Ga naar inhoud

W&W

Members
  • Items

    2.015
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door W&W

  1. Mijn voedsters waren 7 en 5 jaar toen ze gecastreerd werden. Ik voelde ook dikke knobbels op hun buikje zitten en het bleek hun melkklieren te zijn. Het waren geen tumoren, maar ze gaven plots gewoon enorm veel melk. De opvang waarvan ik mijn rammetjes vandaan heb, adviseerde om ze beiden zo snel mogelijk te laten castreren. Dat melk geven was geen goed teken (op die leeftijd).

    Dat is binnen de week gebeurd, en maar goed ook, want ze hadden beiden grote tumoren in hun baarmoeder.

    Aangezien de leeftijd van je voedster, heb je veel meer kans op die toestanden plus het feit van die knobbels. Ik zou castratie zéker in overweging nemen.

  2. Gelukkig dat het ondertussen goed gaat met beide..

    Heb net hetzelfde tegengekomen zoals jou. Ik liet mijn voedstertjes van (toen) 5 en 7 jaar castreren. Beiden tumoren in de baarmoeder. De DA gaf ook aan om de baarmoeder te onderzoeken of het goed- of kwaadaardig was, maar wij lieten dit niet doen ivm de kosten die al redelijk hoog opliepen.

    We hebben onlangs wel een longfoto laten nemen van Wabbertje (nu 6 j) , omdat er wat vage klachten waren, en ook dan omdat de kans niet uitgesloten was dat er eventuele uitzaaiingen waren. Gelukkig waren haar longen helemaal zuiver, en was er geen sprake van gezwellen.

    Moet de wond niet onderhuids gehecht worden ? Zodat ze de hechtingen er niet kunnen uiteten?

    Ik hoop verder dat de tumor niet kwaadaardig is en nog veel beterschap voor beide konijntjes!

  3. Nog even opmerken dat ik ook in België woon. Bij ons is het houden van konijnen niet zo'n populaire hobby als in Nederland. De eerste KKDA woont 30km bij me vandaan. Veel fokkers zijn er ook al niet.

    Volgens mij wordt er in Nederland een beetje geprofiteerd van de populariteit van de hobby. Ik zie hier echt wel heel hoge prijzen...

    Hier ook :yes:

  4. Het is beter dat ze IETS eet dan niets hoor.. dus eigenlijk is het wel positief.

    Ik vind het wel vreemd dat je van die andere dierenarts geen pijnstilling had meegekregen !? Maar gelukkig dat jou eigen dierenarts daar kwam hé :)

    Kan je Mats en Silke bv. niet elk in 1 kooi zetten, en die 2 kooien aan elkaar zetten, zodat ze elkaar toch zien? En zo kan je ook kijken of Silke al dan niet keutelt.

  5. De pijnstilling krijg ik dan van de DA, ik zal ook achter dwangvoer vragen. Moet ik Mats meenemen als we haar gaan brengen en ophalen? Of is dat alleen maar stress voor haar (en hem)? Als ze terugkomt is er bovendien niet echt veel ruimte in de reismand, en dat is misschien gevaarlijk voor haar wonde?

    Ik zou Mats inderdaad meenemen als je haar brengt en ophaalt. ik denk dat het Silke deugd zal doen dat ze haar mannetje terug ziet :) Dat er niet veel ruimte in de reismand is, is eerder goed. Hou ze gewoon goed in de gaten als je naar huis rijdt.

    Moet ik meteen wat groenten klaarzetten en zien of ze eet? Of gewoon op het normale tijdstip pas eten geven? En haar zeker zoveel mogelijk met rust laten?

    Ik zou zorgen vooral voor de eerste momenten dat ze thuis is, dat ze continu iets ter beschikking heeft. Je moet haar inderdaad niet elke 5 minuten op je schoot bv. nemen, of voortdurend aaien. Als wij pijn hebben willen we ook met rust gelaten worden hé :)

    Moet ik trouwens de wonde controleren, elke dag? Dat kan nogal moeilijk worden bij haar, aangezien ze een redelijk schuw konijn is. Maar door de operatie zal ze waarschijnlijk ook verzwakt zijn..

    Toen mijn meisjes gecastreerd waren, heb ik na een week eens gekeken. Gewoon eens checken of het er goed uit zag. Maar hier was het wel onderhuids gehecht, ik weet niet of het bij jou ook zo is? Ik zou gewoon niets forceren, ze moet er gewoon eerst goed uitzien.

    Zijn er nog dingen die ik aan de DA moet vragen?

    Vergeet zeker de pijnstilling niet, en de andere medicamenten (veronderstel ik)

    Sorry voor al mijn gezaag :)

    Dat is geen gezaag, het is volkomen normaal dat je vragen stelt ;)

    Veel succes hé morgen!

  6. Wabbertje reutelt hier ook nog altijd. Vooral als ze slaapt en rust. Er is bij haar een longfoto genomen en daar was niets op te zien. Het kan dus gewoon geen kwaad, zij is ook nog altijd springlevend. Alhoewel het er niet echt gezond uit ziet, ze begint dan soms te draaien met haar kopje ook of wat te wiegen. Maar er is verder geen probleem.

    Ik zou misschien ook eens overwegen een foto te laten nemen? Dat kan al meer duidelijkheid geven, dan gewoon medicatie toedienen denk ik...

  7. Ik heb ook even heel je verhaal gelezen en super hoe het geëindigd is !

    Ik heb ook een konijntje die maar op 3 pootjes loopt. Ze heeft haar 4de nog maar dat staat iets van 90° naar buiten gedraaid. Ik heb ze al 3 jaar, maar we hebben vorig jaar ook een foto bij Inge Thas laten nemen, en inderdaad ook gebroken en helemaal scheefgegroeid. Inge sprak van amputatie, omdat het bot misschien zou kunnen ontsteken. Maar ze leefde er al zo lang mee, dat we het gewoon zo hebben gelaten.Ik had ze wel zo gekregen, met dat scheve pootje.

    Maar mijn dierenarts (niet Inge) die sprak in de eerste instantie, waarom ze(de vorige eigenaars) het pootje nooit gespalkt hadden toen het gebroken was.

    Is dat dan het zelfde als er een spil in steken?

    Nog veel beterschap trouwens voor je konijntje!

  8. Verschrikkelijk roomie.. Wat moet dat een moeilijke keuze voor je geweest zijn, maar heel moedig aan de andere kant..

    Ondanks het eerst heel slecht met haar ging, heb je toch nog 3 maanden van haar kunnen genieten, heel jammer dat je nu toch die keuze hebt moeten maken.

    Heel veel sterkte meid !

  9. hij doet nu niks meer, misschien is hij gewoon verzwikt?

    Ik denk dat als het pootje verzwikt zou zijn, dat hij ook wel ander gedrag dan normaal zou vertonen.

    Ik heb het ook eens voorgehad dat 1 van mijn konijntjes plots begon te manken. Ik ging het aan mijn broer gaan zeggen en toen ik terug ging gaan kijken, was er niets meer aan op te merken.

    Ik denk niet dat je je erg veel zorgen moet maken, maar als hij idd terug vreemd begint te doen kan je een bezoekje aan de dierenarts overwegen :)

  10. Wat vreselijk zeg..

    Ik hoop dat je konijntje niet te veel pijn lijd hé, maar jij kent je konijntje het beste.

    Heb je contact gehad met de dierenarts wanneer je konijntje niet meer at of dronk ?

    Sterkte.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .