Ga naar inhoud

Fie

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Fie

  1. Ik heb een lage kattenbak gekocht zonder bovenstuk, ongeveer 12 cm hoogte. Er vliegt wel eens wat uit, maar ik heb krantenpapier rondom gelegd, dus het valt al bij al goed mee. Ik heb er chinchilla badzand ingedaan, op aanraden van Zoomart. Dit is zéér fijn zand dat eigenlijk bedoeld is om de chinchilla hun haar te zuiveren. Het valt meteen uit het haar, superhandig!

    Kappie blijft in haar huisje naar het toilet gaan, dus dit is wel tof.

  2. Kappie dronk ook uit een drinkflesje, maar toen ze bij mij kwam lukte dat niet meer. Ze likte eraan, er kwam even water uit, maar dan niet meer. Ik had toen ook een drinkbakje erbijgeplaatst, zodat ze niet zonder water kwam te staan. Wat bleek: de drinkfles was te groot voor Kappie! Ik ben dan maar een kleinere drinkfles gaan halen, waar ze niet zo krachtig aan moest likken. Nu gaat alles goed. En ze is het drinken aan een drinkfles NIET afgeleerd!

  3. Ik maak Kappie tam met zeer kleine stukjes appel. (ongeveer 5mm op 1cm) Niet groter! Dat lust ze zeer graag! Banaan eet ze ook graag, maar dat geef ik ook maar 1x per week.

    Net zoals in banaan, zitten ook in wortels veel suikers, dus je geeft ook maar beter kleine stukjes wortel aan je konijntje!

  4. Kappie drinkt uit een drinkflesje. Ze is nog jong, dus is het een drinkfles voor "kids", hehe. De fles drupt niet. Ik gebruik bewust geen bakjes of schaaltjes, omdat ik dit minder hygiënisch vind.

  5. Amai, jullie geven veel groenvoer! Of zijn het bij jullie al volwassen konijnen? Ik heb een nieuw konijntje die ongeveer 2 maand oud is. Ik ben ze nog stap per stap groenvoer aan het geven: witloof, paardenbloemblad, brocoli, peterselie, ... maar telkens maar in zeer beperkte hoeveelheden. Mag ik er dan meer geven? Of is het goed als ik ze hieraan laat wennen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .