Ga naar inhoud

drez

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door drez

  1. Ik heb zelf ook met deze vraag gezeten toen ik mijn voedster erbij kreeg. Mijn ram was al geholpen. Helaas heb ik het toen niet gedaan. Mijn voedster is namelijk nogal dominant en heeft heel veel last van haar hormonen (ze is inmiddels 4) en de ram lijdt daar heel erg onder. Hij is niet heel gelukkig met haar, maar ook niet zonder haar. Als ik het allemaal over mocht doen had ik haar dus zeker laten helpen, ongeacht de risico's. Niet alleen vanwege de baarmoederkanker die dan niet meer op kan treden maar ook zeker vanwege de rust en geluk voor mijn ram. Het is af en toe gewoon zielig...

  2. @ Dollie:

    Beetje late reactie op je reactie, maar mij da dacht dat het geen ec kon zijn vanwege de leeftijd van sjors. Achteraf was het dit dus wel. Ik zit nu nog bij dezelfde da en heb nu weer strijd over een van mijn andere konijnen. Ben dus al naarstig op zoek naar een andere da die wel konijnkundig is, want ik word hier erg moe van. Ik ken mijn konijnen het beste...

    @Sientje: ik sluit me aan bij de rest. Zolang Billy nog goed eet, plast, poept en overduidelijk geniet gewoon volhouden. Heel veel sterkte in ieder geval.

  3. Die filmpjes zijn echt heel zielig om te zien en ik snap dat je je zorgen maakt om Billy.

    Ik heb vorig jaar een konijntje gehad die hetzelfde beeld liet zien. Eerst minder gebruik van een achterpoot tot totale verlamming van de achterhand. Helaas was dit konijntje slechts 4 weken oud (gevonden op de manege waar ik toen reed) en kon dus niet behandeld worden woor ec (wat het was, gezien de symptomen die op internet te vinden zijn en hij had ze allemaal op het eind). Mijn da stond me aan te staren alsof hij water zag branden toen ik hem vroeg of het ec kon zijn. Verklaarde me dus eigenlijk gewoon voor gek.

    Gezien de leeftijd van jouw konijn zou ik gewoon staan op op een test. Ook al zegt de da anders. Misschien komt er idd niets uit, maar stel dat er wel iets uitkomt. Beter een test te veel dan een te weinig. En de behandeling voor ec gewoon aangaan zou ik zeggen. Baadt het niet, schaden zal het zeker niet. Geloof me, als je niets doet en er overkomt je nijn wat kun je jezelf voor je hoofd slaan dat je je gevoel niet hebt gevolgd (zoals ik ook al een keer heb meegemaakt met een ander konijn van me).

    Anyway, hoop niet dat dit bericht je heeft ontmoedigd, maar juist standvastiger maakt. Heel veel sterkte en beterschap met Billy!

  4. Ik las net deze topic en het komt me heel bekend voor. Jaren geleden had ik een konijn die hetzelfde gedrag liet zien als Max. De da constateerde uiteindelijk een haarbal. Maar ipv opereren of pasta meegeven (wat ik hier als oplossingen lees) heeft hij toen haar maagje leeggepompt. Ze had gelukkig wel een roesje gekregen tegen de stress en ik was er dus gewoon bij. Kwam een hoop viezigheid uit, maar meteen daarna was ze weer helemaal de oude!

    Hoop dat Max snel weer beter wordt. Je konijn ziek zien is geen feest... :s

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .