Ga naar inhoud

sharon(L)rabbits

Members
  • Items

    3.157
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door sharon(L)rabbits

  1. Ik zou je niet te snel ongerust maken. Het is natuurlijk ook erg stressvol voor allebei en al helemaal voor het konijntje uit de opvang die in een totaal andere omgeving is met een ander onbekend konijn erbij. Als ze genoeg hooi eten en genoeg water drinken in combinatie met goede keutels en als ze blijven plassen is het wel ok. Ik gok dat als de grootste stress weg is en ze allebei gewend zijn, ze weer gewoon brokjes zullen eten. Mocht dat gedrag aanhouden, zou je daarna nog kunnen kijken wat de oorzaak ervan is en eventueel andere brokjes proberen. Maar aangezien hij het in de opvang ook kreeg, zal daar het probleem wel niet liggen. Verder zou ik ze voor een wat langere tijd op neutraal terrein houden (dus kon snachts) en ze niet scheiden door middel van een hekje. Dit kan gauw leiden tot frustraties.

  2. De catmate staat met zijn "rug" tegen de wand en het snoer loopt direct de kooi uit, tussen een plaat hout en de muur in naar het stopcontact ^^ Er zit een plug tussen de adapter en de pomp, zodat je het pompje, zonder de hele kooi uit elkaar te slopen, uit de kooi kunt halen en schoon kunt maken (net als de bak).

     

    Ah slim! Eens kijken of ik ook zo handig ben.. Bedankt!

  3. Toevallig ben ik gister met de verhuizing naar mijn studentenkamer het drinkflesje van de konijntjes vergeten. Ik had er eigenlijk nooit bij na gedacht omdat het zo 'normaal' lijkt om een konijn een flesje te geven. Maargoed, ik heb een stenen drinkbakje neergezet bij gebrek aan een flesje en ik merk dat ze veel sneller en veel gemakkelijker kunnen drinken. Ik hou het in het vervolg zeker bij een drinkbakje in ieder geval!


  4. Mijn voedstertje maddy is dinsdagochtend gesteriliseerd.

    Meteen die middag heb ik haar gedwangvoert en daarna begon ze wat hooi en konijnensnoepjes te eten uit zichzelf.

    Ik heb een beetje gemengd voer gekocht om der een beetje te verwennen en omdat ze nog geen biks at.

    Nu ben ik daar mee gestopt, ik heb ze gisteravond en vanochtend om de vaste eettijden biks gegeven, maar daar neemt ze helemaal niks van.

    Zou dat zijn omdat ze nu 'gewend' is lekkere dingetjes te eten? Of misschien door pijn?

    Ik geef haar nog wel 2 keer per dag pijnstilling en ze eet genoeg hooi de hele dag door.

    Moet ik me zorgen maken?

  5. Hallo allemaal!


     


    Ik heb 2 konijntjes, Maddy en Freddy, die lekker de hele dag los mogen lopen.


    In m'n kamer ligt genoeg speelgoed (tunnels, voederballetjes enz) en ze klimmen lekker op de bank/bed enzovoorts.


    Nu is dat natuurlijk hartstikke leuk om te zien en ze vermaken zich prima, maar ik vroeg mijn af: zijn er ook spelletjes die je samen met je konijn kunt doen? Ik train soms met ze en ze kunnen al erg veel! Echt tof hoe snel ze dat hebben geleerd! 


    Iemand nog andere ideeën wat leuk is om te doen met je konijn en waar je een band mee kunt opbouwen met je konijn?


    Ik heb het gevoel dat ze meer op elkaar gesteld zijn (logisch natuurlijk ook) en dat ze echt alleen naar me toe komen voor eten, maar niet echt voor een aai of om bij me te komen liggen.


    Hoop dat jullie ideeën hebben!:)


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .