Ga naar inhoud

Miss Tigger

Members
  • Items

    177
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Miss Tigger

  1. Ik haal de groenten meestal bij de groentenboer (kom daar langs als ik naar mijn werk loop dus lekker makkelijk) die is ook niet zo duur, of ik haal het bij de plus of appie.

    Witlof was ik altijd eerst voordat hij de groentenla in de ijskast ingaat. Soms voelen de witlofjes wat glad aan dat is ook het spul wat zorgt dat het zo vies bruin word.

    Ze blijven hier erg lang goed (al is wel eigelijk het meeste van de groenten na een halve week op!!) tsja met 4 konijnen...

  2. hier worden ook de wc rolletjes opgegeten (de wc rolletjes liggen in de ren en die staat op een laken, daar zie ik nooit stukjes karton liggen)

    Ze hebben een wilgenbal liggen de houtjes uit de wilgenbal balletje en ieder2 knuffeltjes en allemaal een eigen huisje. Hooi is altijd op voorraad in het hooiruifje.

    Nog eten ze de rolletjes op en een van de ventjes graaft altijd aan de rand van de ren op het laken en trekt zo het hele laken naar binnen. en vreet het laken aan (ja ziet het echt goed als het gewassen word dan zie je de gaten erin zitten.

    Maar ze zitten allemaal binnen en onder het laken licht laminaat en daar laat ik ze niet op zitten.

  3. hmz toen ik de DA had gebeld zeiden ze dat ze het niet hadden (op zo'n toon van kennen we niet) toch staat die DA hier aangegeven als Konijnkundig...

    En in de dierenwinkel zeiden ze inderdaad ook die kit-i-mel.

    Heb uiteindelijk maar een ss biks-papje gemaakt

    en dat gemengd met olvarit wortelhapje en de biogarde roeryoghurt.

  4. hier krijgen ze nog altijd ss, maar de reden dat ik vroeg (helemaal in het begin) wat nu het beste voer is voor konijntjes, was omdat wij niet zo'n hele ruime beurs hebben en dat ze ook altijd veel groenvoer krijgen wat natuurlijk ook wat kost (mag ook wel, ze krijgen ook altijd het beste) maar ik was eigenlijk nieuwsgierig of er een wat goedkoper merk is wat net zo goed is. :D

  5. tsja ik wilde het toch even hier melden, ik dacht toen inderdaad dat het hele jonge konijntjes waren. Maar de persoon die mij aansprak vertelde mij dit dus net, ja mijn fout ik wist niet dat dit dwergpooltjes waren en wilde dit hier toch even verbeteren...mijn onkunde

  6. Ik haal dit topic even omhoog aangezien ik net bij de animal plaza ben geweest en erop werd aangesproken dat ik de foto's van die kleine konijntjes had geplaatst.

    Er werd gezegd: "Dit zijn dwergpooltjes en die zijn zo klein, als ze 8 weken zijn zien ze er inderdaad uit alsof ze veel jonger zijn."

    Op de uitspraak van mij over dat dierenwinkels echt zelden echte raskonijntjes verkopen werd mij geantwoord dat zij op bestelling aan hun raskonijnen komen.

  7. niet lullig bedoeld, maar 2 weken "garantie" op willow???

    Voor het geval dat hij "omvalt" ofzo? Nou dan ben je naar mijn idee ook erg zeker van de gezondheid van je nestjes of niet dan? Als je goed fokt weet je ook de erfelijke ziektes enzo en dan lijkt het me niet meer dan logisch dat je met beestjes die erfelijke ziektes hebben in de stamboom niet meer fokt (tenminste als ik me dat zo bedenk).

    Wel erg rot dat je zo'n ervaring moet opdoen :(

    Als ze "garantie" geeft lijkt het me ook inderdaad heeeeel erg op zijn plek om de medische kosten te vergoeden, zeker als ze in de wetenschap was dat het beestje ziek was/is!

  8. ik weet dat het niet verstandig is (als je gaat kijken naar leeftijd en eventuele ziektes etc), maar ik vind niet dat ik de diertjes daarvoor moet straffen. Ik weet dat we ze hier goed kunnen verzorgen en eventuele DA kosten kunnen betalen en we weten wanneer we naar de DA moeten.

  9. je moet mirrin en catootje inderdaad wel goed in de gaten houden, aangezien je niet gewaarschuwd bent. even dagelijks de neusjes checken of die nog mooi droog zijn en niet vies, ook de voorpootjes bekijken als dat gaat want het snot wassen ze meestal eraf met de pootjes logische gevolg zijn vieze voorpootjes.

    En goed in de gaten houden of ze niesen, zodra je ze hoort niesen meteen even mee naar de DA gaan. Dan is de kans het kleinste dat het erg word.

    Ik heb ook veel opgezocht over snot en veel websites geven aan dat het heel erg ernstig is, dat is het ook wel alleen de site's doen vaak heel negatief alsof het bijna myx is (zo van de kans is heel groot dat het konijntje het niet overleeft) als je het goede zorg geeft wat het nodig heeft en op tijd naar de DA gaat en de ab kuur helemaal afmaakt dan is die kans op overleven een heel stuk groter!!

    En zolang willow het heeft zou ik haar uit de buurt houden van mirrin tot hij echt volledig is opgeknapt van zijn castratie. ALs de konijnen helemaal gezond zijn, hebben ze meer weerstand natuurlijk voor die ziektes.

    succes

  10. haha waarschijnlijk beetje heel erg overdreven zooo heel veel aandacht, mja aandacht te kort kwam hij niet :P

    helaas heeft al die aandacht niet veel mogen baten maar ja hij heeft het in ieder geval wel overleefd :D

  11. nou ja het is zielig om te zien Luna heeft het nu chronisch maar we geven hem tijm bij de groenten 's ochtends (voor de luchtwegen), elke dag een echina force junior pilletje met sinasappelsmaak, en minder stoffig hooi.

    Ik merk wel dat als hij vers hooi krijgt en hij stopt zn neus erin (wat hij elke keer doet) krijgt hij een niesaanval :s (hij leert het maar niet af).

    Er lijkt niets ernstigs aan te zijn chronische snot, het is natuurlijk niet leuk voor het beestje maar het is ook op een gegeven moment niet meer echt aanstekelijk voor gezonde konijnen. Tijger heeft nergens last van en mellow ook niet en die staan wel in dezelfde kamer.

    Mocht je nu horen dat het neusje dichtzit (hoort hetzelfde aan als dat onze neus dichtzit als je verkouden bent) dan kun je een lichte zoutoplossing in het neusje druppelen, een limonade glas vullen met lauw water en dan een theelepeltje zout erin. Een druppeltje per neusgat, maar niet dagelijks natuurlijk!!

    veel beterschap voor willow

  12. Nou ze had inderdaad een beetje een vies neusje, maar ze niest niet heeft nu ook geen enkele keer een vies neusje/pootjes gehad. En ze eet nu heel goed, ook haar witlof en de echina force en hooi.

    Ze was de eerste dag vrij gestressed denk ik ze was de dag voordat wij haar kwamen halen pas bij de winkel gebracht door de fokker zei de vrouw. En het was al bang toen het opgepakt werd in de winkel, dus die heeft gewoon schrik gehad.

    Ze eet nu goed, komt voorzichtig snuffelen aan je vinger als je die de kooi insteekt.

    Als je je hand in de kooi doet komt ze snuffelen en duwt ze heel voorzichtig met de neus ertegen, het maakt al wat voorzichtige binkies en het loopt gewoon rond in de kooi. Het is alleen nog een beetje bang als je hardere geluiden maakt.

    Wel schattig als het binkies maakt, met die hangoren :P

  13. nou ja de DA is ook erg wazig (zeker voor een konijnkundige DA, staat aangeschreven op dit forum).

    Hij keek ernaar, zei dat het buikje wat hard was.

    Heeft Isis een injectie gegeven daar moest zij actiever van worden (joost mag weten waar het voor was)

    Voor het vieze neusje heeft hij nix gedaan (het beestje niest ook niet en het neusje is ook niet meer vies, had het schoongemaakt met een zoutoplossing)

    Tsja en van die verstopping daar moesten we morgen maar weer mee terug komen.

    Ik vond het echt een staaltje onkunde, en echt een lompe vent!

    Ik heb Isis net het bikspapje gegeven, ze at het ook op op wat tegensputteling na.

    Ze hupte ook vrolijk rond, duwde ook overal tegen met het neusje.

    Heb haar weer even terug gezet in de kooi, en daar hupte ze ook weer rond en begon ze spontaan van haar ss te eten!!

    Heb wel een bakje water neergezet zodat ze makkelijker kan drinken nu.

    Hebben net wel wat klitjes weg gehaald vooral bij haar poepertje.

    Ze heeft langere haren, dus heb dat ook even schoongemaakt met een toetenveger.

    verder is het echt een pluizenbolletje :D

  14. Zoals eerder verteld wilden wij een vriendinnetje hebben voor mellow, we hadden al een op het oog. Nah goed vandaag gaan kijken (ze was nu oud genoeg om weg te mogen bij de moeder, dus 8 a 9 weken)

    We kwamen thuis en het vrouwtje liet zich al heel gemakkelijk pakken zonder te spartelen ofzo...vreemd.

    Op de arm gezet om haar naar haar reismandje te brengen (we moesten nog even naar de winkel en ik stond erop dat ze eerst even in het reismandje ging tot we terug waren van de winkel, zodat als we mellow en Isis bij elkaar zouden zetten dat we ze in de gaten konden houden).

    Ik zet isis in het mandje, heb ik een natte vlek op mijn mouw, even naar haar neusje gekeken vies (vreemd dit zat er niet in de winkel).

    Dus wij meteen naar de DA, ze had nog niet gekeuteld!!! Dit kan niet want ze zit al een half uurtje in dat mandje op een handdoek!!

    Meteen de DA ernaar laten kijken, ja ze had een hard buikje moesten we morgen maar even mee terug komen :O

    Ik heb haar nog niets zien eten geen hooi of biks.

    Dus ik wilde haar gaan dwangvoeren, dat ze zeker iets te eten krijgt dat het darmstelstel niet stil valt, Maar wat kan ik haar het beste geven?

    Een bikspapje van Science selective of iets anders?

  15. mja als ik dat nu allemaal zo lees hier, onze konijntjes krijgen ook allemaal ss (wel afgemeten dus 20 gram per kilo). Het is inderdaad vrij duur en het vlieg hier erdoorheen.

    Wat is nu eigenlijk dan het "beste" merk voer voor gezonde konijntjes?

  16. Natuurlijk is zo'n fles van 1 liter eigenlijk onzin voor zo'n konijntje, je moet het water toch echt regelmatig verversen.

    Maar ze hadden geen andere met een fatsoendelijk lang tuitje dus ja...

  17. Ik heb het zelf bijgehouden met een soort van logboekje, wat Luna at en dronk.

    (in eerste in stantie omdat hij ziek was en dat we zo makkelijk konden bijhouden of en hoeveel hij at en dronk). Hij drinkt gemiddeld 25/50 ml per dag, het is een middelgroot konijntje van nu bijna 4 maanden oud.

    Wij hadden een bunnyflesje, maar dat tuitje was gewoon echt te kort! :s kwam amper in de kooi dat tuitje.

    Hebben maar zo'n fles gekocht dat bij de andere konijntjes bij de kooi erbij zat.

    Dus de kleinste (mellow) heeft nu een fles van 1 liter haha, word toch wel wekelijks goed schoongemaakt, ookal zit hij binnen.

  18. Luna heeft minimaal 1 keer per dag een aanval van gekte ;)

    Door die kooi heen vliegen als een idioot, tegen de ren op bonken en vervolgens in z'n vers beplaste poepbak gaan liggen.

    Tijger gaat altijd aan de rechterkant van de kooi liggen met haar kop aan de voorkant zodat ze mellow (het kleine ventje van ongeveer 8 weken oud) in de gaten kan houden :P

  19. Ons konijntje heeft ook snot (gehad), het is volgens de dierenarts nu chronisch anders had het andere konijn het nu ook moeten hebben (je kleed je immers niet elke keer om als je het beestje eten geeft of aan de kooi komt)

    Ik heb hem eerst zelf elke dag rozemarijn gegeven, ben nu overgestapt op tijm. Hij heeft af en toe nog niesaanvallen (vooral als hij zich veel heeft ingespannen, weer binkies gemaakt en rondrennen als een idioot) dus vermoed ook dat het een beetje t id is van inspannings astma ofzo(??)

    Ik heb de eerste weken elke dag hem zijn antibiotica gegeven, elke dag een pilletje echina force junior (kleinste dosis), elke dag ongeveer 5 tot 10 minuutes stomen in zijn reiskoffer en een bakje kamillethee ervoor (let op dat het ver genoeg weg staat dat ze er niet aan kunnen trekken ivm kokend water) en daar een handdoek overheen. En dan nog even zijn neusje schoonmaken (snot of geen snot te zien, ook die harde stukjes krijg je daar makkelijk mee weg) met een lichte zoutoplossing (1 theelepeltje zout in een heel longdrinkglas lauw water) daar even een punt van een flanellen doek in dippen en om de 2 dagen een druppel zoutoplossing in elk neusgat (is makkelijk te doen met een pipetje of zon klein spuitje wat je van de DA krijgt voor de antibiotica, wel even goed omspoelen of uitkoken)

    Het gaat al een heeel stuk beter met hem!

    En natuurlijk stress situaties vermijden!

    succes en veel beterschap

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .