Ga naar inhoud

micmir

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door micmir

  1. Afgelopen maandag is mijn konijntje Tommy overleden (zie discussie herseninfarct). Zijn toch wel plotselinge dood houdt me steeds bezig en ik heb vragen. Daarom haak ik even in op deze discussie.

    Bij Tommy werd op 18 mei ook EC vastgesteld. Hij kreeg de benodigde medicijnen en ruim 2 weken heb ik gedwangvoerd. Toen was hij helemaal opgeknapt en nagenoeg geen restverschijnselen. Integendeel ik vond hem het beter doen dan ooit. Ik heb hem 4 weken fenbendazole gegeven en toen gestopt. Afgelopen zondag zat hij in een hoekje van zijn hok en toen ik hem wilde aaien, was hij paniekerig en vloog door zijn hok. Geen scheve kop en ook geen nystagmus. Hij at 's avonds wel gewoon wortelloof. Maandag naar de DA geweest. Die heeft hem onstekingsremmers, pijnstiller en antibiotica gegeven en voor de zekerheid een laxeermiddel omdat hij zijn maag wat vol vond. Hij heeft geluisterd en gevoeld, maar darmen klonken normaal. Ik ben gelijk gaan dwangvoeren, maar Tommy wilde niet meer slikken. 's Avonds ging het slechter en is hij gaan liggen en ingeslapen.

    Nu vraag ik me af of de EC is teruggekomen omdat ik misschien te vroeg gestopt ben met fenbendazole. Als ik jullie berichten zo lees, zie ik dat het wordt aanbevolen om wel 3 maanden door te gaan. Maar de symptomen waren heel anders. Herkent iemand mijn verhaal?

    Verder wil ik iedereen in deze discussie heel veel sterkte wensen met hun dierbare konijntjes!

  2. Bedankt voor jullie lieve woorden!

    Heb vele verhalen gelezen op deze site. Mooi om te lezen hoe iedereen zo begaan is met hun huisdier. En helaas breekt er voor iedereen een tijd aan van afscheid nemen. De één plotseling de ander na een periode van ziekte. De één nog jong de ander op een respectabele leeftijd. Het gevoel van het gemis is moeilijk. En ook al ben ik een volwassen vrouw van 39, ik zit te huilen als een kind ...

    Voor sannieentom: wat vreselijke mensen lopen er toch rond ... wat fijn dat jij je konijn nog zo'n fijne tijd hebt kunnen geven! En inderdaad dat van "een tweede keer niet gered" dat is een naar gevoel. Maar ook ik ben blij dat Tommy na de eerste keer toch zo goed is opgeknapt en weer een vrolijk konijn kon zijn.

  3. Beste konijnenvrienden,

    Heb me zojuist geregistreerd, maar heb eerder al diverse keren deze site geraadpleegd. En dat heeft me veel informatie opgeleverd. Toch wil ik nog even mijn verhaal kwijt.

    Mijn konijntje Tommy is helaas gisteren overleden. Het ging erg snel allemaal.

    Op 18 mei ben ik naar de DA geweest omdat hij een scheef koppie had. Had op zich wel eetlust, maar dat lukte met z'n scheve koppie niet. Met de juiste medicijnen, dwangvoeren, veel liefde en geduld is hij helemaal opgeknapt. Maar afgelopen zondag zat hij opeens stil in een hoekje. Toen ik hem wilde aaien rende hij weg. Heel paniekerig deed hij en dat was ik helemaal niet gewend van mijn lieve Tommy. Hij heeft nog wat wortelloof gegeten, maar het zat me niet lekker. Maandagochtend naar de DA. De DA twijfelde of dat het iets neurologisch was of een "haarbal". Tommy heeft antibiotica, pijnstillers en ontstekingsremmer gekregen en bovendien een laxeermiddel. Maar in de loop van de middag/avond zag ik dat het niet goed ging. Heb nog geprobeerd om met spuitje water/voer te geven, maar Tommy liet alles gaan. Het leek wel of hij het nu echt opgegeven had.

    Helaas is hij 's avonds overleden.

    Twijfel en verdriet overheersen. Wat had ik nog meer moeten doen? Was dit nu toch iets neurologisch? Was de EC weer teruggekomen? Daar leek het niet op, want hij had geen scheef koppie. Oogjes waren normaal gingen niet heen en weer.

    Herkent iemand iets van het verhaal? Hebben jullie dit wel eens meegemaakt?

    Nu moet het verdriet plaats maken voor de mooie herinneringen aan dit lieve konijntje. Dat kost tijd ....

    Mirjam

    Tommy (nov. 1999 - juli 2008) xxx

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .