Ga naar inhoud

Marilyn

Members
  • Items

    735
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marilyn

  1. Weer even update... Thijm eet inmiddels wel zelf, ook al is het met een scheef koppie, drinken likt hij van een spuitje op, zijn panacur ook.

    Toch lijkt dat de enige verbetering te zijn... Hij ligt nu bijna alleen maar op zijn rug de hele tijd. Ik probeer hem erg vaak om te draaien en dan blijft ie even zo zitten, maar valt een paar minuten later weer om. Ik weet niet meer of het nog wel zin heeft.. Ik blijf ook in me hoofd houden dat het misschien een hersentumor is..

  2. Inmiddels eet thijm zelf zijn SS brokjes weer !! Ik ben echt ontzettend blij.. Gisteravond heb ik nog een uur zitten huilen met hem in mijn armen. Hij kreeg weer zo'n erge aanval en kreeg de houding van een wokkel. Zijn adem ging als een razende tekeer, ik heb hem toen in een deken gewikkeld en tegen me aan gehouden. Na een uurtje heb ik hem voorzicht terug in zijn hokje gelegd en toen viel hij gelukkig niet meer om. Ik dacht echt oke morgen laat ik hem in slapen.. dit is genoeg.. Maar vanmorgen had hij al zijn brokjes op en aan zijn wortel geknaagd. Ik geef hem nog wel water met een spuitje want dat snapt hij nog niet zo goed.

    Zijn keutels zijn erg goed op dit moment.

    Toen ik thuis kwam van mijn werk zag ik dat hij weer al zijn brokjes op had, en gaf hem er nog een paar die hij snel naar binnen werkte.

    Ik blijf erbij dat ik het zo vreselijk rot vind om hem zo te zien.. Ik voel me ook zo schuldig.. Misschien wil hij wel helemaal niet meer.. en heeft hij vreselijke pijn..

  3. Sinds gisteravond ben ik maar begonnen met dwangvoeren. Thijm snapt niet zo goed hoe hij moet eten uit zijn bak, en drinken lukt al helemaal niet.

    Gisteravond is hij met zijn kop in de drinkbak gevallen, gelukkig was ik erbij.

    Nu had ik dus (stom van mezelf) geen dwangvoer in huis. En heb ik met SS brokjes aangemaakt met water, dwangvoer gemaakt.

    Dit ging erg goed! Weet iemand hoe veel hij daarvan binnen moet krijgen per dag ?

    Vanmorgen lag hij vredig te slapen, en zij ik nog tegen hem, misschien is het maar beter om te gaan...

    En ineens begon hij zelf een SS brokje te eten die toevallig naast hem lag :$

    Toen was het voor mij duidelijk dat hij het nog niet wilt opgeven.

  4. Toch ook maar even aan het behandelen met Panacur. Het rare vind ik, dat ik overal tegen kom dat de dosering vloeibaar 0.8 per kg lichaamsgewicht is. Thijm weegt 1.2 kilo. En op het flesje bij mij staat dat hij per dag 0.75 ml mag ? Ze had alleen de pilletjes maar die hebben ze daar voor mij gemaalt en aangemaakt met suspendeergel. Maar het lijkt mij toch wat weinig.. Er staat verder ook niks op, behalve die informatie.

    Wat kan ik nu het beste doen ?

  5. Oke je hebt mijn vraag al beantwoord ;) haha ja er loopt nog een topic over de opvang konijntjes die ik nu hier heb zitten.

    Het hele nest moest behandeld worden tegen coc.

    Gister de laatste medicijnen gehad en nu vertelde mijn dierenarts dat het over 2 weken nog een keer moet gebeuren, dat klopt dus?

  6. Ik was vandaag even met de moeder van t stel naar de dierenarts geweest.

    Ze was zoals ik al vermoede veelste mager.

    Ook merkte ik vanmorgen op dat ze weinig had gegeten.

    De dierenarts heeft gevoeld, en haar maagje was leeg.

    Ze heeft me gezegd dat ik haar moet dwangvoeren, en tot mijn opluchting vind ze dit ook erg lekker.

    Ook kreeg ik nog een medicatie tegen bacterien mee, ben even de naam kwijt, post het vanavond fftjes

    De keutels van alle konijntjes zagen er goed uit.

    Ze adviseerde mij om over 2 weken nog een behandeling coc te geven.

    Is dat echt nodig ?

  7. Ja dat is zeer zeker zo.. En ik vind het dan nog een ander verhaal als je een jong of oud konijn hebt.. Als ik uitreken wat ik nu in 1 maand aan DA kosten heb gehad dan wordt ik echt niet vrolijk.. Maar je hebt ook wel wat over voor je dieren.. anders kan je beter een goudvis nemen ;)

  8. Zo snel mogelijk ri. dierenarts dan maar...

    En dan kan je beter meteen een goede hebben dan eentje die het niet goed weet en je met vanalles naar huis stuurt wat niet helpt...Gevolg daarvan is dat je alleen maar duurder uit gaat zijn...want je moet (steeds) terug omdat het niet helpt of omdat de diagnose niet klopt en uiteindelijk kom je dan NA een dure rekening met een omweg toch bij een goede dierenarts...

    Dat is 1 ding wat zeker is.. en je bespaard ook je konijn een hoop stress en pijn

  9. Hè gats.... sterkte met beslissen. Had je andere DA het nog goed ook met zijn "pijn aan zijn grote teen" maar niet bewust dus.

    Denk toch dat je aan Thijm moet denken. Heeft hij een fijn leven met pijnstillers? Voordeel is wel dat als zijn pootje wordt geamputeerd dat hij dan een tijdje alleen moet zitten en dan zou je als hij is aangesterkt hem kunnen koppelen met je veel rustigere konijn (sorry weet even niet meer hoe ze heet) Of nee wacht is chronisch snot besmettelijk? Moet hij dan voortaan niet alleen zitten? Da's ook geen leuk leven...

    Moeilijk hoor

    Ja inderdaad... Had ze dat niet even eerder kunnen bekijken ?:grrrrrr:

  10. Ja ik weet gewoon niet waar ik goed aan doe.

    Hij leeft dus al joost mag weten hoelang met pijn, en kent dus ook geen ander leven meer.

    Verder eet en drinkt hij wel gewoon goed en is ook wel gewoon vrolijk.

    Ik weet het gewoon echt niet.. maar ik vind het wel erg moeilijk om hem nu uit zijn leventje te trekken, terwijl hij dit leventje wel gewend is zo

  11. Nou net met Thijm naar de DA geweest in haarlem ( te lezen in het topic Salie en thijm uit elkaar? ) en zijn poot blijkt al een ongeveer een jaar ontwricht te zijn. Ook heeft hij chronische snot.

    Nu sta ik voor een keus, of amputeren, inslapen of zijn leven lang pijnstilling geven.. :(

    ( als ik dit topic niet aan mag maken vanwege het andere topic, dan hoor ik het wel )

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .