Ga naar inhoud

JeroenL

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JeroenL

  1. Toch een groot voordeel aan Jimi(het rammetje) Ik heb ze net voor de 2e keer vandaag vers hooi gegeven. Hij vind het namelijk wel erg lekker en duikt er compleet in om te gaan eten. Hij staat er bij te springen e.d. Ik denk dat zijn enthousiasme mijn voedstertje ook nieuwsgierig maakt. Ze zit nu rustig aan af en toe ook wat hooi mee te eten.

  2. Net even gewogen. Mevrouw weegt 2,2 kilo schoon aan de haak. Ze is me verkocht als een dwergkonijn. Mevrouw is nu als ik haar enigzins uitstrek ongeveer 40 CM lang van kop tot en met staart. De omtrek van het beestje is 40 cm. Als ik haar met lichte druk over de rug aai voel ik nog wel de ruggengraat tussen de rugspieren zitten

  3. Hoe krijg ik mijn konijn weer aan het hooi? Ik heb haar vandaag dus express met het oog op diarree geen biks gegeven en alleen hooi. Ze kijkt er gewoon niet naar om dat verwende nest. Hooiwater voor vandaag? En zo ja is dit schadelijk voor het rammetje? Verstoppingen en dergelijke?

    Ik bedenk me net trouwens iets. Het is zeker een voedster want er is altijd al een rijtje tepels voelbaar op haar buikje.

  4. Ik moet zeggen dat madame er wel een handje van heeft om het hooi wat ik haar dagelijks vers geef door de kooi te verspreiden en er op te gaan liggen. Ze eet het bijna niet. Ik geef haar geen afgemeten hoeveelheid voer.

    Ik vind dat ze aan de dikke kant is.

    Mijn eigen conclusie zou dan dus zijn dat ze te veel eet en dat ze gestressed is door het nieuw konijn? Die druktemaker rent de god ganse dag rondjes om haar heen.

    Ik ga morgen iig even naar de DA.

    EDIT: Sproeien mannetjes nu wel of niet? Ik weet het echt niet meer :)

  5. Onze DA is zelf helemaal konijnengek. Hij heeft inderdaad ook gekeken en het is echt een vrouwtje. Er zijn ook geen ballen te zien en die had ik na anderhalf jaar toch wel moeten zien?. Heb net even mijn geslachtscheck bij het rammetje uitgevoerd en daar kwam duidelijk een pielleke uit.

  6. Ik heb een tijd geleden al uitgebreid gecontroleerd of het echt een vrouwtje is. En daarbij was de koppeling met een mannetje anders niet echt gelukt denk ik toch? Dacht dat 2 rammetjes sowieso vechten was.

    EDIT: Ik heb net nogmaals gekeken en net boven het geslacht zachtjes gedrukt. Het was duidelijk een vrouwtje. Het viel me nu wel op dat haar geslacht er wat rood achtig uit ziet. Niet helemaal maar het lijkt wel of het wat roder is als normaal.

  7. De balletjes zijn nog niet zichtbaar ingedaald. Hier iig een link naar beide foto's

    Ze heeft ook een tijdje wat ander voer gegeten.

    http://img44.imageshack.us/gal.php?g=img00021200911081244.jpg

    Bij de rechter foto zie je goed dat er een zwarte substantie aan de zeide van haar geslacht zit.

    PS: Schrik niet van de natte haartjes rond haar poepert. Ik heb even een wasbeurt gegeven i.v.m. meneer de vlieg die hier nu rond zoemt. Ze is dus nog wat vochtig

  8. Hi,

    Mijn nu ongeveer anderhalf jaar oude vrouwtje heeft na haar koppeling met een rammetje (nu zon twee en een halve week geleden) af en toe een beetje plakpoep aan haar kontje. Dit is niet altijd zo. Ze poept vaak ook gewoon harde keutels.

    Ook haar geslacht ziet er mijn inziens anders uit als normaal. Er zit aan beide zeiden van haar geslacht ook een soort zwart spul (of dit poep is weet ik niet het heeft een beetje de structuur van oorsmeer).

    Het nieuwe rammetje (ik weet niet of rammetje sproeien) sproeit volgensmij de hele kooi onder er zitten in ieder geval sporen. Ook sproeit hij volgensmij over mijn anderhalf jaar oude voedstertje heen want haar rug is ook om de haverklap vies en vettig.

    Fotos komen er aan.

  9. Hallo,

    Gisterenavond kwam ik thuis en een van mijn 2 nijnen zat opvallend stil. Niet eten niet drinken en in een hoekje zitten was alles wat er nog gebeurde. Ik heb de dierenarts gebeld. Aantal medicijnen meegehad. De volgende ochtend is ze geopereerd. Nu is mijn nijn een aantal uur later overleden. Het arme beestje heeft gewoon te veel pijn en stress gehad en heeft het waarschijnlijk zelf opgegeven. Dit is echt heel vervelend ook voor mijn andere nijn.

  10. Bedankt voor alle reacties. Vooral de fotos Chanty bedankt voor de moeite die je nam. Ik ben net naar de DA geweest en ze hebben beide cyfilisch. Spuitje gehad en dat moet 7 maal herhaald worden. De DA zei dat ik er extreem vroeg bij was. Ik ben blij dat er nu wat aan gedaan word.

  11. Hallo,

    Probleem met konijn 1 opgelost en nu komt nummer 2. Ik trof haar vanmorgen met best wat wittige troep in haar oogjes. Ik tilde haar op en bekeek der is van alle kanten. Nu komt er ook een dikkere doorzichtige substantie (lijkt beetje op het spul wat uit een gel zadel komt alleen dan doorzichtig) uit haar anusje. Wat kan dit zijn en wat moet ik doen?

    Groet

    Jeroen

  12. Dan ga ik meteen een flesje in de vriezer leggen voor ze. Ben weer blij dat ik het vraag voordat ik iets doe. Ze liggen er trouwens wel erg lief met de pootjes over elkaar heen. Ik zal eens kijken of ik een leuke foto kan maken.

  13. Hi,

    Het begint hier nu aardig warm te worden. Bobbie en Pebbels liggen voor pampus op de grond te slapen etc. Kan ik iets doen voor ze ? Is koelen met water een idee? Of is het niet rampzalig en zijn ze gewoon een beetje loom en moe nu?

  14. Ik heb al gekeken. Het is niet pussig er komt alleen heldere traanvloeistof uit. Er zitten geen korstjes en het oogwit en het ooglid zijn niet verkleurd. Het konijntje heeft wel lang op een tafel zon 3 meter van een open raam gestaan. Kan dit het probleem zijn? Ik heb het raam al dichtgehouden

  15. Ik heb het oogje al voorzichtig uitgespoeld met water (eerst gekookt af laten koelen). Ze leek er geen pijn aan te hebben en bleef rustig zitten. Haar gedrag is verder ook niet anders al is ze vandaag wel erg lui. Ze eet goed ze rent en springt nog.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .