Ga naar inhoud

Snuffie snuf

Members
  • Items

    263
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Snuffie snuf

  1. dan moet ik er wel 10 op een rij gaan zetten dus dat gaat um niet worden!!

    Hahaha... Ik zie het al voor me... Hopsen van de ene bak naar de andere... Uhmmmm neen!

    Je kan eens proberen met 2 bakken... En dan hou je het in de gaten... Zie je dat ze dan nog steeds keutelen op de kiezel dan kun je misschien overwegen om houtsnippers/boomschors voor de tuin als decoratie te gebruiken ipv kiezelstenen... Dan kunnen de keutels in de grond wegrotten en hoef je ze niet op te rapen... Toch?!

    http://www.boomschors.net/boomschors-tuin

  2. De eerste dierenarts waar ik heen ging... Niet konijnkundig... Zei dat ik Snuffie nu en dan mais moest voeren omdat daar veel verzadigde vetten inzitten die konijnen hard nodig hebben :erf:

    Na hier rond gelezen te hebben dat dit toch niet goed is... niet meer gegeven...

    Heb het eigenlijk nog niet aan onze huidige KK DA gevraagd... Niet wat de mais betreft... Maar wel van die verzadigde vetten... Ga ik toch eens vragen de volgende keer!

  3. Als ik het nu een bepaalde tijd afscherm zodat ze er niet bij kunnen en ik haal het op een gegeven moment weg. Is het dan

    dat ze daar weer gaan poepen?

    Dit kun je idd eens proberen en voldoende toiletten neerzetten... Dit kunnen ook gewoon huis/tuin/keuken bakken zijn waar ze helemaal inspassen met bijvoorbeeld houtkorrels erin... Dat werkt hier het beste...

  4. Ik heb als tip gekregen ALTIJD voldoende water en hooi voorzien tijdens de rui om verstopping te voorkomen...

    Ik zou zeggen... Zolang de haartjes eruit komen... Is het goed... Toch?!

    Van dat middeltje wat je vraagt heb ik werkelijk geen idee... Heb het ook ergens voorbij zien komen hier op BB maar vraag me niet waar :erf:

    Er zal vast wel iemand weten wat je bedoelt.

  5. Ah DAT bedoelen jullie :D jahwel hoor... Dat heb ik wel al gezien... Wekelijks zelfs... Hahaha

    Snuffie en Fluffie doen het wanneer ik hun net heb gekamd of geplukt... Lijkt er idd op dat ze hiermee willen zeggen:" NU IS HET GENOEG en nu wegwezen met je onzin... Kammen... Plukken... pffff. Heb ik absoluut niet nodig hoor!!!" :lol:

  6. Bedoel je zo slaan met de achterpoten keihard op de grond? Want dat betekent nl. niet enkel en alleen gevaar... Dat kunnen ze ook doen als ze zich beledigd voelen of boos zijn... Hier wordt regelmatig wel eens met de achterpoot gestampt als hun iets niet bevalt... Zoals bijvoorbeeld als ik de kooi schoonmaak en Snuffie mag er niet in... Komt die naast me zitte en stampt die wel es :D

    En Fluffy doet dit als ik haar opzij schuif als ik haar favoriete plekje moet dweilen... Zo zie je maar... Totaal geen gevaar... Maar wel veel iritatie... Hihihi

  7. Daarstraks de gelegenheid gevonden om de zak konijnenvoer aan een konijnenopvang in Echt te doneren :wink2:

    Wat waren ze hier superblij mee... Dat maakt ons dan weer voor een stuk gelukkig dat we toch nog iets nuttigs hebben kunnen doen met onze miskoop :D

    Langs de andere kant heb ik waarscheinlijk een paar slapeloze nachten voor de boeg want ben een beetje verliefd geworden op een prachtige dame die daar nog wacht op een baasje... Alleen is er een probleempje... Het zou een pittige dame zijn die moeilijk te koppelen valt... En we hebben thuis nu een stabiel duo zitten... En heb een beetje bang dat dat een onstabiel trio gaat worden als we de dame erbij zouden nemen :frown:

    Echt jammer... Want IK persoonlijk zou haar der graag bij nemen! (off-topic)

  8. Ook plassen doen ze om hun territorium af te bakenen en ja dat heeft vaak met pubertijd en hormonen te maken.

    Ik begrijp dus dat hij niet gecastreerd is?

    Ik verwacht niet dat als je hem nu gaat opsluiten alles weer in zijn hok doet, want zodra je hem dan weer los laat moet hij juist extra zijn territorium afbakenen. Dat hoort er bij en zeker wanneer hun hormonen de kop opsteken.

    Owww okee... Ik meende begrepen te hebben op dit forum dat plassen enkel met zindelijkheid te maken had en vandaar de tip om hem even in zijn hok "op te sluiten" als je het zo wil noemen.

    Maar okee... Als je van mening bent dat het toch met het afbakenen van het terrein te maken heeft... Dan heb je wel een punt wanneer je zegt dat ze nadien dan EXTRA moeite gaan doen om hun terrein weer af te bakenen.

  9. Als hij geplast heeft, heeft het niks te maken met territoriun afzetten maar puur met zindelijkheid...

    Wat ik je zou aanraden is hem even een paar daagjes enkel en alleen in zijn kooi laten zidat hij weer netjes het toilet gaat gebruiken... En daarna hem weer de toegang tot de ren verlenen.

    Het kan nu en dan voorvallen dat een konijn eens zijn zindelijkheid "verliest"

    Is gewoon een kwestie van er snel bij te zijn en terug de zindelijkheids training te starten...

    Een konijn leer je makkelijk iets aan... Maar afleren dat is een heel ander paar mouwen.

    Gewoon even een paar daagjes terug in de kooi... Niet zien als straf maar puur als training :wink2:

  10. Mijn konijntjes hebben er ook regelmatig last van, waarschijnlijk hebben ze iets teveel groenvoer gegeten of een veranderd voedingpatroon. Het beste is schoonmaken met de droge bad methode. Je legt je konijntje op je schoot, en strooit over de vieze achterkant flink wat maïzena, je moet het er goed inwrijven en ook goed uit de vacht halen. De keutels worden daardoor droog en kun je ze er makkelijker af halen met bijvoorbeeld een wc papiertje. Maïzena vind je gewoon in de supermarkt bij de bakproducten.

    Fluffy haar kontje is schoon hoor :wink2:

    Mijn vraag ging over de MANIER waarop zij haar blindedarmkeutels opeet :yes: dat dat een beetje vreemd is.

    Ik vroeg me af of dit misshien een medische reden zou hebben of als het gewoon de aard van het beestje is :D

  11. Ik zou niet zeggen dat de groenten een probleem vormen hier.. BDK's horen toch zacht te zijn?? Zolang ze gewoon opgegeten worden, ook al is het niet rechtstreeks uit de anus, zou ik me niet druk maken hoor. Heeft Fluffy toevallig overgewicht of een grote wam? Het kan zijn dat ze er gewoon niet zo goed bij kan en dat ze ze daarom eerst op de grond legt om ze vervolgens op te eten.

    Daar had ik ook al aan gedacht... Maar neen hoor... Ze is prima op gewicht... Ze is een grote dwerg van 2kg.

    Lenig is ze ook nog wel want zie haar zichzelf goed schoonhouden... Haar poepje is ook altijd mooi schoon als ik haar controleer... Dus ga ervan uit dat ze prima in orde is qua grootte/gewicht. En een wam heeft ze niet.

  12. Als ik jouw reactie lees dan begrijp ik hieruit dat je vermoed dat het aan de groenten ligt.

    Ze krijgen hier echt niet veel van... Maar okee... De groenten weglaten kan idd een optie zijn en dan kan ik even de situatie in de gaten houden... Als dan blijkt dat ik geen poep vlekjes meer op de vloer vind... Dan weet ik ook gelijk dat het idd aan de groenten ligt.

    Dan vraag ik me wel af op welke manier ik een beetje variatie in hun voeding kan brengen... Want jah... Een beetje biks en onbeperkt hooi is toch wel een vrij beperkt dieet. Ik als mens heb ook niet graag alle dagen soep en aardappelen... Dus vraag me af of ze nog wel zullen "genieten" van hun eten :erf:

    Want als ik ze smakelijk zie aanvallen op hun groenten... Dan merk ik toch wel echt dat ze hier ook van genieten... Of misschien denk ik TE menselijk en maakt het voor een konijn niet zoveel uit?!

  13. Hallo BB'ers,

    Ik heb iets raars opgemerkt bij Fluffy de eerste week dat ze hier was en het spookt nog steeds door men hoofd (een maand later)

    Ik zal even bij het begin beginnen.

    Toen we Fluffy ophaalde bij de opvang zei de verzorgster dat ze last had van plakpoep en dat ik het goed in de gaten moest houden.

    Met haar thuis gekomen... Gecontroleerd... En idd haar kontje was vies!

    Heb alle plakpoep en geklitte haren hierdoor los geknipt en haar kontje (anus) vrij gemaakt zeg maar en gewassen...

    Diezelfde dag zag ik haar een "hoopje" Bdk's leggen... Ze draaide zich om en at haar hoopje op...

    Best wel raar want deze methode van Bdk's opeten had ik nog nooit gezien. Snuffie at ze altijd rechstreeks uit de anus dus vond fluffy's gedrag best wel vreemd :erf:

    Tot nu toe heb haar dit niet meer zien doen maar ik zie bijna dagelijks een bruin vlekje op onze stenen vloer waar duidelijk poep gelegen heeft. Ongeveer de grootte van een 2€ muntstuk. En dit enkel op de 2 plekken waar ze het liefst zitten/liggen/wassen/slapen...

    Ik denk dus nog steeds dat Fluffy eerst een hoopje Bdk's legt en ze daarna gelijk opeet.

    Haar Bdk's zijn best wel heel zacht van textuur... (ik heb ze naar 1 keer gezien, Toen met dat eerste hoopje, Maar aan de vlekjes op de vloer te zien denk ik dat ze nog steeds zacht zijn.)

    Haar kontje is wel nog steeds schoon.

    Ze krijgen absoluut niet te veel voer... Ieder een eetlepel biks in de ochtend... Hooi... En een beetje gemengde verse groenten 'savonds...

    De Bdk's worden ook gelijk opgegeten... ( ik zie ze toch nergens liggen) Dus denk niet dat de oorzaak hiervan kan zijn TE VEEL voer.

    Vandaar dus dat ik me afvraag of het "normaal" is wat Fluffy doet...

    Moet ik iets aan haar voeding aanpassen om die Bdk's 'harder' te maken?!

    Duid dit fenomeen op een onderliggend gezondheidsprobleem?

    Heb werkelijk geen idee? Ben benieuwd of jullie hier wat meer over weten.

  14. Ben ik nou de enige met weinig ruiende konijnen? :lol:

    Ik ben SUPER blij voor JOU :D

    Hier verharen ze ook tegen de sterren op!!!! Snuffie is al helemaal verhaart op zen kontje en buik na...Heb hem in een wasmand gestopt... Stofzuiger erbij... En plukken maaaaar!!!! :yes:

    Ziet er l*llig uit op het moment... Overal korte en nieuwe vacht behalve zen kont! Net of Hij een rokje draagt! :lol:

    Fluffy daarentegen die verliest non stop haren heb ik zo de indruk... Is een Angora... Heb nog geen moment gehad dat ik geen haren van haar zag rondzweven door de woonkamer sinds ze der is. (ongeveer een maandje nu)

    Zonnepitten zou een konijn helpen door de rui heen te komen heb ik ergens gelezen... Of het werkt... Geen idee!

  15. Aha, dus wat je quootte ging niet over de anti-oxidanten maar over de Robinedine. Dat verklaart het.

    Jah het ging eigenlijk over beide... Maar een beetje kris kras door mekaar vermeld :D

    Maar Robinedine is idd het antibioticum! (wel vermeld als anti-oxidant op het voer... Vandaar ook MIJN verwarring!)

  16. Ik heb gewoon even vermeld wat de dierenartsen zeiden...

    Alle 5 hadden ze het erover dat Etoxyquine gebruikt wordt voor de houdbaarheid van het voer te verlengen... Wel of niet schadelijk... De meningen waren hierover verdeeld.

    En dat Robinedine een antibioticum is wat voornamelijk in fokkersvoer zit om te voorkomen dat een hele groep konijnen ziek wordt.

    Beide stoffen staan op voer vermeld onder de categorie anti-oxidanten

  17. Heb hier een stagiare dierenarts die op haar zes jaar studie 3 uur gaat krijgen over het konijn.

    Willen ze iets weten over konijnen moeten ze er echt zelf achter gaan en bijscholingen volgen .

    Zo zo.. 3 VOLLEDIGE UREN!!! En dan moet je er maar lukraak op vertrouwen dat wanneer er op een website van een DA vermeld staat dat ze gespecialeerd zijn in konijnen... ze dan ook effectief de bijkomende opleiding gedaan hebben :yes:

    Bij volgend bezoek aan de DA even haar certificaat daarvan vragen :yes:

  18. Een dierenarts hoort van ALLES op de hoogte te zijn wat voeding, huisvesten en verzorging inhoudt wat betreft het dier waarin hij/zij gespecialiseerd is!

    Dat zijn nl de basisbehoeften van eender welk dier.

    En wanneer een dierenarts zich profileert als een Konijnkundige DA... Dan moet ik daar ook met al mijn vragen terecht kunnen wat betreft mijn konijnm

    Ik snap heus wel dat het mensen zijn en geen computers... En dat ze sommige dingen eerst moeten opzoeken vooralleer ze advies kunnen geven of een diagnose kunnen stellen... Maar dat is aan hun om dat uit te zoeken... En niet aan mij om "mijn gevoel" te volgen.

    Wat vermeld wordt over verschillende specialisaties... Dat ieder zijn eigen specialisatie heeft dat klopt misschien bij mensen zo... Maar bij dieren niet...

    En hier wil ik ook even op inpikken... Iedere dokter is gespecialiseerd in zijn EIGEN ding... Behalve een huisarts... Deze is namelijk wel een cardioloog, longarts, oncoloog, tandarts enz... In beperkte maten welliswaar... Maar toch is hij het! Is met een DA net hetzelfde verhaal.

    Voor ieder dierlijk kwaal moet je naar een DA... En er is er maar 1 soort... De 1 wellicht beter dan de ander... Maar hun studies zijn allemaal dezelfde...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .