Ga naar inhoud

Records070

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Records070

  1. Ik heb een konijntje die inmiddels al 4 jaar oud is, een vrouwtje. Maar ik zat eerder vandaag op de bank met het konijntje en aangezien ik heeeel weinig weet over konijnen in het algemeen heb ik een aantal vraagjes aangezien ik ook het beste voor het konijn wil.

    1: Te beginnen met een onregelmatig eten. Alweer een jaartje geleden altijd als ze haar handje vol eten kreeg rondom 5-6 uur sprong ze altijd naar de kooi en begon altijd gelijk lekker te eten, maar tegenwoordig zie ik dat niet echt meer? Ze krijgt sochtend's en savond's een klein handje vol eten en springt er niet echt meer op af, ook zie ik regelmatig dat er nog een beetje eten over is gebleven de volgende ochtend ofzo. Zou het door haar leeftijd komen dat het zo is veranderd? Wel springt ze altijd naar der kooitje toe als ik bijv. een broodje voor mezelf gemaakt heb of überhaupt iets uit de keuken pak. Soms zo erg dat ze zich helemaal uitrekt en op een gegeven moment geen balans meer heeft en naar achter valt omdat ze helemaal stijf omhoog staat

    2: Naja ik zit dus wel vaker met het konijn op de bank tv te kijken (waar ze niet vanaf springt gelukkig) maar ik merk dan vaak dat ze erg onderdanig (?) is, moeilijk om een voorbeeld te geven maar als ik bijv. een deken over haar heen leg omdat ik weet dat konijnen van holletjes houden, blijft ze als een dooie zitten tot dat ik het weg haal. Ook als ik het konijntje op der rug aai, daalt ze helemaal met haar rug en lijkt gewoon heel onderdanig? Is dat gewoon het typische gedrag van een vrouwtjes konijn of komt het omdat ze mij ziet als ...?

    3: Zoals ik hierboven al zei dat ik met het konijn op de bank en ze bleef me maar likken en de bank zelf? Zal wel aan mij liggen maar ik snap dat echt niet aangezien er heel veel haren op liggen van de katten en hond die er ook regelmatig op komen. Ik duw haar meestal weg of blokkeer het met mijn hand maar dan begint ze mijn hand als een dolle te likken? :P Komt het door zout tekort of iets ivm het minder eten?

    4: Inactief? Ze krijgt best weinig beweging in haar kooitje aangezien het een binnen konijn is en het kooitje nogal een-tonig. Maar als ik haar dan op het balkon zet of op me moeders bed dan beweegt ze uit haar zelf ook niet echt veel. Vooral op het balkon blijft ze vaak in 1 hoekje zitten wat ze vroeger niet deed. Komt dit door de leeftijd of?

    5: Hoe oud wordt een gemiddeld huiskonijn!? Ik werd verteld daar waar ik het konijn jaren geleden gekocht had dat ze rond de 3-4 jaar uit worden maar mijne is nu al 4 jaar en merk niet perse dat ze al bijna stervende is lol

    Sorry voor de hoeveelheid vragen! Maar dit zit me echt dwars en vooral dat ze af en toe valt terwijl er een houtenhuisje precies achter haar op dat plekje staat

    Groetjes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .