Ga naar inhoud

Cecile

Members
  • Items

    248
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Cecile

  1. Ik heb vorige week mijn tweede voedster laten castreren en dat ging weer super net zoals bij mijn andere voedster.

    Een aantal zaken zijn belangrijk.

    De dierenarts moet regelmatig deze ingreep doen.

    Je moet je konijn van tevoren goed laten eten, NIET nuchter de operatie in! Na de ingreep goed op gang brengen van de darmen door zaken te geven die je konijn lekker vindt, zoals verse peterselietakjes.

    De drie dagen na de ingreep 2x daags pijnstilling (novacam) en cisaral geven en lekker binnen houden op een koele plek met zachte handdoeken en snugglesafe. Goed hooi, groente en kruiden geven en normaal biks.

    Na een week mag dan de hechting eruit (1 steekje).

    Het mannetje dat ik heb is ook geholpen en ik moet zeggen dat het veel voordelen heeft:

    Ze stinken niet meer, zijn niet meer aan het rijden en hormonaal gestuurd. De vrouwtjes hebben geen nesteldrang meer en kans op baarmoederkanker is met 60% gedaald. Ze houden gelukkig hun eigen karakter :)

    Je kunt het het best laten doen vanaf 8 maanden en voor 2 jaar oud.

  2. Beste BB-ers,

    Ik las op The Hay Experts:

    Panacur Rabbit 18.75% Oral Paste

    Panacur Rabbit is a oral palatable paste that is an aid in the control of Encephalitozoon cuniculi and intestinal worms.

    Panacur Rabbit should be administered orally by squeezing the paste from the syringe into the side of the mouth. 1 syringe graduation per 2.5 kg bodyweight should be administered daily for 9 consecutive days. Dosing is recommended 2 - 4 times a year and at times of higher risk, such as when the rabbit is acquired, prior to mating and when mixing with other rabbits.

    For rabbits with clinical signs associated with E.cuniculi a treatment course of 20 mg/kg (1 syringe graduation per 2.5 kg bodyweight) daily for 28 days is recommended.

    Encephalitozoon cuniculi is a single celled parasite which can cause a wide variety of symptoms including head tilt, cataracts, hind limb paralysis, urinary incontinence and sometimes death.

    Legal Category

    SAES (This veterinary medicine is marketed in accordance with the Small Animal Exemption Scheme.)

    Packaging Quantities

    5 g syringes

    Please download and read the product datasheet prior to purchase and use. The datasheet can be downloaded from here.

    For further details on Encephalitozoon cuniculi (also known as EC) please visit the MSD website from here.

    Price: £4.98

    Tja.... ik heb mijn konijnen dit nog nooit gegeven, maar het schijnt net als bij katten en honden raadzaam te zijn preventief te doen. Ik heb 3 buitenkonijnen. Moet ik dit preventief 9 dgn gaan doen bij alledrie?

    Wie heeft hier ervaring mee?

  3. s ochtends SS 30 gram pk

    en schoon water en hooi

    s middags 4 bladen andijvie, 1 stronkje witlof, 2 schijfjes winterpeen en soms peterselie (voor 2 konijnen samen)

    s avonds kruiden (smalle weegbree, goudsbloem, brandnetel, paardenbloemblad, aardbeiblad en kruidenmix ) en hooi

  4. Ik zou pijnstilling geven (novacam) zodat het konijn weer beter gaat eten. Voer je konijn Juveniel van Harrisson. Daar zitten heel veel vezels in. Idd de groente weglaten, gedroogde kruiden en hooi wel geven. Sterkte!

  5. Beste mensen,

    Ik voer mijn konijnen altijd hooi en dit haal ik bij een fouragebedrijf. Nu hadden ze echter niet het hooi wat ik normaal heb maar wel gedroogd gras van Hartog Lucerne. Dit is eigenlijk voor paarden en kleinvee. Maar aangezien paarden en konijnen qua spijsvertering redelijk gelijk zijn.... Ik las bij het commentaar op de Hartog website dat een vrouw het ook gebruikt voor haar cavia's en konijnen. Toch durf ik het niet te geven, heeft iemand ervaring hiermee?

  6. Ik heb een oproepje geplaatst een tijd geleden en toen samen met een BunnyBunch lid bij mij in de buurt voer besteld bij The Hay Expert uit Engeland. Helemaal prima! We hebben de verzendkosten gedeeld en het voer ook.

  7. Mijn konijnen krijgen elke dag witlof, andijvie, winterpeen en soms verse peterselie. Hierdoor krijgen ze altijd hetzelfde, maar ook geen last van gas. Wat goed trouwens dat je konijn voor gaat! Bij ons ook, maar veel mensen denken daar helaas heel anders over.

  8. Ik zou eerder even de lijst en ook wat te doen bij gas etc lezen op www.konijnen.nl!

    GOEDE GROENTEN

    Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn:

    andijvie, broccoli, venkel(heel weinig), bleekselderij(3 cm), selderieknol, koolrabi, witlof, veldsla, waterkers, boerenkool, paksoy, mosterdblaadjes, frambozenblaadjes, paardebloemblad, wortel en het loof van wortelen. Voor erbij een takje peterselie, takje selderie.

    Er zijn in de natuur nog veel meer kruiden en planten die goed zijn voor konijnen. Jonge toppen van brandnetels bijvoorbeeld, een dag laten liggen om de brand eruit te laten gaan, zijn heel erg gezond voor konijnen. Wilde achillea is heel goed voor de spijsvertering, ook voor stoornissen. Wat wilde achillea iedere dag bij het groenvoer is geen slechte zaak. Weegbree kan met mate toegevoegd worden, (is erg eiwitrijk) omdat dit plantje een goede uitwerking heeft op de darmbeweging. Brandnetels zijn ook geschikt om gedroogd als hooi te geven, gemengd door het gewone hooi.

    Wortel

    Het is voor veel konijnen niet goed om te veel wortel te eten. Er zit veel suiker in, en sommige konijnen krijgen hierdoor diarree. Een kleine wortel, of een paar plakken van een grote wortel per dag is voldoende. Geef liever winterwortel dan bospeen of waspeen.

    Paardenbloemen

    Pluk nooit paardenbloembladeren aan de kant van een weg, die zijn bevuild door uitlaatgassen. Let op dat er geen uitwerpselen van andere dieren liggen, dit kan bij je konijn(en) een wormbesmetting veroozaken. Let op dat niet in de buurt met gif gespoten is!

    SLECHTE GROENTEN

    Groenten die niet gegeven mogen worden: prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, vaste kool, spruitjes. Veel klaver geeft ook problemen, net zoals veel nat gras. Met de grasmaaier afgemaaid gras mag nooit gegeven worden in verband met gistingsgevaar (trommelzucht), geplukt, met de hand gesneden of geknipt lang gras mag wel gegeven worden.

    Voorzichtig met kool

    Met koolsoorten moet je altijd voorzichtig zijn, daar kan een konijn heel snel gasvorming van krijgen. Dus van de koolsoorten beter alleen broccoli (heel weinig!), bloemkool (heel weinig!) en 's winters boerenkool geven. Op boerenkool zijn de meeste konijnen erg gek. Nogmaals: zoveel mogelijk gevarieerde groenten tegelijk geven, dus boerenkool enz. erbij en niet alléén maar.

  9. Ik bestel ze al jaren bij de Baroen en mijn konijnen zijn er gek op! Als ze mogen kiezen tussen groente, hooi of kruiden gaan ze voor het laatste. De verzendkosten van de Baroen zijn naar beneden omdat je zelf kunt kiezen uit TNT of UPS. Wij doen altijd TNT en dan betaal je gewoon het standaardtarief voor een pakket van 6,75 euro. Komt altijd KEURIG verpakt aan. Kwaliteit is altijd goed en gelijk. Ik bestel paardenbloemblad, brandnetel, aardbeiblad, smalle weegbree, kruidenmix, goudsbloem en soms zwarte zonnebloempitten (met mate, alleen tijdens de rui).

  10. Ja Bash is zo'n schat van een beestje, maar hij heeft zo veel gedoe aan zijn bekkie gehad. Hopelijk nu even ervan af. Onze bankrekening is ook aardig leeg geraakt van alle ritjes naar DA Verstappen. Maar dat hebben we wel voor deze schat over hoor ;p

  11. Met de vingers lukt het ook niet. Al aan het zweten geweest samen met mijn man Marc, maar dat is echt niet te doen. Hij heeft ook al zoveel te verwerken gehad met zijn gebitje, dat we hem ook niet onnodig willen opfokken. Maar als je het laat zitten vallen de klitten er dan uit? Dit is nu wel het geval met een paar hele lange klitten. Die laten los....

  12. Ons konijn is geholpen aan zijn gebit door de dierenarts, nu is het kwijlen gelukkig gestopt hierdoor. Maar nu heeft hij allemaal plukken om zijn kin en kop zitten met opgedroogd kwijl erin. Het zijn nu echt klitten geworden. Wat moet ik hier nu mee doen? Ik kan het niet knippen, dan is hij straks helemaal kaal. Wassen mag je ook niet doen met een konijn, dus tja... Wie weet raad?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .