Ga naar inhoud

Wan&Tijn

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wan&Tijn

  1. Nou, ik denk dat het wel goed gaat komen met Nina..

    Vandaag is de laatste dag van de medicatie en ik heb de dwangvoeding afgebouwd.

    Ze eet regelmatig wat hooi en ze drinkt goed, af en toe eet ze wat witlof of wat wortel, denk dat ze vandaag 3 a 4 kleine blaadjes witlof op heeft en een peentje. De biks laat ze voorlopig nog staan.

    De keutels zijn er ondertussen ook al wat meer geworden en ze zijn weer wat groter.

    Dus ik hoop dat dit het was en dat ze vanaf nu weer goed gaat eten..

  2. Hoop het ook ja, want het is zeker voor haar erg stressvol, ze houd er sowieso niet van om opgetild te worden, maar als ik de medicatie en voeding ga doen moet ik wel. Dat vind ze echt niks en soms piept ze dan heel zielig. Til haar maar zo kort mogenlijk op en zet haar gelijk in het reismandje en breng haar zo naar de tafel, daar zet ik haar dan op een handdoek die ik om haar heen sla en dan blijft ze stil liggen en kan ik alles geven. Als ik klaar ben vouw ik de handdoek weer open en hup ze weer in het mandje.

    Gisteren bleef ze liggen op de handdoek en zat ik haar een beetje te aaien en toen mocht ik zomaar haar buikje masseren, volgens mij vond ze het nog lekker ook, want ze bleef gewoon zitten. Heb haar ook al een paar keer toen ze wat kouder was lekker in de handdoek op mijn schoot gehouden om wat op te warmen, maar ik weet dan nooit of ze dat lekker vind of dat ze stil blijft zitten omdat ze bang is..

    Moet nu nog twee dagen doorgaan met de medicatie en ga proberen steeds wat minder voeding te geven om te kijken of ze zelf eet, zo niet moet ik maandag weer naar de da..

  3. Tja, zo zie idd maar dat je soms denkt goed te doen en dan eigenlijk te veel doet.

    omdat ze haast niks had had ik zoiets van ik geef maar lekker veel dan krijg ze genoeg binnen en kan ze weer wat aansterken en 10ml lijkt eigenlijk helemaal niet zoveel als het in het spuitje zit.

    Maar goed heb het ondertussen verlaagd naar 5ml een aantal keer per dag.

    Ze weegt volgens mij iets van 2,7 kilo ofzo.

    De medicatie en voeding doe ik eigenlijk precies zoals je het hierboven beschrijft.

    Het gaat gelukkig ietsje beter, vanmorgen had ze een temp van 38,1 dus dat is beter dan gisteren.

    Ze heeft vandaag wat hooi gegeten en een blaadje witlof, dus dat is in ieder geval weer iets.

    Nog niet echt veel keutels, maar gelukkig wel wat.

    Hoop dat het nu elke dag wat beter gaat.

  4. Ben nog even twee zakjes van die recovery voeding wezen halen om te voeren, want ze eet nog niet echt, op af en toe een beetje hooi.

    Heb nog even gepraat met de arts en gevraagd naar een pijstiller en die heb ik er nu bij gekregen, novacam of zoiets, is pijnstillend en ontstekingsremmend.

    Wel zielig heb nu 4 soorten medicatie die ik moet geven en dan nog de dwangvoeding.

    De DA is er van overtuigd dat het probleem veroorzaakt wordt door de gisten die in de darmen aanwezig zijn dat Nina nu niet eet, daarom heb ik die Nystatine (die ze best lekker vind want er zit een kersensmaakje aan, het is normaal voor baby's die spruw hebben)

    en als dat verholpen is dat ze weer zal gaan eten..

    Er lagen wel weer wat kleine keuteltjes en blindedarmkeutels in het wc'tje dus dat is in ieder geval al weer wat.

  5. Ik ben gisteren al bij de DA geweest en die zag niks bij de kiezen, hij heeft met zon speciaal lampje gekeken en gevoeld of de kiezen niet naar boven groeiden.

    Wel had ze gisten in haar darmen en daar heeft ze nu medicatie voor..

    Daar moest ik nu eerst mee proberen de darmen weer op gang te krijgen, maar moet in de loop van de dag toch de DA bellen om te laten weten hoe het gaat dus zal het wel melden.

    Toen ik vanmorgen beneden kwam had ze wel een hoopje keutels gelegd, maar ze zijn wel kleiner dan dat ze normaal zouden zijn.

    Hopelijk is dat een teken dat de boel weer op gang komt.

    Ze heeft nog geen witlof of biks gegeten, of ze hooi gegeten heeft is lastig te zien maar denk het wel.

    Ze was in ieder geval een stuk levendiger vandaag, gisteren liet ze de medicatie en voedingen maar over zich heenkomen, vandaag bood ze aardig wat weerstand.

    Vandaag moet ik de hele dag werken, maar de oppas is hier in huis die die houd het in de gaten allemaal of ze eet enzo.

    Hopelijk heb ik tussendoor nog ff tijd om te komen kijken.

  6. De voeding zit er weer in, ze ligt nu weer bij te komen van het hele gedoe.. Hopelijk vind ik morgenochtend wat keutels in het bakje.

    Vind haar wel wat kouder aanvoelen als normaal, voel het aan haar oortjes die zijn normaal wat warmer.

    Heb geprobeert haar temperatuur te nemen, maar durfde niet zo goed omdat ik niet zo goed weet hoe het bij een konijn zit, de thermometer gaf 37,4 aan dus dat zou te koud zijn, maar weet dus niet of ik goed gemeten heb. Plus dat ik gemeten heb na het hele medicatie/voedings ritueel en dan is ze gestresst, weet niet of daardoor ook de temperatuur lager zou kunnen zijn?

    Leg maar wat hooi in de bak, dan kan ze daar op liggen voor wat warmte.

  7. Moet 1 zakje per dag geven verdeeld over 3 tot 6 keer.. Heb ook geen idee wat veel is voor een konijn..

    Maak steeds een spuit met 10ml voeding. zo om de 4 uur ongeveer.

    De eerste spuit vanmiddag had ze helemaal op, bij de tweede deed ze wat moeilijker, maar toen had ik ook twee spuitjes met medicatie vlak er voor gegeven.

    Ze is net op had wc'tje gegaan en heeft 2 blindedarmkeutels neergelegd maar ze niet opgegegeten, hopelijk doet ze dat straks nog..

    Het groente tricje heb ik ook al geprobeert maar ze reageert er niet op, beetje grommen alleen..

    Weer tijd voor de volgende ronden voeding en medicijnen..

  8. Vraag me nu wel af hoe vol ze van die dwangvoedingen zit, misschien heeft ze daardoor wel helemaal geen trek om te eten, zijn pure vezels die naar binnen gaan.. Die vezels en het vele drinken moet wel een goede combinatie voor haar darmpjes zijn denk ik zo..

  9. Hoop het inderdaad niet nee... Ze drinkt wel goed en is vrij levendig, ze zat zich net lekker te wassen want ze was een beetje vies van de voeding.. Hoop dat ze straks weer wat keutels neerlegt, dat betekend dat de darmen weer op gang gaan komen..

    Morgen moet ik de DA weer even bellen om te laten weten hoe het gaat.

  10. Net weer een ronde medicatie en dwangvoeding gehad, gaat wel lastig en vind het maar naar om te doen.

    Het is allemaal erg stressvol voor haar, eerst wordt ze uit haar hok gehaald dan wordt ze in een handdoek gewikkeld en krijgt ze van alles naar binnen gespoten.

    Net bij de dwangvoeding hield ze zich helemaal slap en slikte ze het ook niet meer door, dacht ff dat ze er in bleef..

    Maar toen ik haar bij haar kooi legde werd ze weer fel, dus het was vast een soort prooi instinct ofzo..

    Daarna bleef ze eerst een tijd stil liggen in haar kooi, maar daarna ging ze zich gelukkig weer wassen.

    Ze heeft nog geen ontlasting gedaan en ze eet ook nog niet (op een paar sprietjes hooi na) maar weet ook niet of ze nog wel honger heeft na die dwangvoeding.

    De DA heeft met zo'n soort oorlampje (wat de huisarts voor je oren gebruikt) heel haar bek nagekeken, zou hij ze dan toch kunnen missen??

  11. Ben ook wel blij dat ik gelijk gegaan ben, volgens de dierenarts lagen de darmen al aardig stil.

    Volgens mij hebben ze er daar ook wel verstad van ja, een van de artsen daar is konijnengek dus.

    Die ik vandaag had kon ik nog niet maar het leek er op dat hij wist waar hij het over had, hij liet me ook de gisten zien door de microscoop enzo. Ze hebben daar ook twee keer per jaar een speciaal konijnenspreekuur, dan worden ze ingeent, ff nagekeken en de nageltjes geknipt enzo.

    Maar op zicht is er nu nog geen duidelijke oorzaak gevonden, das wel jammer. Dus hoop dat dit allemaal werkt.

    Vind het wel een beetje eng om dat spuitje steeds in haar bek de moeten doen, ben bang dat ik wat beschadig ofzo waardoor ze juist weer pijn krijg en niet gaat eten.

    Voorlopig drinkt ze nu alleen maar en heeft ze nog geen ontlasting gehad, ze driknt ook veel meer dan normaal nu, maar misschien komt dat omdat ze nu geen groente eet en daardoor minder vocht binnenkrijgt.

    Maar goed heb net 1,5 uur geleden 10ml dwanvoeding gegeven dus misschien heeft ze ook niet veel honger nu.

    Zal het worteltje er wel uit halen en een blaadje witlof neerleggen dan.

  12. Nou ben maar thuis gebleven van mijn werk en ben vanmiddag al bij de DA geweest.

    Aan de tanden en kiezen was niks bijzonders te zien zei hij, aan een kant waren de kiezen ietsjes langer maar dat zou niet voor problemen moeten zorgen.

    Hij had naar haar darmen geluisterd en die deden niet echt veel, dus ze heeft nu een prik gehad met primperid om de darmen te stimuleren en heb nog primperan en cisaral mee gekregen wat ik een aantal keer moet geven met een spuitje in haar bek om daarmee ook de darmen op gang te krijgen.

    Ook moet ik vandaag dwangvoeding geven, een zakje van Supreme Sience Recovery.

    Hij had ook nog een uitstrijkje gedaan van haar poeperd en dat onder de microscoop bekeken, daar zag hij bepaalde gisten in die er niet in thuishoren, dus daar heb ik ook medicatie voor gekregen Nystatine suspensie.

    En dat moet dus allemaal meerdere malen per dag met een spuit naar binnen en dat vind mevrouw niet leuk.

    Net de eerste dwangvoeding en medicatie gegeven, heb haar in een handoek gewikkeld zodat ze niet kon krabben en toen met een spuitje alles naar binnen gespoten. Na die dwangvoeding zag ze er niet uit, allemaal groene drab aan haar bek, maar dat heeft ze ondertussen al weer weggewassen. Hopelijk gaat ze morgen weer vanzelf wat eten anders moet ik nog meer dwangvoeding gaan halen.

    Heb haar gelijk even lekker een schone kooi gegegeven en vers hooi, biks en een worteltje en dan maar in de agten houden wat ze eet en of ze netjes poept.

  13. Oke, bedankt voor je antwoord! Ga vanavond maar even een afspraak maken bij de dierenarts dan.

    Wel raar dat als ze last van haar gebitje heeft dat ze dan nog wel hooi wil eten eigenlijk..

    Zelf naar de tandjes hijken is hier sowieso geen optie, dat laat ze echt niet toe, dan heb ik waarschijnlijk een paar dikke krabbels op mijn arm...

  14. Sinds het weekend eet Nina niet zo goed meer..

    Eerst at ze minder biks (Supertrio) daarna viel het op dat ze niet meer al haar groenvoer op at (witlof en wortel).

    Nu stond toen ik vanmorgen beneden kwam nog 3 kwart van haar groente en de biks waren niet aangeraakt. Heb haar net wat hooi gegeven en dat zit ze lekker op te peuzelen, heb haar gisterenavond nog zien drinken toen ik vers water gaf dus dat doet ze ook nog wel.

    Ze gaat ook nog steeds op haar toiletje en zie zo gauw geen blindedarmkeutels liggen.

  15. Heb hier ook de tuin vol paardenbloemen staan..

    Normaal krijgt ze altijd witlof en wortel met soms een stukje appel er bij.

    Maar nu de paardenbloemen er weer zijn pluk ik altijd een lading blaadjes, wat lang gras en wat bloempjes uit eigen tuin en ze vind het heerlijk, ze valt het gelijk aan. Ik geef eigenlijk ook wel de stengel er bij en die eet ze gewoon op en merk verder niks aan haar, maar die zou dus niet zo goed zijn??

  16. Oke bedankt voor de tips, heb net wat paardenbloemblaadjes en madeliefjes uit mijn tuin geplukt en gewassen en gegeven.

    Echt grappig dat ze gewoon heel die madeliefjes opeet en ze vind ze nog lekker ook. Ook grappig hoe snel zo'n heel paardenbloemblad naar binnen verdwijnt..:mdr:

    Maar moet dan dus wel even goed kijken waar ik ga plukken, want in het park hier lopen veel honden.

    In de veilige lijst kwam ik ook eikenboom tegen, maar wat van de eikenboom mag ze dan? alleen de blaadjes of ook takjes?

    Heb een eikenboompje in de tuin staan dus.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .