeken. Hij was helemaal gezond.

    Hij is hartstikke levendig (rent rond in de keuken, is nieuwsgierig, maakt binkies), hij eet (SC junior rabbit en hooi) & drinkt goed.

    Hij niest vaak. Als hij uit zijn waterbakje heeft gedronken. Dit leek me nog logisch, want dan komt er waarschijnlijk water in zijn neusje. Maar de laatste 4 dagen zie ik hem ook wel eens 'uit het niets' niezen. Ongeveer 4 keer per dag (en misschien vaker als ik niet thuis ben) Steeds controleer ik zijn neusje en pootjes maar die zijn allebei mooi droog.

    Kan het zijn dat hij allergisch is voor iets? Hij heeft als bodembedekking een 100% katoenen kleed. In zijn toiletje liggen geperste houtkorrels en hij heeft 2 hooiruifjes gevuld met hooi. Hij begint niet te niezen als ik nieuw hooi doe dus het lijkt me niet dat het komt door het stof dat daar uit komt...

    Het enige wat ik nog kan bedenken is dat er misschien een haartje of zo in zijn neusje zit wat er maar niet uit wil?

    Mijn andere vraag:

    Ik geef hem knaagsticks van geperste mais, om zijn tanden af te slijten. Hij heeft zo'n ding in 2 dagen op! Zijn hier ook alternatieven voor die minder suikers enz bevatten?

    Groetjes Renee

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .