Ga naar inhoud

Blackyy

Members
  • Items

    326
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Blackyy

  1. Ik zal dan toch nog even langs een dierenarts gaan om de urine te laten onderzoeken inderdaad, wat raar dat dit niet is gebeurd dan. Ik zal een privebericht sturen met de naam van de dierenarts, maar heb verder telkens dezelfde arts gehad en deze heeft met andere problemen wel heel juist gehandeld geloof ik, ook een operatie goed uitgevoerd, dus weet niet waar het dan aan ligt.

     

    Wat kunnen ze concluderen uit enkel het onderzoek met stripje en microscoop?

  2. Ja ik heb een potje utine gebracht om te laten onderzoeken maar toen vertelde de dierenarts mij dat de urine van konijnen altijd troebel is en daarom eigenlijk niet op die manier te onderzoeken valt.. iets wat ik ook heel raar vond.

     

    de eurologist van huisdierendokter heeft overigens een andere samenstelling:

    Samenstelling Eurologist: Lysimachia nummularia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astragalus extract, Pinus pinaster, Rhizoma Corydalis, Caulis Akebiae, Herba Pyrrosiae, Plantain (Plantago major L.) extract.

    Misschien is die toch beter?

     

    Tumoren zouden inderdaad ook kunnen in de blaas. Haar baarmoeder is vorig jaar operatief verwijderd

  3. De problemen met plassen zijn meerdere keren per dag druppels plassen met veel persen, heb het wel overlegd met de dierenarts maar er zijn geen foto's gemaakt. Dierenarts wilde geen antibiotica doen voor mogelijke blaasontsteking en zegt dat ik pijnstillers kan geven. Nou vind ik dat pijnstillers eigenlijk ook niks oplossen, behalve de pijn verminderen bij het plassen. De da is wel konijnkundig en staat ook op de lijst hier op het forum.

     Ik hoopte met dit middel een operatie of behandeling onder narcose te kunnen voorkomen, omdat pluis op leeftijd is en ik dit eigenlijk niet aandurf.

     

    Ik heb op internet veel goede reacties gelezen over het gebruik van het middel bij konijnen en vandaar dat ik het wilde proberen.

     

    Maar misschien dus maar niet doen?

     

    Wat is het verband met zonlicht?

    Pluis krijgt SS brokken maar overweeg nu over te stappen op SS mature want daar zou minder calcium in zitten.

  4. Hallo allemaal,

     

    Wegens wat problemen met moeilijk plassen besloten om ons pluis urologist tabletten te gaan geven, deze zouden kunnen helpen tegen blaasgruis. Hier op het forum is helaas niet heel veel te vinden over deze tabletten, dus vandaar dit topic.

     

    Ik heb namelijk de tabletten urologist besteld via de site van medpets, daar heten ze Sesipharm Urologist Aid.

    https://www.medpets.nl/urologist+aid+kleine+dieren/

     

    Op de site van huisdierendokter lees ik echter dat de tabletten Eurologist heten, deze hebben ook een andere samenstelling. Deze kan ik echter niet bestellen via die site. 

    https://www.huisdierendokter.nl/blaasgruis-kat.html

     

    Nu is mijn vraag dus eigenlijk, weet iemand wat het verschil tussen deze twee varianten is? Ik kan dit verder nergens vinden. Kan ik de sensipharm urologist wel gewoon veilig geven aan een konijn? iemand ervaringen?

     

    Alvast bedankt!

  5. Heb vandaag geen dwangvoer meer gegeven, ze eet redelijk goed brokjes en knabbelt nu af en toe wat hooi.

     

    Ze zit binnen en kan eigenlijk de hele dag door de kamer loslopen. Haar maatje is helaas overleden, waardoor ze nu alleen zit. Dit is al wel meer dan een jaar geleden. 

     

    Normaal gesproken eet ze heel veel hooi. Dus de haakjes zouden denk ik niet kunnen komen door te weinig hooi eten? Ze is inmiddels 7,5, misschien heeft leeftijd er iets mee te maken?

  6. Hallo allemaal,

     

    Ik heb al veel op internet gezocht maar kon niet echt een antwoord vinden voor mijn probleem.

    Mijn konijn pluisje at niet zo veel meer, dus zijn we naar de dierenarts geweest. Deze is konijnkundig en staat op de lijst hier op het forum.
    Hij constateerde een beetje gas in de buik en heeft verder haar tandjes bijgevijld zonder narcose, dus het bekje opensperren en dan vijlen. Dit ging zonder al te veel problemen en pluis verzette zich niet veel. Dit was vorige week vrijdag. Sindsdien eet pluis echter nog minder. De eerste paar dagen na het dierenartsbezoek had ze een verstopping naar mijn weten, ze poepte niet en at weinig, maar daar hebben we haar met pijnstiller (novacam) en darmstimulerend middel (metocloral) doorheen kunnen helpen. Nu poept ze weer heel veel. Ze eet echter nog steeds te weinig. Volgensmij geen hooi, en maar de helft van de brokken die ze normaal eet. Met de dierenarts gebeld, en die zei ons door te gaan met de pijnstiller 2x daags en dwangvoeren met Critical Care. Hier zijn we nu dus al een paar dagen mee bezig maar ze eet nog steeds niet zoals eerder. Ze schooiert niet meer zo als ze eerst deed, maar komt wel op de brokken af als we die geven, maar eet weinig. Wel eet ze meer als we haar de brokjes uit de hand voeren. Verder is haar gedrag normaal, ze loopt actief door de kamer heen en is erg alert. Haar temperatuur is ook normaal. Heeft ze nog last van de kiezen nu? gezien die dus al wel zijn gevijld. Als we de brokken zacht maken met water eet ze het ook niet zelf op uit een bakje. Wel is sochtends haar bak brokken leeg, dus wellicht eet ze snacht heel langzaam toch alles op?

     

    Heeft iemand enig idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

     

    Groetjes

  7. Hallo allemaal,

     

    Pluis lijkt een beginnende verstopping te hebben, eet enkel brokjes, geen hooi en poept al sinds vanmiddag niet. Dus ik overweeg haar nu medicijnen te geven voor de nacht. Ik heb metocloral voor de darmpjes en als pijnstiller novacam. 

     

    Probleem is dat ze net een kuur is begonnen met fenbendrops om te ontwormen. 

     

    Ik weet nu niet of ik haar novacam of metocloral kan geven in combinatie met de fenbendrops. Kan dit kwaad??

     

    Alvast bedankt en groetjes

  8. Wat gek Rian, maar fijn dat je konijn is opgeknapt, en ook een behoorlijke leeftijd heeft mogen bereiken! Dat maakt mij ook weer wat geruster haha.

     

    Ik zal eens met de dierenarts overleggen welke wormenkuur hij aanraadt, en de brokken dus wat minderen.

    Hopelijk is dat een goede eerste stap.

  9. Ontwormen hebben we nog nooit gedaan, is misschien wel een idee als het verder geen kwaad kan?

     

    Ze krijgt 25 gram per kg, wat neer komt op 45 gram met haar 1,8 kilo. Ze krijgt sochtends de ene helft van de brokjes en savonds de andere helft. Verder onbeperkt hooi en water in een bakje de hele dag. Hooi eet ze verder heel goed. Groenvoer op het moment dus weinig, omdat dit bijna meteen weer zorgt voor plakpoep. Verder kreeg ze soms een klein stukje appel of wortel, maar sinds de plakpoep dus ook niet meer.

    Ouderdomskwaaltjes heeft ze nog niet echt inderdaad, al heeft ze dit jaar wel meer moeite met verharen, maar dit kon volgens de da ook komen doordat ze dit jaar is gesteriliseerd, dat de hormonen hierdoor wat anders waren.

     

  10. Hoi allemaal,

     

    Bedankt voor de reacties!
    Een tijdje op alleen hooi en water zetten en de brok weer rustig opbouwen hebben we al meerdere keren geprobeerd, maar toch blijft de plakpoep terugkomen. 
    Ze krijgt nu de standaard normale biks, dus geen gemengd voer. Misschien een idee om over te stappen op SS? Dat moet ook erg hoog in vezels zitten toch? Zou ik dan moeten kiezen voor normale SS of de mature versie?

     

     

     

     

  11. Hallo allemaal,

     

    Onze Pluis zit nu sinds een halfjaar binnen, en het is ons opgevallen dat ze de laatste paar weken telkens plakpoep heeft. Pluis is een voedster van inmiddels 7,5 jaar oud. Ze eet de juiste hoeveelheid brokjes en onbeperkt hooi per dag, wat ze ook erg goed eet. Groenvoer is ze nooit echt veel gewend geweest, maar geven we af en toe. Ik merk wel dat ze hier slecht op reageert. Soms is er na het eten van groenvoer niks aan de hand, de andere keer heeft ze meteen de volgende dag plakpoep. Ik ben er al een keer mee naar de dierenarts geweest, al is dit een paar weken terug. Zij heeft wat poep onder de microscoop gelegd maar kon niks vinden. 

    Ik heb een foto gemaakt van de poep, waarin zowel harde keutels als plakpoep en een soort slijm te zien is.

     

    Wat zou dit kunnen zijn en hoe zou het kunnen komen?

     

    Alvast bedankt!

    poeppluis.jpg

  12. Hallo allemaal,

    Omdat ik er met mijn dierenarts toch niet helemaal uit kom hoop ik dat jullie mij verder kunnen helpen in het maken van een keuze.

    Mijn konijn Pluisje is een lieve voedster van ongeveer 6,5 jaar oud, met pasen wordt ze 7. Ze is niet gecastreerd/gesteriliseerd.
    Ze loopt al een half jaar met een opgezwollen tepel en een dikke bult daar onder. Wij zijn toen naar de dierenarts geweest en die zei ons dat het een opgezwollen melkklier was en verder niet gevaarlijk. Ik vertrouwde dit niet dus ben nu, een halfjaar later weliswaar, naar een andere konijnkundige dierenarts geweest. Deze vertelde me dat hij niet duidelijk kan zien wat het is, het voelt als een goedaardig gezwel omdat het los ligt in de huid, niet aan organen vast lijkt te zitten en bewegelijk is etc. Hij raadde mij echter wel aan deze tumor weg te halen. Ik ben zelf nogal terughoudend tov een operatie aangezien Pluisjes leeftijd, ik vind haar toch al best oud om een narcose te ondergaan. De dierenarts werkt wel met gasnarcose wat blijkbaar minder ingrijpend moet zijn voor konijnen. Ook vertelde hij dat het slechts een huidoperatie zou zijn om het gezwel weg te halen, ze hoeven dan niet in de buik, de operatie is dus niet heel zwaar en zelfs lichter in vergelijking met een castratie bijv.

    Een andere optie was dat ik een onderzoek liet doen, om te bekijken of het gezwel kwaadaardig is of goedaardig, en waarmee er ook gekeken kan worden of de oorzaak van het gezwel. het kan namelijk veroorzaakt worden door hormonen stelt de dierenarts. ze gaan dan met een naald deel van het weefsel weghalen en dit onderzoeken. Nadeel hieraan is weer dat wanneer je gaat prikken in een kwaadaardige tumor het kan uitzaaien en dus eigenlijk verergeren. Een onderzoek is echter voor haar wel de minst ingrijpende aanpak. Als blijkt dat het een goedaardig gezwel is dan kan kanker uitgesloten worden.

    Omdat pluis niet gecastreerd is ben ik ook nog bang voor baarmoederkanker. om dit op te lossen kan ik ervoor kiezen om tijdens het weghalen van de tumor haar ook meteen te laten castreren. dit vind ik echter een erg zware operatie voor Pluis op haar leeftijd.

    Dit is niet het enige helaas. Er komt nog eens bij dat Pluis al eens last heeft gehad van torticollis/scheve kop ziekte/draainek waarbij het hoofdje scheef gaat staan. Hier zijn wij gelukkig op tijd bij geweest en ze is volledig hersteld. Dit is echter een symptoom van E. Cuniculi. Deze ziekte kan weer de kop opsteken bij een lage weerstand, dus mijn angst is dat wanneer we pluis gaan opereren, haar weerstand zal zakken en ze last zal krijgen van deze ziekte. Ze heeft ook al eens een vlekje in haar oog gehad, wat volgens de dierenarts ook kon duiden op E. Cuniculi. Wanneer we de tumor laten zitten en het wordt kwaadaardig zal haar weerstand echter ook verminderen.

    Kortom, ik weet het echt allemaal niet meer. Ik wil doen wat het beste is voor Pluisje, financiele overwegingen komen op de tweede plaats.
    Wat zouden jullie doen in dit geval? Een onderzoek, de tumor weghalen of een complete castratie? Elke keuze lijkt zoveel risico's met zich mee te brengen.

    Ik hoor graag jullie meningen!

     

  13. Qua ruimte maakt binnen of buiten geen verschil, beide opties zijn groot genoeg. Ik hou haar dan voor nu nog binnen. Ben echt vreselijk bezorgd om dr, helemaal nu Rooie er ook niet meer is. Ben gewoon erg bang dat de verhuizing plus het verlies in combinatie te veel stress opleveren. Maar dir zou dus moeten kunnen. Ik kijk het even aan!

    Bedankt allemaal!

    • Vind ik leuk 1
  14. Bedankt voor jullie reacties!!
    In overleg met de rest hier in huis hebben we bedacht dat we haar eigenlijk ook wel graag binnen willen gaan houden vanaf nu. en dan wanneer er een nieuwe koppeling plaatsvindt ze beiden binnen houden. Mijn vraag is dus ook of ik haar nu gewoon binnen kan houden? Maakt dat voor haar veel verschil waar ze nu zit of levert een veranderde omgeving stress op? De afgelopen twee dagen dat ze binnen zit ziet ze er goed uit, eet goed keutelt goed gelukkig! Ik hoop dat het zo blijft gaan.

     

  15. Hallo allemaal!

    Ik weet nier zo goed meer wat ik met mijn konijn aan moet. Ik had bijna 7 jaar lang een koppeltje samen in een buitenhok, twee zusjes. Gisterochtend troffen we Rooie koud en slapjes aan in het hok, op advies van DA beide konijnen mee naar binnen genomen in binnenkooi, hij zei dit moer kunnen ondanks de grote temp. verschillen. Gisteravond is lieve Rooie helaas maar niet onverwachts overleden.

    Oergebleven konijn pluisje zit nu nog steeds binnen, dus al 2 dagen. We zijb nog aan het kijken of we haar evt opnieuw proveren te koppelen  maar ze is al aardig oud en dan blijkt koppelen lastiger. Ze huppelt nu nog vrolijk binnen rond en lijkt in orde te zijn. Eet goed, is actief en alert. Nu mijn vraag; is het beter voor Pluisje om binnen te blijven, waar ze zich zichtbaar oke lijkt te voelen en ook meer contact heeft met ons ipv alleen terug in het buitenhok? Ik ben bang dat zij in haar eentje langzaam wegkwijnt, helemaal als ze nog wat langer alleen zit. Ik ben ook bang dat het temp. verschil van binnen naar buiten nu al te groot is om haar naar buiten te zetten.  Ze heeft echter ondertussrn wel een wintervacht ontwikkeld dus ik weet niet of ze de binnentemperatuut van rond de 20 graden dan aan kan? Is terugzetten naar buiten niet veter aangezien een verhuizing natuurlijk veel stress met zich mee kan brengen helemaal in combinatie met het overlijden van dr maatje. zou ze haar eigen vertrouwde hok niet prettiger vinden?

    Wat kan ik doen om deze veranderingen voor haar makkelijker te maken? Ik hoorde ook iets over Bach Remedy tegen stress bij konijnen.

    Graag hoor ik jullie mening en tips op dit gebied, heel erg bedankt!!!

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .